infa.lt

Muitinės pareigūnai sulaikė pirmąjį automobilį su rusiškais registracijos numeriais

12 kovo
16:32 2024

asociatyvi nuotr.

Muitinės pareigūnai vakar (kovo 11 d.) Medininkų kelio poste sulaikė lengvąjį automobilį su Rusijos Federacijos registracijos numeriais.

Apie 23 val. vakaro į Medininkų kelio postą automobiliu „Audi Q7“ su rusiškais registracijos numeriais atvažiavęs Moldovos pilietis ketino toliau vykti į Baltarusiją, tačiau jo automobilį patikrinę muitinės pareigūnai mašiną sulaikė. Tikrinant vairuotojo pateiktus dokumentus, nustatyta, kad automobilio savininku yra visai kitas asmuo – Rusijos pilietė.

Vairuotojui buvo paaiškinta, kad nuo kovo 11 d. asmenims, turintiems Rusijoje registruotus automobilius, Lietuvoje taikoma atsakomybė, numatyta Administracinių nusižengimų kodekso 515 straipsnyje, kuris numato baudą ir galimą automobilio konfiskavimą.

Įgyvendinant ES Tarybos priimtus ribojimus, Lietuva dar nuo 2023 m. rugsėjo 11 dienos į savo teritoriją per pasienio muitinės kontrolės postus neįleidžia automobilių su rusiškais registracijos numeriais.

Įvažiavę į Lietuvą iki minėtos datos, privalėjo išvykti iš šalies per 6 mėnesius nuo atvykimo dienos. Taigi, nuo 2024 m. kovo 11 d. Rusijoje registruoti automobiliai negali būti Lietuvos teritorijoje arba iki to laiko turi būti perregistruoti – įformintas jų importas ir užregistruoti „Regitroje“.

Išimtis taikyta Rusijos piliečiams, vykstantiems tranzitu į Rusijos Kaliningrado sritį arba iš jos su supaprastinto tranzito dokumentu (STD). Tačiau toks tranzitas per Lietuvos teritoriją negali trukti ilgiau kaip 24 valandas, be to, vykstant tranzitu transporto priemonėje turi vykti ir jos savininkas.

Nesant automobilyje savininko – transporto priemonė neįleidžiama į Lietuvos teritoriją.

„Audi Q7“ vairuotojui, kuris tvirtino nieko nežinojęs apie įvestus apribojimus, buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Mašina, kurios vertė – 41 690 eurų, sulaikyta.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 162

Žymos:

Atsiliepimų 6

  1. Laimonas    -  2024-03-12, 19:56

    Gerbiami INFA.LT redaktoriai! Nejuokinkite normalių žmonių tokiomis nuotraukomis,Rusijoje daug daugiau jos gyventojų važinėja naujais arba apynaujais Kinijoje pagamintais automobiliais,tarpe kurių yra tokių- kad čia tokius ,matę tik filmuose apie turčius,todėl susimildami,nelaižykite išangės Lietuvos teritorijos koordinatoriams,nes tai labai pastebima 🙂 ir beje,tam ŽMOGELIUI kuris įkėlė Moskvič automobilio foto- Jūs gerbiamas(-a) žinote kokia pradinė kaina TOKIO lietuvoje???Dažnas vairuojamas lizinginis audi ar bmw tiek nesiekia,kiek vertas toks rusiškas auto po pilnos restauracijos 🙂

    Gerbiamas Laimonai, kadangi minite infa.lt – jūsų komentaras ateina atskiru signalu. Jei būtumėte pastabesnis, po nuotrauka perskaitytumėte „asociatyvi foto”. (Kitokių tiesiog neturėjome šiam momentui) Jei suprantate ką tai reiškia. Dabar dėl „išangės laižymo” – rekomenduojame nustoti ją minėti be reikalo, toks įspūdis, kad pats esate gatavas ją laižyti tai pusei, kurią čia ginate.
    Su pagarba, infa.lt

    Atsakyti į šį komentarą
    • Regis    -  2024-03-12, 20:19

      O tai kuo tu tada nepatenkintas?
      Juk įkėlė tokios prabangios rusiškos mašinos foto?
      Tavo draugus pamalonino, bet tau ir taip blogai, ir taip blogai.
      Gal apsispręsk vieną kartą – gerai tau ši foto ar blogai? 😀

      Atsakyti į šį komentarą
    • Laimonas    -  2024-03-12, 20:22

      Gerbiama redakcija: dėkoju už išskirtinį dėmesį mano kukliai personai ir noriu pasakyti,kad terminas „asociatyvi foto” yra naudojama „su kažkuo susieti”arba „jungus”(ž.r.”Lietuvos žodynas.Terminai”). Tai aš,kaip eilinis vartotojas ir padariau atitinkamą išvadą.Ir jeigu suprantate mane,tai „neturėjimas šiuo momentu tinkamos foto” yra ne pasiteisinimas 🙂
      Sprendžiant,kaip uoliai nenorite talpinti komentarų,pagrįstų faktais ir netinkančių esamui politiniui fonui,tačiau mielai paliekančių pilnus rasinės,tautinės neapykantos ir įžeidinėjimų tretiems asmenims rašeivų „šedevrų” aš taip pat susidariau apie Jus savo nuomonę.Pabaigai pasakysiu kokiai pusei „gatavas laižyti” – Lietuvai,mano Tėvynei ir Gimtinei ,be rusų ar anglų kalbos miestų iškabose,be parsidavėlių seime,vyriausybėje ir medijose: aš esu savo krašto patriotas(kurių nereikėjo rusų okupacijai ir kuriuos sėkmingai tildo dabartiniai „gerovės valstybės ” kūrėjai.
      Su pagarba,Laimonas .

      Atsakyti į šį komentarą
      • Gintautas    -  2024-03-13, 01:19

        Laimonui, ne į temą. Matai, ne įnirtingas kurios nors pusės gynimas, ar iškabų ir pavadinimų, kitataučių kalbomis draudimas ar skatinimas daro mūsų kalba ar tėvynę stipria, o tautos gyvenančios tėvynėje dvasia, stiprybė ir ištikimybė sau kaip tokiai. Jei tautietis priims svetimą kultūra, jis netaps biednesniu, kaip tik įgys pranašumų, svarbu likti ištikimam savajai kultūrai. Kaip pavyzdys, kai Lietuva priklausė Rusijos imperijai, o tai bemaž 100 metukų, lietuviai buvo verčiami rašyti kirilica. Ir ką, ar mes surusėjome? Lietuvių kalbai apie 4700 metų, manai keli svetimi simboliai per kokį šimtmetį pakeis mūsų sielas? Lietuvių kalba pati archaiškiausia pasaulyje, kai anglų atsirado tik mūsų eros 5a. ir net iš tolo neprilygsta mūsiškiai.

        Atsakyti į šį komentarą
        • Laimonas: pabaiga    -  2024-03-14, 21:50

          Ponas Gintautai?Jūs apie ką? Aš neginu jokios pusės,tiesiog reaguoju į pasityčiojimą iš kai kurios tautos.o Jūs pats kas būsite? Aš tai buvau beveik etatinis,plius iš vieno kompiuterio rašė VISI mano bendradarbiai ar bendraminčiai,nes Lietuvoje jau buvo atvejis ,kada specialios tarnybos nakties metu įsiveržė į namus ir padarę kratą atėmė visas šiuolaikiškas bendravimo priemones.
          Dabar atsakymas infa.lt.: Ponai ir panelės: turėkite šitą savo ŠŪD..raš..į,mes- tai yra penkių žmonių kompanija,daugiau neužeisime ,neskaitysime,nerekomenduosime,bet darysime copy-paste Jūsų peniukšlių rašliavas ateičiai,kad daugiau neatgimtumėte po jokais pavadinimais.
          Linkiu sėkmės !

        • Regis    -  2024-03-14, 22:03

          Kam tas dramatizmas?
          Nori iš kažkur išeiti ir išeini. Dar kažkokie vaikiški gąsdinimai, įsižeidusio vaiko romanai. Beje, mano akimis tavęs net neįžeidė, tiesiog atsakė tavo paties žodžiais.

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kol viešpatauja ego, tiesos nereikia. Tiesa sietina su bendru reikalu, bendru vardikliu. "Dievas yra tiesa,...

Hm

Kaip Tadas Blinda sakė - geriau tris dienas karaliauti, nei visą gyvenimą ubagauti......

Tarytum savo mintis skaityčiau... Ačiū...

Avulis jau pasirūpino savo viešbutko apygvendinimu....

apmokės Lietuva. Nusimausim paskutinius triusikus ir išlaikysim 5 štukas fokiečiukų....

viskas gerai, tik nereikėjo pasiduoti spaudimui, ir palikti mirties bausmę....

Aišku, kad neras. Nelabai ir ieškos. Labai ilgai ir kantriai lojant, gal neapsikentę atsiųstų rusai....