infa.lt

„Meta” ginasi nuo kaltinimų teikiant galimybes pedofilams jos valdomuose tinkluose

28 vasario
06:50 2024

REUTERS

Už „Facebook” ir „Instagram” atsakinga bendrovė „Meta Platforms” pateko į skandalą po to, kai paaiškėjo, kad jos naujomis mokamomis prenumeratos priemonėmis naudojasi suaugusieji, siekdami pasipelnyti vaikų ir paauglių sąskaita.

Vidinės „Meta” ataskaitos atskleidė, kad šimtai paskyrų, kurias, kaip įtariama, valdo tėvai ir kurios skirtos nepilnamečiams, naudojasi prenumeratos funkcija, kad parduotų išskirtinį turinį.

Šį turinį, kurį dažnai sudaro mergaičių su bikiniais ir maudymosi kostiumėliais atvaizdai, daugiausia perka vyrai, kurie komentaruose ir žinutėse dažnai išreiškia seksualinį susidomėjimą vaikais.

Meta darbuotojai įspėjo apie šią situaciją ir pasiūlė priemones vaikų išnaudojimo rizikai sumažinti, pavyzdžiui, uždrausti šias paskyras arba įdiegti žurnalą, kad jas stebėtų turinio moderatoriai. Tačiau bendrovė nusprendė pasikliauti mažiau patikima automatine sistema, kuri leido pedofilams išvengti kontrolės, rašo „Wall Street Journal” leidinys.

Šios išvados ypač neramina atsižvelgiant į tai, kad „Meta” neseniai pristatė mokamą prenumeratos paslaugą, kuria siekiama įtakinguosius asmenis paskatinti kurti daugiau turinio pagrindinėse platformose. Šių paskyrų prenumeratoriai moka mėnesinį mokestį ir gauna naudos, pavyzdžiui, išskirtinę prieigą prie renginių ir vidinės informacijos.

Be to, nustatyta, kad „Meta” rekomendacijų įrankiai skatina vaikų modelių paskyras suaugusiesiems, kurie skelbia pedofilinius komentarus. Tai sukėlė kritikos ir susirūpinimą dėl bendrovės atsakomybės už nepilnamečių apsaugą internete.

Šie atskleidimai pasirodė jautriu metu „Meta” ir jos vadovui Markui Zuckerbergui, kuris neseniai viešai atsiprašė po to, kai tėvai kreipėsi į bendrovę dėl jų vaikų išnaudojimo per jos platformas.

Įmonei pateikta daugiau nei dvi dešimtys ieškinių, kuriuose ji kaltinama vaikų įtraukimu į savo socialinius tinklus, todėl „Meta” patiria vis didesnį spaudimą spręsti šias problemas ir apsaugoti pažeidžiamiausius savo platformos naudotojus.

Nors „Meta” teigė, kad jos priemonėse numatytos patikimos saugos priemonės ir daugybė kūrėjų ir jų turinio kontrolės priemonių, šie atskleidimai kelia rimtų klausimų dėl jos politikos veiksmingumo ir vaikų teisių apsaugos internete.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 56

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

Ursula von der Liar...

Iki kokio lygio nusirito valdžios atstovai ??? Jeigu tokie kaip šurajevas iš įleidžiamas į seima....

Be to manau, kad Vokiečių valdantiesiems yra labai patogūs šie taip bvadinami suimti teroristai, nes...

Išvezus anapus Uralo porą ešelonų konservatorių, karo pavojus sumažėtų dešimt kartų....

123

Kvaili tie ispanai....

123

Neturiu nieko prieš islamą. Geriau jis, nei iśsigimusi vakarų "kultūra"....

Džoržtouno kursų lankytoja ir chamuila. Abu vienodi ir abu už daugybinę pilietybę....