infa.lt

Husiai atakavo Europą ir Aziją jungiančius povandeninius interneto kabelius

27 vasario
09:18 2024

Jemeno husių grupuotė sugadino keturis povandeninius kabelius tarp Džidos Saudo Arabijoje ir Džibučio Rytų Afrikoje, Raudonojoje jūroje, todėl labai sutriko interneto ryšys tarp Europos ir Azijos, rašo Izraelio „Globes” leidinys. Leidinio skaičiavimais, remontas gali užtrukti mažiausiai aštuonias savaites.

Pasak jo, kalbama apie AAE-1, „Seacom”, EIG ir TGN kabelius. Dėl husių atakos labai sutriko interneto ryšys tarp Europos ir Azijos, labiausiai nukenčia Persijos įlankos valstybių ir Indijos vartotojai, pažymi „Globes”.

Tačiau leidinys žalą vadina reikšminga, bet ne kritine, nes per tą patį regioną eina kiti Aziją, Afriką ir Europą jungiantys kabeliai.

„Globes” apskaičiavo, kad sugadintiems kabeliams sutvarkyti gali prireikti mažiausiai aštuonių savaičių. Telekomunikacijų bendrovės bus priverstos ieškoti tų, kurie sutiks atlikti darbus, ir greičiausiai mokės didelę rizikos priemoką, teigia leidinys.

Nuo Izraelio ir „Hamas” konflikto pradžios 2023 m. spalį, Jemeno husiai paskelbė ketinanti pulti su žydų valstybe susijusius laivus ir tanklaivius.

Tačiau nukentėjo ir trečiųjų šalių komerciniai laivai. Visi jie buvo priversti rinktis aplinkinius maršrutus.

Nuo gruodžio mėnesio JAV vadovaujama tarptautinė koalicija paskelbė operaciją „Klestėjimo sargybinis” regione, kad užtikrintų laivų saugumą.

Deja, koalicijos atakos į Jemeno teritoriją Raudonosios jūros regionui saugumo nesuteikė. Laivų savininkai nenori rizikuoti. Taip pat pakilo laivų draudimo įmokos kelionėms per Raudonąją jūrą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 155

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Juozas    -  2024-03-06, 10:05

    Izraelio leidinys, tai tokia pat „mėšlasklaida”, kaip ir kitos oficialios medijos. Tikimybė, kad Husiai sugadino povandeninį kabelį tokia pat, kaip kad indėnas atjojęs ant mustango bumerangu numuštų reaktyvinį lėktuvą. Prieš publikuodami iškrypusios fantazijos vaisus gal pradžioje pagalvokite apie tai, ar tai realiai gali nutikti, o ne aklai skleiskite melą.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...

Būtent taip, todėl aš tartis neskubėčiau, nes šiandiena šiukšlė, rytoj gali būti pati brangiausia preke...

Ed

Tarp kito galėtų tartis su...Rusija, tai vienintelė šalis, kuri sukūrė technologijas ir panaudotą branduolinį kurą...

mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...