infa.lt

Liberalėjantys Vokietijos katalikų vyskupai nori iš savo tarpo pašalinti AfD narius

21 vasario
08:07 2024

Kunigas, bažnyčia, kryžius

Vokietijos Katalikų Bažnyčia yra pasirengusi užimti griežtesnę poziciją dešiniųjų atžvilgiu, įskaitant įsipainiojusius į piktnaudžiavimo skandalus, mažėjančio bažnyčios narių skaičiaus ir kunigų trūkumo fone.

Vokietijos vyskupų konferencijos (DBK) pirmininkas Georgas Bätzingas neseniai pareiškė, kad narystė dešiniųjų AfD partijoje nesuderinama su pareigomis ir savanorišku darbu Katalikų bažnyčioje.

Jis pabrėžė, kad svarbu, jog Bažnyčia pasisakytų už demokratiją, laisvę, Europos atvirumą ir svetingumą užsieniečiams, pranešė Vokietijos žiniasklaida, kurią cituoja „Voice Of Europe” leidinys

Šie pareiškimai buvo išsakyti per keturias dienas trukusį DBK visuotinį susirinkimą Augsburge, kur vyskupai svarsto pozicijos dokumentą dėl demokratijos ateities. Bätzingas pagyrė vykstančius protestus, nukreiptus prieš AfD ir paragino vyskupus vieningai pasmerkti ekstremizmą.

Pripažindamas susirūpinimą dėl dešiniojo populizmo ir ekstremizmo katalikų bendruomenėje, Bätzingas išreiškė padėką vyskupams, kurie užėmė tvirtą poziciją prieš šias ideologijas.

Sausio mėnesį kelių miestų vyskupai įspėjo neremti AfD, prilygindami ją kitoms ekstremistinėms partijoms.

DBK konfliktas su Vatikanu dėl vidinio liberalizavimo pastangų, žinomų kaip „Sinodo kelias”, tęsiasi. Nepaisant planų surengti „Sinodo tarybą” siūlomiems pokyčiams aptarti, dėl Vatikano nepritarimo šis planas buvo išbrauktas iš darbotvarkės.

Austrijos kardinolas Christophas Schönbornas įspėjo, kad „Sinodo kelio” tęsimas gali pagilinti susiskaldymą Bažnyčioje. Jis pabrėžė, kad svarbu, jog Vokietijos vyskupai išliktų ištikimi popiežiui ir platesnei katalikų bendruomenei.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 38

Žymos:
AfD

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ką nužudė Putinas?...

DEBILY blt......

tfu blt......

kvailiai jus patys susimokekit asilai...

Per pasaulį žengiame mes gėjai, vyriškų šiknų mėgėjai, Paskui slenka pedofilai, nekrofilai, zoofilai ir mums...

NedaNapoleonas…...

Historia est magistra vitae. Senokai prancūzai negavo nuo rusų į kaulus. Dar nori ir mumis...