infa.lt

Ukraina atsisakė išbraukti „Raiffeisen” iš „karo rėmėjų” sąrašo

15 vasario
15:20 2024
Volodymyras Zelenskis

foto: V.Zelenskio „Telegram” paskyra

Ukraina neišbraukė Austrijos grupės „Raiffeisen Bank International” (RBI) iš „karo rėmėjų” sąrašo, pranešė „Reuters” šaltiniai. Pasak žiniasklaidos pranešimų, Kijevas sustabdė šio statuso galiojimą 2023 m. pabaigoje, kai Viena užblokavo 12-ąjį sankcijų paketą.

Ukrainos pareigūnai vasarį laiške RBI paklausė, ką bankas daro, kad pasitrauktų iš Rusijos. „Išlieka kelios aklosios dėmės…. Nėra jokio pardavimo grafiko”, – sakoma laiške. Austrijos grupės atstovas spaudai sakė, kad bankas negali nurodyti pasitraukimo iš Rusijos terminų, nes tai priklauso nuo reguliavimo institucijų sprendimų.

Kijevas taip pat išreiškė susirūpinimą dėl to, kad „Raiffeisenbank” teikia palankias paskolas Rusijos kariuomenei. Kredito įstaiga pažymėjo, kad ši priemonė Rusijoje yra privaloma.

Laiško pabaigoje pažymima, kad sustabdytas „karo rėmėjo” statusas lieka galioti, tačiau jis gali būti panaikintas gavus „teigiamų naujienų”. RBI laišką išsiuntė po to, kai grupė pranešė Kijevui, kad ketina pasitraukti iš Rusijos iki 2024 m. trečiojo ketvirčio, „Reuters” sakė šaltinis Kijeve.

Austrija viešai remia Ukrainą jos kare su Rusija, tačiau „Reuters” šaltiniai teigia, kad Viena nenori visiškai nutraukti ilgamečių ryšių su Maskva, tikėdamasi, kad santykius kada nors pavyks atkurti.

Austrijos vyriausybė mano, kad nesąžininga įtraukti RBI į „karo rėmėjų” sąrašą. Valdžios institucijos atkreipia dėmesį, kad į šį sąrašą, pavyzdžiui, nėra įtraukta Italijos „UniCredit”, kuri ir toliau aktyviai veikia Rusijoje.

RBI metinis grynasis pelnas Rusijoje 2023 m. sudarė daugiau kaip 56% Austrijos grupės konsoliduoto grynojo pelno (1,3 mlrd. eurų „Raiffeisenbank Group” Rusijoje iš 2,4 mlrd. eurų).

Tačiau, palyginti su rekordiniais 2022 m. grupės veiklos rezultatai Rusijoje sumažėjo. Grynosios palūkanų pajamos sumažėjo beveik 8% – iki 1,4 mlrd. eurų.

43% – iki 1,15 mlrd. eurų – sumažėjo grynosios komisinių pajamos.

30% – iki 2,7 mlrd. eurų – sumažėjo veiklos pajamos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 88

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Va kokios sumos Ukrainoje sukasi. Va kaip ten ministrui rūpi valstybė. Svarbiausia prisigrobti sau....

Vyru ukrainieciu genocidas, kodel negrazino afrikos turistu nuo karo europoje? Zmones bega nuo karo i...

gal žinai koki vaistai,baryšnikas...

Rusine nera agenturos TASS,buvo sovetmečiu,...

@@@

Rusai šaunuoliai nes ir anksčiau išrasti jų vaistai buvo veiksmingi ir nebrangūs ir dabar jie...

zydai zudo ir rekia jie mus uzpuole jie teroristai, jie driežai! Vaikai ir moterys jiems...