infa.lt

Grupė Seimo narių Laisvės premiją siūlo skirti disidentei Nijolei Sadūnaitei

01 gruodžio
18:03 2016

Nijolė Sadūnaitė

Šiandien 52 Lietuvos Respublikos Seimo nariai pasirašė po kreipimusi į Laisvės premijų komisiją, kuriuo, atsižvelgdami į nuopelnus ir ilgametę kovą už Lietuvos laisvę, pasiūlė Laisvės premiją skirti disidentei Nijolei Sadūnaitei.

Kreipimesi pabrėžiama, kad N. Sadūnaitė ne kartą buvo suimta ir tardoma KGB, bet ir toliau veikė Lietuvos labui, neišsižadėjo savo pažiūrų, vertybių ir nuosekliai kovojo prieš sovietinę santvarką. Taip pat primenama, kad nuo 1988 m. N. Sadūnaitė yra Helsinkio grupės narė, 1990 m. Los Andžele Respublikonų partijos buvo apdovanota medaliu už ilgametę kovą už žmogaus teises, 2009 m. JAV lietuvių bendruomenė  jai skyrė Laisvės premiją.

Po kreipimosi tekstu pasirašė šie Seimo nariai: Aurelijus Veryga, Gediminas Vasiliauskas, Algimantas Dumbrava, Mindaugas Puidokas, Juozas Imbrasas, Dainius Kepenis, Rimas Andrikis, Linas Balsys, Vytautas Bakas, Rūta Miliūtė, Povilas Urbšys, Virginija Vingrienė, Agnė Širinskienė, Paulius Saudargas, Greta Kildišienė, Aurimas Gaidžiūnas, Arvydas Nekrošius, Egidijus Vareikis, Dainius Gaižauskas, Kazys Starkevičius, Aušrinė Norkienė, Lauras Stacevičius, Algimantas Kirkutis, Petras Gražulis, Artūras Skardžius, Naglis Puteikis, Valentinas Bukauskas, Julius Sabatauskas, Antanas Vinkus, Rasa Budbergytė, Algirdas Sysas, Andrius Palionis, Algimantas Salamakinas, Algirdas Butkevičius, Irena Šiaulienė, Kęstutis Mažeika, Justas Džiugelis, Juozas Varžgalys, Audrys Šimas, Kęstutis Bacvinka, Kęstutis Pūkas, Remigijus Žemaitaitis, Raimundas Martinėlis, Aušra Papirtienė, Aušra Maldeikienė, Kęstutis Bartkevičius, Mantas Adomėnas, Arūnas Gumuliauskas, Levutė Staniuvienė, Vida Ačienė, Guoda Burokienė, Laurynas Kasčiūnas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 81

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...