infa.lt

Gintaras Furmanavičius. Tūkstantis kamuoliukų

03 vasario
06:40 2024
Gintaras Furmanavičius

Facebook nuotr.

Prieš kelias savaites anksti ryte pasidariau puodelį kavos, pasiėmiau rytinį laikraštį ir prisėdau klausytis radijo.

Sukinėjau derinimo rankenėlę, kol staiga mano dėmesį patraukė aksominis pagyvenusio vyro balsas. Jis kažką kalbėjo apie „tūkstantį kamuoliukų”.

Tai mane sudomino, padidinau garsą ir atsilošiau kėdėje.
– Na, – tarė senukas pašnekovui, – spėju, kad esate labai užsiėmęs darbe. Vakar, šiandien, rytoj. Ir tau gali būti daug mokama. Bet už tuos pinigus jie perka tavo gyvenimą.

Pagalvokite, jūs nepraleidžiate to laiko su savo artimaisiais. Niekaip negaliu patikėti, kad turite visą tą laiką dirbti, kad sudurtumėte galą su galu. Jūs dirbate, kad patenkintumėte savo norus.

Bet žinokite, kad tai užburtas ratas – kuo daugiau pinigų turite, tuo daugiau norite ir tuo daugiau dirbate, kad jų gautumėte dar daugiau. Vienu metu turite sugebėti savęs paklausti: „Ar man tikrai reikia dar vienos palaidinės ar automobilio? Ir ar dėl to esate pasiruošęs praleisti pirmąjį dukters šokio pasirodymą arba sūnaus sporto varžybas?

Leiskite man papasakoti kai ką, kas man tikrai padėjo išsaugoti ir prisiminti tai, kas mano gyvenime svarbiausia.

Ir jis pradėjo aiškinti savo „tūkstančio kamuoliukų” teoriją

– Matote, vieną dieną atsisėdau ir paskaičiavau. Vidutiniškai žmogus gyvena 75 metus. Žinau, kad kai kurie gyvena trumpiau, kai kurie – ilgiau. Bet jie gyvena apie 75 metus. Dabar 75 padauginu iš 52 (sekmadienių skaičius per metus) ir gaunu 3900 – tiek sekmadienių turite per savo gyvenimą.

Kai apie tai pagalvojau, man buvo penkiasdešimt penkeri. Tai reiškia, kad jau buvau nugyvenęs apie 2900 sekmadienių. O man liko tik 1000. Taigi nuėjau į žaislų parduotuvę ir nusipirkau 1000 mažų plastikinių kamuoliukų. Visus juos supyliau į vieną didelį permatomą stiklainį.

Po to kiekvieną sekmadienį išimdavau po vieną kamuoliuką ir išmesdavau jį. Greitai pastebėjau, kad tai darydamas ir matydamas, kaip mažėja kamuoliukų skaičius, pradėjau labiau kreipti dėmesį į tikrąsias šio gyvenimo vertybes.

Nėra galingesnės priemonės vertinti laiką, nei stebėti, kaip mažėja jums duotų dienų skaičius! O dabar, prieš apkabindamas savo mylimą žmoną ir eidamas su ja pasivaikščioti, išklausykite paskutinę mintį, kuria šiandien norėčiau su jumis pasidalyti.

Po trumpos pauzės pašnekovas tęsė:

– Šį rytą ištraukiau paskutinį kamuoliuką iš savo stiklainio…. Taigi kiekviena po to einanti diena man yra dovana. Priimu ją su dėkingumu ir dovanoju savo artimiesiems šilumos ir džiaugsmo dovaną. Žinote, manau, kad tik taip ir reikia gyventi. Nieko nesigailiu.

Laidos vedantysis atsisveikino su pašnekovu:

– Buvo malonu su jumis kalbėtis, bet turiu skubėti atgal pas savo šeimą. Tikiuosi, kad dar pasikalbėsime!

Aš sėdėjau ir galvojau. Tikrai buvo apie ką pagalvoti. Šiandien planavau kurį laiką eiti į darbą – turėjau pabaigti projektą. O paskui ketinau eiti į klubą su kolegomis iš darbo.

Vietoj to nuėjau į viršų ir švelniu bučiniu pažadinau žmoną.

– Atsibusk, mieloji. Eime į pikniką su vaikais.
– Brangusis, kas atsitiko?
– Nieko rimto, tiesiog supratau, kad jau seniai nebuvome kartu praleidę savaitgalio. Be to, nueikime į žaislų parduotuvę. Man reikia nupirkti plastikinių kamuoliukų.

Gražaus jums pirmojo paskutinio žiemos mėnesio savaitgalio!

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 169

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. Hm    -  2024-02-03, 12:40

    Gilios mintys… Man kažkaip pavyko ir be straipsnių tai pastebėti, kažkur apie 50-ties supratau, kad man beliko mėgautis ir džiaugtis gyvenimu…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Anonimas    -  2024-02-03, 13:17

    liuks straipsnis

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Cha,    -  2024-02-03, 16:31

    Čia aprašytas vargšo žmogelio gyvenimas, kuris niekada nėra nieko mylėjęs, išskyrus save. O tas, kuris yra patyręs tikrą meilę, gerai žino, kad buvimas čia žemėje, tėra mokykla, kad galėtų apsigyventi tobulame gyvenime.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Aho    -  2024-02-04, 10:26

    Furmano 1000 kamuoliukų vatiniai ir jis turi spėti išmėtyti juos ant LT iki nurodytos FSB datos,laikas senka, tenka mėtyti ir po keliolika per savaitę. Čmo.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Per pasaulį žengiame mes gėjai, vyriškų šiknų mėgėjai, Paskui slenka pedofilai, nekrofilai, zoofilai ir mums...

NedaNapoleonas…...

Historia est magistra vitae. Senokai prancūzai negavo nuo rusų į kaulus. Dar nori ir mumis...

leiskite paklausti,kodėl Turkija pasitraukė iš Stambulo konvencijos? Stambulas yra Turkijos sostinė. antra, kokiai lyciai save...

jas galimai tvitkino(o tai ipač žiauru)ir gal net prievartavo(o tai jos kaip nepastebėjo).Bet šeip geras...

Praėjo nepilni 2 metai nuo Putino sudegusio tanko demonstravimo prie Katedros Vilniuje, ir še jums...

Amerikoje veikia tokiu pat principu kaip Putinas,ka reiskia pinigai....