infa.lt

CNN: Zelenskis iki savaitės pabaigos pasirašys dekretą dėl Zalužno atleidimo

01 vasario
13:02 2024
Volodymyras Zelenskis

foto: V.Zelenskio „Telegram” paskyra

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis iki savaitės pabaigos pasirašys dekretą dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado Valerijaus Zalužno atleidimo, pranešė CNN šaltiniai.

Televizijos kanalas patvirtino kelių kitų žiniasklaidos priemonių informaciją, kad pirmadienį, sausio 29 d., valstybės vadovo kabinete įvyko susitikimas su vyriausiuoju vadu, kurio metu prezidentas pranešė apie planus jį atleisti. Susitikime dalyvavo gynybos ministras Rustemas Umerovas.

CNN pašnekovai pokalbį apibūdino kaip „ramų”. Prezidentas pasiūlė vyriausiajam vadui kitas pareigas, tačiau šis atsisakė. V. Zelenskis pabrėžė, kad tai, jog Valerijus Zalužnas atsisakė naujų pareigų, nekeičia fakto, kad jis bus atleistas iš dabartinių pareigų.

Prezidento kanceliarija neatsakė į prašymą pateikti komentarą. Anksčiau valdžios institucijos neigė, kad V. Zalužnas buvo atleistas.

CNN duomenimis, į vyriausiojo vado postą svarstomi – karinės žvalgybos vadovas Kyrylo Budanovas ir Ukrainos kariuomenės sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis.

Pasak laikraščių „The Times” ir „The Economist”, abu atsisakė šio paskyrimo.

Kaip pažymi CNN, gruodžio mėnesį Kijevo sociologijos instituto atlikta apklausa parodė, kad vyriausiąjį vadą palaiko 88% ukrainiečių. Volodymyro Zelenskio pritarimo reitingas yra 62 proc.

Pasak „The Washington Post” leidinio, prezidentas, atleisdamas vyriausiąjį vadą, nori paveikti sąjungininkus, nes jie sulėtino karinę paramą. Be to, pirmadienį vykusiame susitikime, pasak laikraščio, jis taip pat atkreipė dėmesį į gyventojų nuovargį nuo kovų.

infa.lt: iš tiesų sudėtinga suprasti kas vyksta Ukrainos aukščiausioje vadovybėje. Gruodžio 29 dieną pasklido informacija, kad Valerijus Zalužnas atleidžiamas, tačiau gynybos ministerija ją paneigė taip, kad buvo neaišku ką ji apskritai neigia. Vakar buvo paskelbta, kad V.Zalužnas, kaip vyriausias kariuomenės vadas, kartu su gynybos ministru R.Umerovu pristatys Aukščiausioje Radoje naująjį mobilizacijos įstatymo projektą.

Šiandien CNN skelbia, kad V.Zalužnas vis tik bus nušalintas.

Iš viso to galima daryti vieną vienintelę išvadą – Ukrainos vadovybėje vyksta vidinė kova, į kurią aktyviai įsikiša trečia pusė – sąjungininkai. Ir priklausomai nuo nuo situacijos esamu momento – skelbiami momentiniai, tačiau negalutiniai duomenys.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 124

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Va kokios sumos Ukrainoje sukasi. Va kaip ten ministrui rūpi valstybė. Svarbiausia prisigrobti sau....

Vyru ukrainieciu genocidas, kodel negrazino afrikos turistu nuo karo europoje? Zmones bega nuo karo i...

gal žinai koki vaistai,baryšnikas...

Rusine nera agenturos TASS,buvo sovetmečiu,...

@@@

Rusai šaunuoliai nes ir anksčiau išrasti jų vaistai buvo veiksmingi ir nebrangūs ir dabar jie...

zydai zudo ir rekia jie mus uzpuole jie teroristai, jie driežai! Vaikai ir moterys jiems...