infa.lt

„The Economist”: Zelenskis pasiūlė Budanovui Vyriausiojo kariuomenės vado postą, bet šis atsisakė

31 sausio
06:58 2024

Valerijus Zalužnas | „Telegram” nuotr.

Sausio 30 d. laikraštis „Financial Times” rašė, kad Ukrainos prezidentas ruošiasi pakeisti Ukrainos kariuomenės Vyriausiąjį vadą ir kad tai anksčiau ar vėliau įvyks. Pasak laikraščio, kuris citavo savo šaltinius Ukrainos vadovo aplinkoje, sausio 29 d. Volodymyras Zelenskis pasiūlė Valerijui Zalužnui kažkokias naujas pareigas, tačiau šis atsisakė.

Kartu su tuo, du iš keturių „Financial Times” pašnekovų teigė, kad prezidentas aiškiai davė vadui suprasti, jog nepriklausomai nuo to, ar jis priims pasiūlymą pereiti į kitas pareigas, ar ne, jis vis tiek bus atleistas iš dabartinių pareigų.

Ukrainos vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylo Budanovas paskutinę minutę atsisakė priimti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado postą, kurį šiuo metu užima Valerijus Zalužnas, cituoja savo šaltinius britų „The Economist” leidinys.

Pasak laikraščio, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis iš tiesų informavo V. Zalužną apie savo ketinimus jį atleisti.

Ukrainos žiniasklaida apie tai pranešė jau anksčiau, tačiau Ukrainos gynybos ministerija šiuos pranešimus tuo metu pavadino melagingais.

Pasak „The Economist”, Volodymyras Zelenskis siūlė Valerijui Zalužnui Nacionalinio saugumo tarybos sekretoriaus postą, tačiau šis atsisakė.

Leidinio šaltinių teigimu, Kyrylo Budanovas „nemėgdžiojo” Valerijaus Zalužno pozicijų, tačiau „neturėjo teisės” atsisakyti pasiūlymo užimti jo postą.

Leidinys pažymi, kad skandalas dėl Valerijaus Zalužno atstatydinimo gali pabloginti Ukrainos finansavimo padėtį, nes kariuomenės vadas „labai vertinamas Vakaruose”.

„The Economist” vertina, kad Ukrainos kariuomenės vyriausiojo vado išsilaikymui poste vis dar „gresia pavojus”. „Gali būti, kad jo pamaina dar nerasta”, – teigiama leidinyje.

Pasak „The Economist”, į Ukrainos kariuomenės vyriausiojo vado postą vietoj Valerijaus Zalužno taip pat svarstoma sausumos pajėgų vado, Oleksandro Syrskio kandidatūros galimybė.

Sausio 29 d. Ukrainos žiniasklaida ir parlamento nariai pranešė, kad iš Ukrainos kariuomenės vyriausiojo vado pareigų atleistas Valerijus Zalužnas.

Vėliau Ukrainos gynybos ministerija ir V. Zelenskio spaudos sekretorius Serhijus Nikiforovas šią informaciją paneigė. Pasak „Zerkalo Nedeli” šaltinių, Ukrainos prezidentas siūlė A. Zalužnui atsistatydinti, bet šis atsisakė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 85

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tikrai taip. Ko galima tiketis kai eini kartu su velniu obuoliauti....

A5

Tai, kad zydmasonai vadinama vakaru pasauli jau senai uzvalde. O musulmonu ir ypac kinieciu tikrai...

Tik vienas niuansas. Tie "vargšeliai Ukrainos žmonės" (beje, mokantys vienintelę kalbą - rusų) labai norėjo...

Man šiaip yra labai panašu į masonų suorganizuotus masinius jaunimo renginius, tokius kaip Black mater....

Ukrainos žmonės žūsta, o davosomasonai su blackroku priešakyje tuo naudojasi. Pelnytis iš į karą patekusių...

Hm

Na taip, jei tuos trukdžius sukelia kartais ne NATO, tada belieka tik išsigimėliai iš xuilostano......

Hm

... lygiai taip pat galima palinkėti smūgių š.korėjai, Iranui......