infa.lt

Dauguma „labiausiai įtraukių televizijos serialų” jau uždaryti

14 sausio
06:40 2024

Juodaodė graikė Kleopatra | NETFLIX

Tvarumas, tolerancija, įtraukumas – skamba gražiai, kol neimami taikyti praktikoje, pavyzdžiui, kultūros srityje.

Šiuolaikiniai įtraukumo ir tvarumo kriterijai nepataisomai pakenkė televizijos produkcijos kokybei ir pakeitė talento sąvoką, rašo John Nolte „Breitbart” leidinyje. Bekompromisė tolerancija televizijos serialus pavertė nuobodžia agitacija. Dėl to daugelį projektų teko nutraukti.

Pietų Kalifornijos universitete dirbantys Annenbergo įtraukties iniciatyvos (Annenberg Inclusion Initiative) dalyviai sudarė dar vieną labiausiai įtraukių televizijos laidų sąrašą. Jame aiškiai matyti, kad dauguma laidų jau nuimtos nuo eterio ir naujos serijos nefilmuojamos.

Na ir reikalai. Neįsivaizduoju, kokia to priežastis.

„Sudarant sąrašą atsižvelgiama į duomenis apie aktorius ir užkulisių personalą. Iš jų sudaromas 100 labiausiai įtraukių ir tvarių serialų, rodomų 2021-2022 m. sezoną per įprastas ir kabelines televizijas, taip pat 2021-2023 m. srautinių transliacijų paslaugas, reitingas”, – praneša „Messenger” leidinys. – Į sąrašą taip pat įtraukta 20 labiausiai įtraukių serialų prodiuserių”.

„Analitikų komanda įvertino daugiau nei 560 laidų, rodomų tiesioginės televizijos, kabelinės televizijos ir srautinio turinio platformose, pagal 15 įtraukties rodiklių.” Atspėkite, kokie yra tie „15 įtraukties rodiklių”. Na, taip, visi tie patys dalykai: lytis, rasė, etninė kilmė, LGBT+* tapatybė, negalia, aktorių ir įgulos amžiaus kategorijos.

Bet.

„Jei pažvelgtumėte į lyderių lentelę, pastebėtumėte nerimą keliančią tendenciją. Dauguma labiausiai įtraukių serialų jau baigėsi, buvo atšaukti arba yra nežinioje, kol sprendžiama dėl jų tęsinio.”

1. „Cukraus plantacijų karalienė” (OWN TV). Serialas baigėsi 2023 m. po septynių sezonų.
2. „Mažylis” (HBO tinklas). Parodytas vieną sezoną 2022 m.
3. „Naomi” (CW kanalas). Serialas buvo nutrauktas po pirmojo sezono.
4. „Tikras amerikietis: grįžimas namo” (CW kanalas).
5. „Dvidešimtmečiai” (kabelinis kanalas BET).
6. „Karalienės” (ABC televizijos tinklas). Serialas buvo nutrauktas po pirmojo sezono.
7. „Napos karaliai” (OWN televizijos tinklas).
8. „The 4400” (CW televizijos tinklas). Serialas buvo nutrauktas po pirmojo sezono.
9. „Draugės” (BET kabelinis kanalas).
10. „Gundymų slėnis” (Starz kanalas).

Iš dešimties labiausiai įtraukiančių kabelinės televizijos ir televizijos serialų penki jau nebetransliuojami.

Iš dešimties populiariausių televizijos serialų šeši yra uždaryti, o du rodyti su ribotu serijų skaičiumi ir neturės tęsinio.

1. „Mano sūnus yra superherojus” (Netflix). Uždarytas po dviejų sezonų.
2. „Gentefied: apverktina amerikietiškos svajonės pusė” (Netflix). Nutrauktas po dviejų sezonų.
3. „Garcia” (Max). Uždarytas po dviejų sezonų.
4. „Paskutinės Ptolemėjaus Grėjaus dienos” (AppleTV+). Mini serialas, rodytas 2022 m.
5. „Pagrįstos abejonės” (Hulu).
6. „Tada ir dabar” („AppleTV+”).
7. „Tikrasis repas” (Max).
8. „Su meile” („Amazon Prime”). Uždarytas po dviejų sezonų.
9. „Pirmoji žmogžudystė” (Netflix). Uždarytas po pirmojo sezono.
10. „The Swarm” (Amazon Prime). Mini serialas, rodytas 2023 m.

Tačiau yra ir gerų naujienų.

Ši analizė gali būti vertinama kaip bendros naratyvo linijos, kad Holivudas atsisako pastangų stiprinti įvairovę, lygybę, tvarumą ir įtrauktį, kurios buvo suaktyvintos 2020 m., kilus protestams dėl Džordžo Floydo nužudymo, dalis.

Serialo atšaukimą galima interpretuoti kaip bendros tendencijos, kuri taip pat apima daugelio už įvairovę, lygybę ir įtrauktį pasisakančių vadovų pasitraukimą iš didžiųjų Holivudo kompanijų praėjusią vasarą, dalį – tarsi šie studijų vadovai būtų nusprendę, kad įtrauktis nėra pakankamai pelninga.

Telieka tik tikėtis geriausio.

Tai, ką Holivudas daro su rasinėmis mažumomis, yra tiesiog groteskiška meškos paslauga. Jei grįžtume į aštuntąjį dešimtmetį, pamatytume, kad beveik visose pramogų srityse – kine (Eddie Murphy), dienos televizijoje (Oprah Winfrey), geriausiu televizijos laiku (Bill Cosby), muzikoje (Michael Jackson, Tina Turner, Prince ir kt.), komedijoje (Richard Pryor) ir sporte – dominavo daugybė juodaodžių talentų, o visa šalis juos mėgo ir palaikė net nesusimąstydama apie rasę.

Aš baigiau vidurinę mokyklą 80-aisiais, ir tada niekas net nesusimąstydavo, jei baltaodė paauglė savo kambaryje pakabindavo juodaodės žvaigždės plakatą.

Kas 80-aisiais šias juodaodes žvaigždes pavertė superžvaigždėmis? Jų visuotinis patrauklumas, dėl kurio jų karjera tęsėsi dešimtmečius.

O šiandien Holivudas rasines mažumas paverčia wokizmo patrankų mėsa. Šie atlikėjai pagaliau turi galimybę sulaukti šlovės ir sėkmės. Tačiau nepatrauklūs, skaldantys, moralizuojantys ir pompastiški šou ir gaunami vaidmenys tiesiog anksti nužudo jų karjerą. Norint tapti žvaigžde, pirmiausia reikia pelnyti žiūrovų palankumą.

O šiandieninė pramogų industrija neleidžia susiformuoti tokiam nusiteikimui, kuris padeda siekti karjeros. Vietoj to ji skaldo, bara, pamokslauja ir įžeidinėja. Ji atstumia įvairaus plauko žmones. Štai kodėl mes tiesiog skęstame šou, kuriuose vaidina ne baltosios rasės atlikėjai.

Bet jie mums nedavė Morgano Freemano, Denzelio Vašingtono, Pam Grier, Willo Smitho, Sidney Poitier ar Whoopi Goldberg. Štai kodėl nematome mylimų „Gerų laikų”, „Šeimos reikalų”, „Beverli Hilso princo” ir pan.

Šios pavyzdinės įtraukiančios laidos nutraukiamos ne todėl, kad Amerika yra rasistinė šalis. Be to, jokiam serialui ar filmui nereikia baltaodžio aktoriaus, kad taptų hitu.

Šioje šalyje gyvena 47 milijonai juodaodžių. Jei nors 15% jų žiūri laidą, ji jau yra hitas. Kur visi tie kairiųjų pažiūrų Hillary Clinton ir Joe Bideno rinkėjai? Net jei 10% jų įsijungs televizorius, šou taps hitu.

Tyrimas parodė ne tai, kad Amerika turi tolerancijos problemą. Jis parodė ką kita: kad kairiųjų liberalų Holivudas turi kokybės problemą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 422

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Rusine nera agenturos TASS,buvo sovetmečiu,...

@@@

Rusai šaunuoliai nes ir anksčiau išrasti jų vaistai buvo veiksmingi ir nebrangūs ir dabar jie...

zydai zudo ir rekia jie mus uzpuole jie teroristai, jie driežai! Vaikai ir moterys jiems...

Vizija - tai žvilgsnis į begalybę, tolimą ateitį, kai mūsų jau nebebus, bet kažkas tęs...

Bidenas tuoj atsikvošės, bet pakeisti nedaug ką galės. Nebent amerikiečiai sukurs "TikTok" kopiją, kas tik...

Tai dabar norit sakyt, kad Izraelis turi teisę išžudyt visą Gazą nekaltų žmonių ir vaikų,...

Hm

... tai čia gal tas kuris Izraelio civilius peiliuku "truputi" pjaustė, įkaitus ėmė?...