infa.lt

Seimas ilgina karių tarnybos laikotarpį – į atsargą eis vėliau

24 lapkričio
20:11 2016

Lietuvos Seimas

Laikinai einantis krašto apsaugos ministro pareigas Juozas Olekas Seimui pristatė Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos (tarnyba) įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIP-4844) bei Karo prievolės įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIP-4845).

Pasak ministro, teikiamomis pataisomis siekiama nustatyti didesnį išleidimo į atsargą amžių visiems profesinės karo tarnybos kariams, kariams savanoriams ir aktyviojo rezervo kariams; nustatyti ilgesnį karių perkėlimo į dimisiją amžių, karo prievolininkų atrinkimo ir skyrimo į tarnybą rezerve amžių, atsižvelgiant į pailgėjusį tarnybos laiką; sureguliuoti aukštesnio karinio laipsnio suteikimo sąlygas, atsižvelgiant į pailgėjusį tarnybos laiką; nustatyti vienodas aukštesnio karinio laipsnio suteikimo sąlygas visiems kariniams specialistams, neišskiriant atskirų jų grupių.

„Daugelyje NATO šalių kariuomenių kariai tarnauja ilgiau nei Lietuvoje. Investicijos į karininko parengimą yra didelės ir todėl norime racionaliai panaudoti lėšas ir turėti reikiamą karių skaičių“, – sakė J. Olekas.

Atsižvelgiant į įstatymo projektu ilginamą tarnybos ir išleidimo į dimisiją amžių, siūloma tikslinti ir Karo prievolės įstatymą.

Įstatyme siūloma įtvirtinti atvejus, kada karinio parengtumo neįgiję asmenys yra atleidžiami nuo karo prievolės – kai jiems sukanka 60 metų. Atitinkamai siekiama suvienodinti karo prievolininkų atrinkimo ir skyrimo į tarnybą rezerve amžiaus ribą.

Projektams po pateikimo pritarta bendru sutarimu. Pagrindiniu šių klausimų svarstyme paskirtas Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, projektus plenariniame posėdyje svarstyti numatoma gruodžio 15 d.

lrs.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 86

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......