infa.lt

Rusija pritrūko kiaušinių

30 gruodžio
11:20 2023

Kiaušiniai

Rusijoje pritrūkus kiaušinių – ėmė kilti jų kainos. Vyriausybė priėmė nutarimą, pagal kurį nuo 2024 m. sausio 1 d. iki birželio 30 d. bus panaikintas kiaušinių importo muitas, praneša „Kommersant” leidinys.

Dokumentu Žemės ūkio ministerija taip pat įpareigojama išduoti atitinkamus dokumentus, patvirtinančius importuojamų produktų paskirtį.

Remiantis nutarimu, be muito importuojami kiaušiniai ir kiaušinių produktai, kurių bazinis importo tarifas yra 15 proc. Dokumente nurodoma, kad importuojami kiaušiniai skirti naudoti maisto produktų gamyboje ir mažmeninėje prekyboje.

Apraše taip pat nurodoma, kad dokumentas priimtas siekiant įgyvendinti Eurazijos ekonominės komisijos (EEB) sprendimą dėl neapmuitinamo vištų kiaušinių importo į Rusiją 2024 m. pirmąjį pusmetį.

Lapkritį mažmeninės kiaušinių kainos smarkiai išaugo, o gruodį jie tapo vienu brangiausių produktų.

Gruodžio mėnesį Rosstat pranešė, kad lapkritį kiaušiniai pabrango 15,1%, nuo metų pradžios – 35,5%, o per metus – 40,3%.

FAS ir Generalinė prokuratūra inicijavo patikrinimus šiuo klausimu, o vyriausybė ėmėsi priemonių kainoms stabilizuoti.

Pirmiausia, gruodžio 23 d. vyriausybė priėmė nutarimą nuo kitų metų sausio 1 d. iki gruodžio 31 d. panaikinti muitus importuojamai šaldytai vištienai iki 140 tūkst. tonų kiekiui.

infa.lt: va per kur reikia kirsti sankcijas – per kiaušinius, uždraust importuoti į Rusiją kiaušinius ir vištieną! – O tai jie per naftą, deimantus ir adatas, nuo ko rusams nei šilta nei šalta. Tačiau su maisto produktais viena bėda – jie negali ilgai gulėti, teks viską suvalgyti patiems arba sumažinti eilinę gamybą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 194

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. Gintautas    -  2023-12-30, 13:09

    infa.lt – na kirsti sankcijas nuostolinga mums, rusų silpna vieta yra jų tingumas, genetiniame lygmenyje tingumas. Sankcijos tik skatina pabusti jų meilės darbui pabudimą. Jei mes nebūtumėm idiotais ir nebūtumėm viską kas rusui skanu ir smagu, uždraudę, tai dabar mūsų ekonomika būtų klestėjusi, tame tarpe ir iš kiaušinių gamybos, o rusų tingūs verslininkai būtų uždarinėja savo gamyklėles ir ėję perpardavinėti mūsų produkciją. O gi jie labai skaniai valgydavo mūsų sūrius, jogurtus, dešras, lašinius ir ne tik valgydavo bet ir girdavo, tipo nepirkau nes lietuviškų nebuvo, palauksiu kol atveš. Saku nes dalyvavau, taigi žinau.
    Jei rusui grasinti sau pačiam brangiau. Jei patapti ale jo draugu jis viską dėl taves padarys, daugeliu atvejų už ačių. Bijome rusų banditų, o mūsų, ką netokie patys? Tik tautai iš to jokios naudos.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Viktoras    -  2023-12-30, 14:57

      Gražus kolentaras, ka cia ir pridursi

      Atsakyti į šį komentarą
    • Laimonas    -  2023-12-30, 23:09

      Paprastas rusas nėra tingus,greičiau -nereiklus: jam užtenka to,kas minimaliai jį tenkina ir svarbiausia,kad jo niekas nevaržytų,turiu pakankamai pažįstamų iš senų laikų,tačiau jeigu jį „užkabinsi” ir dar tyčia-tada brolyti laikykis,tačiau bėdoje padės-ne taip kaip ukrainiečiai(turiu verslo reikalų su jais)- gudrūs,sumanūs,bet labai nesąžiningi net tarpusavyje.Šiaip labai geras gerb Gintauto komentaras

      Atsakyti į šį komentarą
  2. teisngai    -  2023-12-30, 15:25

    reikia kirsti ruskiam per kiaušinius, saldu nepasirodys

    Atsakyti į šį komentarą
    • Laimonas    -  2023-12-30, 23:13

      tamsta matomai žino apie ką rašo 🙂 tamstai matomai ne tik per kiaušinius,bet ir per galvelę kažkas stipriai kirto…matosi…užuojauta 🙂

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...

Kita faktai. O aš manau kad tai hardono kolaiderio darbas. Ir ką dabar?...

Daugiau laiko tai ne mažiau, viskas gerai :D...

Žiedai sumainomi nemąstant, iš mados, tad taip ir nutinka......

Kol viešpatauja ego, tiesos nereikia. Tiesa sietina su bendru reikalu, bendru vardikliu. "Dievas yra tiesa,...

Hm

Kaip Tadas Blinda sakė - geriau tris dienas karaliauti, nei visą gyvenimą ubagauti......

Tarytum savo mintis skaityčiau... Ačiū...