infa.lt

Mirtingumas tarp jaunų žmonių JAV smarkiai išaugo; FDA vadovas tai vadina katastrofa

27 gruodžio
12:38 2023

Jungtinėse Amerikos Valstijose labai sutrumpėjo vidutinė tikėtina gyvenimo trukmė: dabar ji siekia 76 metus, o dar pernai buvo 78 metai. FDA vaadovas Robertas M. Cadliffas šį nuosmukį pavadino „katastrofišku”, nes vidutinė vyrų gyvenimo trukmė yra tik 73 metai, praneša „Voice Of Europe” leidinys.

Nerimą kelia tai, kad per pirmuosius devynis 2023 m. mėnesius, lyginant su 2019 m., mirė 158 000 amerikiečių daugiau, o tai viršija bendrą mirčių skaičių visuose karuose po Vietnamo.

Pastebėtina, kad mirtingumo perteklius labiau pastebimas tarp jaunesnių nei 50 metų amžiaus piliečių, o vėžio diagnozių šuolis yra ypač pastebimas. Priešingai, nei tikėtasi, vyresnių nei 65 metų amžiaus žmonių mirtingumas, palyginti su tuo pačiu 2019 m. laikotarpiu, sumažėjo šešiais procentais.

„Society of Actuaries” atliko tyrimą, atskleidžiantį 26% padidėjusį mirtingumą tarp 35-44 metų amžiaus asmenų ir 19% padidėjusį mirtingumą tarp 25-34 metų amžiaus asmenų. Trečiąjį 2021 m. ketvirtį šie skaičiai šoktelėjo atitinkamai iki 101% ir 79% daugiau nei 2019 m.

Bendrovė patikslino, kad mirčių skaičiaus padidėjimo negalima sieti vien tik su COVID-19, nes nuo 2021 m. pirmųjų trijų ketvirčių iki to paties 2023 m. laikotarpio mirčių nuo COVID-19 sumažėjo 84 proc.

Cadliffas nesieja gyvenimo trukmės mažėjimo ir mirtingumo didėjimo su COVID-19 skiepais. Vietoj to jis atkreipia dėmesį į gyvenimo trukmės „nelygybę” dėl rasės, etninės kilmės, turto, išsilavinimo ir geografinės padėties, teigdamas, kad šie veiksniai didina problemas, susijusias su tinkamos sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumu.

Vaistų stygius taip pat įvardijamas kaip svarbus bendros padėties veiksnys.

Nepaisant susirūpinimą keliančių aplinkybių, šiuo metu neplanuojama atlikti oficialaus tyrimo, kuriame perteklinis mirtingumas būtų siejamas su COVID-19 skiepais, o tai atspindi situaciją Vokietijoje. Jungtinėje Karalystėje taip pat padidėjo mirtingumo perviršis, ypač jaunesnio amžiaus grupėse, ir tai paskatino atlikti nepriklausomą, valstybės finansuojamą tyrimą.

Šių tyrimų rezultatai atskleis sudėtingus sprendimų priėmimo ir informacijos sklaidos pandemijos metu aspektus, praneša BBC.

infa.lt: padidėjęs mirtingumas, kaip skaitome, nesusijęs su COVID-19 vakcina – jis kyla „dėl rasės, etninės kilmės, turto, išsilavinimo ir geografinės padėties” – žinoma, viso to iki 2020 metų nebuvo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 257

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Tomas Jakutis :)    -  2023-12-27, 16:09

    Protingi nesiskiepijo.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Kolia Vatutinas    -  2023-12-27, 16:38

    Kam dar skiepų?

    Atsakyti į šį komentarą
  3. A5    -  2023-12-28, 01:42

    Narkotiku legalizavimo ir dekriminalizavimo pasekmes 🙂 ilgai laukti nereikejo. USA narichuanos parduotuves ant kiekvieno kampo, vaiksto visi apsinese aplinkui diena-nakti. Marichuana reklamuoja greitkeliuose ant milzinisku reklaminiu stendu, per interneta, tv…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tik vienas niuansas. Tie "vargšeliai Ukrainos žmonės" (beje, mokantys vienintelę kalbą - rusų) labai norėjo...

Man šiaip yra labai panašu į masonų suorganizuotus masinius jaunimo renginius, tokius kaip Black mater....

Ukrainos žmonės žūsta, o davosomasonai su blackroku priešakyje tuo naudojasi. Pelnytis iš į karą patekusių...

Hm

Na taip, jei tuos trukdžius sukelia kartais ne NATO, tada belieka tik išsigimėliai iš xuilostano......

Hm

... lygiai taip pat galima palinkėti smūgių š.korėjai, Iranui......

Ilgokai smaugliaI kentėjo......

Dėl to viskas ir vyksta...