infa.lt

Lenkija sunerimusi dėl Berlyno ir Paryžiaus planų sukurti „supervalstybę“

28 birželio
01:01 2016

wiadomosci.wp.pl

Frank-Walter Steinmeier

Frank-Walter Steinmeier | Facebook nuotrauka

„Europos supervalstybė“, vietoje Europos Sąjungos – tokį ultimatumą susitikimo Prahoje metu turi pateikti Vyšegrado grupės delegatams Vokietijos URM vadovas Frankas Valteris Steinmejeris. Prieigą prie dokumento gavo Lenkijos TV kanalo TVP Info ir portalo tvp.info žurnalistai. Projektas vizuotas Vokietijos ir Prancūzijos užsienio reikalų ministrų. Toks dokumentas iš tiesų pateko į mūsų rankas – patvirtino Witold Waszczykowski, rašoma Wirtualna Polska.

Sekant projektu, šalys-narės praranda teisę turėti savo kariuomenę, spec-tarnybas, baudžiamąjį kodeksą ir mokesčių sistemą, pasakojama portale.

Šalys-narės netenka savo pasienio kontrolės, o taip pat nebekontroliuoja pabėgėlių perkėlimo ar priėmimo procedūrų į savo teritorijas. Supervalstybėje įteisinamas vieningas vizų režimas. Bendra turi tapti ir užsienio politika bei bendradarbiavimas su tarptautinėmis organizacijomis.

Teksto preambulėje Prancūzijos ir Vokietijos URM rašo: „Mūsų šalys pripažįsta bendrą paskirtį ir išpažįsta bendras vertybes, kas sudaro pagrindą dar glaudesnei sąjungai tarp mūsų piliečių. Todėl mes sieksime politinės sąjungos Europoje ir pakviesime eilinius europiečius dalyvauti šiame reikale“, – cituoja Wirtualna Polska.

Šioje vieningoje Europos valstybėje patį svariausią balsą turėtų patys stipriausi šiai dienai ES žaidėjai. Dar daugiau, – šis pasiūlymas skamba ultimatyvia forma, pasakoja lenkų portalas.

To pasekoje, Lenkijos URM vadovas Witold Waszczykowski pareiškė, jog jau daug mėnesių buvo gaunami signalai iš vyresniosios kartos europiečių politikų, kurie kalbėjo, jog, kai ES atsivėrė kitiems, kai į ją buvo priimama Lenkija ir likusios šalys, reikėjo pateikti ultimatumą: „Jūs priimamos, tačiau priimamos į tokią konkrečią ES, kurią mes sugalvojome prieš keletą dešimtmečių“. „Ir, matomai, toks mąstymo pobūdis sugrįžta vėl“, – pareiškė Lenkijos užsienio reikalų ministras.

Žinoma, tai blogas sprendimas, todėl, kad nuo to laiko, kai buvo sugalvota ES – šis politinis organizmas, daug kas pasikeitė. Visuomenės nuotaikos pasikeitė. Europa ir mūsų rinkėjai nenori atiduoti ES į technokratų rankas. Ryšium su tuo, aš apie tai kalbėsiu taip: ar iš tiesų tai teisingas receptas po „Brexit’o“?“, – papildė lenkų URM vadovas.

Waszczykowski pabrėžė, jog Vyšegrado grupės susitikimo metu jis norės gauti informaciją apie tai, kaip artimiausios Lenkijos kaimynės ir šalys-partnerės vertina tarptautinę situaciją ir kokios išvados buvo padarytos Vakaruose atžvilgiu to, kas atsitiko: kodėl penktoji pasaulio ekonomika, galinga branduolinė šalis, po keturiasdešimties su trupučiu narystės ES metų, nutarė palikti Europos Sąjungą, reziumuoja Wirtualna Polska.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 870

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Pilietis    -  2016-08-05, 10:54

    Tai pradzia The New World Order ikurimui
    .

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...