infa.lt

Japonijos Aukščiausias teismas: Transseksualams nereikės sterilizuotis norint pasikeisti lytinę tapatybę

26 spalio
06:40 2023
Baltic Pride Vilniuje 2019

Baltic Pride Vilniuje 2019

Trečiadienį Japonijos Aukščiausiasis Teismas nusprendė, kad reikalavimas transseksualams atlikti sterilizaciją, kad jie teisėtai galėtų pasikeisti savo lytinę tapatybę, prieštarauja Konstitucijai, praneša „The New York Times” leidinys.

Vienbalsiai priimtame sprendime teismas nurodė, kad teisinė nuostata, verčianti ieškovę, translytę moterį (biologinį vyrą), prieš pakeičiant lytį svarbiame Japonijos šeimos registro pažymėjime atlikti sterilizaciją, „apribojo jo laisvę nekenkti sau prieš savo valią”.

Vis dėlto teismas nepriėmė sprendimo dėl atskiro reikalavimo, pagal kurį transseksualams turi būti atlikta transformacijos operacija, kad jie galėtų teisėtai užsiregistruoti kaip lyties, su kuria jie tapatinasi, atstovai.

Praktiškai tai reiškia, kad daugelis transseksualų vis dar negalės teisiškai pasikeisti. Aukščiausiasis teismas pareiškė, kad grąžins bylą Aukštesniam teismui, kad šis toliau svarstytų nuostatą dėl pereinamųjų operacijų.

„Galiausiai rezultatas yra toks, kad mano lyties negalima pakeisti”, – sakė neįvardyta ieškovė pareiškime, kurį spaudos konferencijoje perskaitė vienas iš jos advokatų Kazuyuki Minami. „Esu labai nusivylusi, kad mano byla vis dar turi būti tęsiama”.

Nors tai ir nėra visiška pergalė, aktyvistai palankiai įvertino trečiadienio sprendimą, kuriuo panaikintas 2019 m. Aukščiausiojo Teismo sprendimas, kuriame teigiama, kad sterilizacijos straipsnis yra konstitucinis.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 56

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

Vel estukai is litwinu ateme 1-a vieta pasauly pagal durnuma. Laukiam anuko atsakomojo zingsnio....

čia paskelbė kad šunauja apsirami tų...

A5

Geroves valstybe :)...

Visiškas liūto tampymas už ūsų.......

Po rinkimų šaika pasijuto nejaukiai :)...

Masonai vykdo marginalizavimo ir neapykantos kurstymo politiką prieš visus, kurie yrauž šeimas, už vertybes, už...