infa.lt

JAV Atstovų Rūmai svarstys rezoliuciją, kuria reikalaujama Ukrainos grąžinimo prie 1991 m. sienų

26 balandžio
13:44 2023


JAV Atstovų rūmų Užsienio reikalų komitetas svarstys rezoliuciją, kurioje teigiama, kad Vašingtono politika turėtų būti nukreipta į Ukrainos grąžinimą į 1991 m. sienas.

Vienas iš iniciatyvos autorių, Respublikonų partijos narys Joe Wilsonas, papasakojo apie tai „Yahoo News” leidiniui.

Jei komitetas pritars rezoliucijai, ją svarstys visi Atstovų Rūmai. J. Wilsonas, komentuodamas leidiniui rezoliucijos paskirtį, sakė, kad JAV neturi pakartoti 1939 m. rugsėjo 1 d. klaidos.

Tą dieną Vokietija įsiveržė į Lenkiją ir pradėjo Antrąjį pasaulinį karą. „Vienintelis būdas išlaikyti taiką yra jėga”, – pridūrė Atstovų Rūmų narys.

Dokumente taip pat raginama, kad Ukraina įstotų į NATO, ir reikalaujama, kad Rusija sumokėtų karo reparacijas. Be to, rezoliucijoje reikalaujama, kad Rusijos valdžia būtų teisiama už karo nusikaltimus, rašo „Yahoo News”.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas leidiniui sakė, kad, jo nuomone, rezoliucija yra „puiki”. „Turbūt svarbiausias Vakarų civilizacinės kultūros bruožas yra gebėjimas analizuoti praeities patirtį ir pripažinti klaidas”, – sakė jis „Yahoo News”.

JAV Kongreso narys, su anonimiškumo sąlyga, leidiniui sakė, kad JAV parlamente abiejų partijų rezoliucija sulaukė plataus palaikymo. Jo nuomone, JAV turėtų neapsiriboti šūkiu padėti Ukrainai „tiek, kiek reikės”, ir pagrindiniu tikslu laikyti pergalę Ukrainos konflikte su Rusija.

Ukrainos pusė primygtinai teigia, kad taikos derybos įmanomos tik tuo atveju, jei Kijevas atgaus savo teritorijos kontrolę 1991 m. sienų ribose.

Rusija, savo ruožtu, reikalauja aneksuotų regionų pripažinimo kaip išankstinės sąlygos. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis Krymo grąžinimą Ukrainai pavadino „neturinčiu  alternatyvų”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 92

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pliurpi nesąmones - tikriausiai dėl to kaltas Putinas....

Užsienio agentai remia protestuotojus prieš užsienio agentus viešinantį įstatymą. Logiška....

Puikūs klausymai!...

Jeigu tie "karingi" būtų vyrai - važiuotų į Ukrainą ir ten įrodinėtų savo tiesas. Bet...

Idomu kaip argumentuoja, ar kad tokiu atveju neistos i europos sajunga? Ar kad nebus lgbt?...

Jumoristai. Pabandė blokuoti, tai Telegram pati užblokavo Ukrainos saugumo diversijų darymo kanalus. Tada atšoko. Dabar...

Keista, bet kai Lietuvis sako kas blogai, tai jam būtinai kaišiojami visokie skaičiai. Taip buvo...