infa.lt

„Apple” pradėjo masinius dirbančiųjų pagal sutartis atleidimus

17 vasario
15:12 2023

REUTERS

„Apple Inc.”, kuri, skirtingai nei kitos didelės technologijų bendrovės, iki šiol susilaikė nuo masinių darbuotojų atleidimų, pradėjo masiškai nutraukti darbo sutartis su sutartininkais. Apie tai praneša laikraštis „New York Post”, remdamasis savo šaltiniais.

Per kelias pastarąsias dienas, pasak leidinio šaltinių, bendrovė nutraukė bendradarbiavimą su darbuotojais, formaliai neįeinančiais į bendrovės personalą, tačiau kartu su darbuotojais dirbančiais prie įvairių „Apple” projektų.

Pranešama, kad skirtingai nuo daugmaž standartinės tvarkos, kai 12 ar 15 mėnesių pasirašytos sutartys paprasčiausiai nepratęsiamos, šiuo atveju su laisvai samdomais darbuotojais tiesiogiai nutraukiamos sutartys.

Kompanija „Apple” neatskleidžia, kiek laisvai samdomų darbuotojų joje dirba, tačiau manoma, kad jų yra tūkstančiai, jie dirba tokiose srityse kaip projektų valdymas, naujų produktų pristatymas ir naujų produktų, pavyzdžiui, „Apple Maps”, kūrimas.

Didelio masto darbuotojų atleidimai technologijų bendrovėse prasidėjo praėjusiais metais. Daugeliui korporacijų teko griebtis šios priemonės esant sudėtingai makroekonominei situacijai ir interneto reklamos rinkos nuosmukiui.

Pavyzdžiui, „Meta” paskelbė atleidusi 11 tūkst. darbuotojų, „Twitter” – apie pusės darbuotojų (3,7 tūkst.) atleidimą.

„Layoffs.fyi” duomenimis, iš viso technologijų sektoriuje pernai buvo atleista daugiau kaip 150 tūkst. darbuotojų. Darbuotojų skaičiaus mažinimas tęsėsi ir 2023 m. – nuo metų pradžios atleista 107 000 darbuotojų. Sausio mėnesį „Microsoft” paskelbė atleidžianti 10 000 darbuotojų, o „Alphabet” – 12 000.

Kompanija „Apple” kol kas susilaikė nuo atleidimų, kuriuos jos generalinis direktorius Timas Kukas pavadino „kraštutine priemone”.

Tačiau, bent vienas atleistas „Apple” laisvai samdomas darbuotojas laikraščio šaltiniams teigė, kad bendrovės pareigūnai neseniai jam pasakė, jog jo darbo vieta „Apple” yra visiškai saugi.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 121

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


  • Ne, nematau prasmės (56%, 35 balsavo)
  • Taip, būtinai (30%, 19 balsavo)
  • Nežinau, dar neapsisprendžiau (14%, 9 balsavo)

Viso balsavo: 63
Pradėta - 2024-05-15 @ 12:45
Pabaiga - 2024-05-19 @ 12:45

Leidžiama ... Leidžiama ...

Spręsime mes abu-Tu ir aš per rinkimus. O po to juos sodinsime ilgam…...

Iš idėjos jiems dirba tik mentaliniai ligonys. Pavardes visi žino....

Bandoma griežtinti baudžiamąją atsakomybę už dalyvavimą antikonstitucinių grupių ir organizacijų veikloje. Kyla klausimas, o tai...

Įstatymas, draudžiantis iš užsienio finansuoti judėjimus, kurie bando daryti įtaką Lietuvos vidaus ir užsienio politikai...

Lietuva savo reikalų neturi, nes ją valdo narcizas ir PIŠ gauja. Lietuvos reikalai yra kiršinti...

O tai gęstapas bus?...