infa.lt

Kanados gynybos ministrė paskelbė apie 200 šarvuočių perdavimą Ukrainai

19 sausio
06:20 2023
Marder

Marder | foto: Wikipedia

Kanados gynybos ministrė Anita Anand vizito Kijeve metu paskelbė, kad Kanada perduos Ukrainai 200 šarvuočių „Senator”. Kanados vyriausybė nurodė, kad ši parama, kurios vertė viršija 90 mln. dolerių, yra dalis papildomos 500 mln. dolerių karinės pagalbos Ukrainai, apie kurią 2022 m. lapkritį paskelbė ministras pirmininkas J. Trudeau.

„Senator APC” yra lengvai manevringos ir lengvai pritaikomos transporto priemonės. Šiomis transporto priemonėmis saugiai gabenamas personalas ir įranga, taip pat atliekama medicininė evakuacija.

Vizito Kijeve metu Kanados ministrė susitiko su savo kolega Oleksijumi Reznikovu. Šalys aptarė, kaip Kanada gali toliau tenkinti neatidėliotinus Ukrainos gynybos poreikius. Oleksijus Reznikovas gyrė Kanadą, kuri nuo 2022 m. vasario suteikė Ukrainai daugiau nei 1 mlrd. dolerių karinę pagalbą.

„Ši pagalba apima Nacionalinę pažangiąją oro gynybos sistemą (NASAMS) su susijusia amunicija, 39 šarvuotas kovinės paramos transporto priemones, prieštankinius ginklus, haubicas M777 ir susijusią amuniciją bei daug daugiau”, – teigia Kanados vyriausybė.

Ministrai taip pat aptarė savo būsimą dalyvavimą Ukrainos gynybos kontaktinės grupės susitikime, kuris numatytas sausio 20 d., penktadienį, Ramšteino oro pajėgų bazėje Vokietijoje.

Pastaraisiais mėnesiais Vakarai suintensyvino savo gamybos karinės įrangos tiekimą Ukrainai.

Sausio 6 d. Jungtinės Valstijos paskelbė apie naują 3,1 mlrd. dolerių vertės karinės pagalbos Ukrainai paketą, į kurį bus įtraukta 50 pėstininkų kovos mašinų „Bradley”.

Sausio 12 d. Vokietijos gynybos ministras pažadėjo iki balandžio mėnesio pristatyti Ukrainai 40 pėstininkų kovos mašinų „Marder”.

 

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 196

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-01-19, 08:50

    Teisingai: „Putino karą galima nugalėti, – tik karu”…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

kas galima Dzeusui, tas negalima jaučiui.....

Hm

Tokio lygio "šaunuoliai" kaip š.korėja...

Amerikoje yra toks įstatymas. Tai kaip čia gaunas?...

Cha cha...saunuoliai....

Kaip buvo pas mus. Pirma atsirado užsienio agentai finansuojami per Atviros Lietuvos fondą ir kitas...

Esmė paprasta: bet kokios iš užsienio gaunamos lėšos privalo būti naudojamos skaidriai, t.y. privalomai deklaruojamas...

Tai

Kokie baisūs sutvėrimai tie seimavykai... daro ką nori, meluoja, nesiskaito su žmonių valia, Konstitucija. Realiai...