infa.lt

Įtampa kyla. Šoigu antrą kartą per tris dienas telefonu bendravo su Pentagonu

24 spalio
09:01 2022
Lloydas Austinas

Lloydas Austinas, video kadras

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu dar kartą telefonu kalbėjosi su JAV gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu. Apie tai pranešta Pentagono interneto svetainėje. Kaip nurodyta lakoniškame pranešime, „pokalbis sekant ankstesniu pokalbiu įvyko to paprašius Šoigu”.

„Gynybos sekretorius Austinas atmetė bet kokią galimą prielaidą Rusijai eskaluoti situaciją ir pakartojo, kad svarbu toliau palaikyti ryšius, neteisėto ir nepagrįstą Rusijos karo prieš Ukrainą fone”, – sakoma Pentagono pareiškime.

Tikrasis pokalbio turinys buvo akivaizdžiai platesnis nei paskelbto pranešimo spaudai santrauka – mažai tikėtina, kad Šoigu skambino į Pentagoną siekdamas įtikinti Austiną Rusijos karinės invazijos teisingumu.

Ankstesnis karo ministrų pokalbis įvyko prieš dvi dienas, spalio 21 d. Jo turinys taip pat laikomas paslaptyje.

Daugelis apžvalgininkų neturėdami jokios informacijos spekuliuoja prielaidomis, kad JAV bando įtikinti Rusijos vadovybę nesiimti beprotiškų veiksmų – nesprogdinti užgrobtų elektrinių ir nenaudoti branduolinių ginklų. Savo ruožtu Rusija bando išsiderėti sąlyginę pergalę Ukrainoje arba bent jau NATO paramos Ukrainai nutraukimą. Tai labiausiai tikėtinas pokalbių scenarijus, pasak apžvalgininkų.

Realiai neaišku, ar abi pusės pasirengusios eiti iki galo – kol kas vyksta politinio pokerio žaidimas. Retorika aštrėja, grasinimai didina įtampą, tikintis, kad kita pusė neatlaikys ir „pasiduos”, nesulaukusi momento kai reikės atversti visas kortas.

Tačiau pats faktas, kad Šoigu ir Ostino pokalbiai intensyvėja, rodo, jog padėtis tapo labai įtempta ir „derybos” vyksta pačiame viršuje. Kadangi Vladimiras Putinas iš principo nebendrauja su Joe Bidenu, gynybos ministrai šiuo atveju, panašu, dirba kaip „politiniai kurjeriai”, perduodantys likusiems vadovybės nariams generalinius kitos pusės „pranešimus”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 462

Žymos:

Atsiliepimų 3

    • Hm    -  2022-10-24, 15:59

      …karas jau vyksta, gal jau net į pabaigą, o tau dar bus… Šoigu derasi dėl kuo palankesnių kapituliacijos sąlygų, ko daugiau skambinti.

      Atsakyti į šį komentarą
  1. VŽA    -  2022-10-24, 18:12

    Karo taiki pabaiga:
    Rusijos barbarų ir teroristų armija išeina iš Nepriklausomos Ukrainos, o tada prasideda skaičiavimas, kiek milijardų Eurų buvusieji okupantai skolingi niokotai šaliai…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...

Kita faktai. O aš manau kad tai hardono kolaiderio darbas. Ir ką dabar?...

Daugiau laiko tai ne mažiau, viskas gerai :D...

Žiedai sumainomi nemąstant, iš mados, tad taip ir nutinka......

Kol viešpatauja ego, tiesos nereikia. Tiesa sietina su bendru reikalu, bendru vardikliu. "Dievas yra tiesa,...

Hm

Kaip Tadas Blinda sakė - geriau tris dienas karaliauti, nei visą gyvenimą ubagauti......