infa.lt

Trampo diena: paskelbta buvusio JAV prezidento „antiliberalaus” socialinio tinklo atidarymo data

21 vasario
06:30 2022

Donaldas Trampas

Buvusio JAV prezidento Donaldo Trampo (Donald Trump) iniciatyva sukurta programėlė „Truth Social“, suteikianti prieigą prie socialinio tinklo funkcionalumo, programėlių parduotuvėje „AppStore“ turėtų pasirodyti šiandien vasario 21 d.

Apie tai pranešė Reuters, remdamasi vieno iš naujojo socialinio tinklo kūrėjų susirašinėjimu su vartotoju, dalyvavusiu jo „beta versijos testavime“.

Jei tai tiesa, pirmojo socialinio tinklo, kurio sukūrimas remiasi politine, o ne ekonomine potekste, gimtadieniu taps Prezidento diena – JAV federalinė šventė, kasmet švenčiama trečiąjį vasario pirmadienį.

Naująjį socialinį tinklą sukūrė Trumpo žiniasklaidos ir technologijų grupė „Trump Media & Technology Group” (TMTG).

Jai buvo pavesta sukurti socialinę interneto platformą, kuri taptų „alternatyva liberaliajai žiniasklaidai“ ir „iššūkiu tradiciniams socialiniams tinklams“.

„Sukūriau TRUTH Social ir TMTG, kad atremtų didžiųjų technologijų tironiją. Mes gyvename pasaulyje, kuriame Talibanas turi „Twitter” paskyras, bet jūsų mylimas Amerikos prezidentas buvo priverstinai nutildytas. Tai nepriimtina”, – praėjusį spalį pareiškė Trampas.

Primename, kad buvusio prezidento paskyros buvo užblokuotos beveik visuose socialiniuose tinkluose po jo šalininkų įvykdyto Kapitolijaus šturmo 2020 metų sausio 6 dieną.

Pažymėtina, kad nepaisant to, jog oficialus TRUTH Social pristatymas dar neįvyko, beta platformos versija jau buvo išbandyta įsilaužėlių. Pirmasis susitikimas su įsilaužėliais jai buvo lemtingas.

Praėjusių metų spalio 22 d., praėjus kelioms valandoms po paskelbimo apie socialinį tinklą, hakeriai, tariamai iš grupės „Anonymous“, įsilaužė į sistemą ir sukūrė netikras paskyras D. Trumpo, buvusio jo patarėjo Stepheno Bannono ir „Twitter“ įkūrėjo Jacko Dorsey vardu.

Savo sukurtose paskyrose jie skelbė besituštinančių kiaulių vaizdus ir žinutes su įžeidimais, daugiausia prieš Dorsey ir Melania Trump.

TMTG programuotojai nedelsdami užblokavo prieigą prie socialinio tinklo beta versijos, tačiau šių pranešimų ekrano kopijos jau paplito ir tapo „virusiniais” tradiciniuose socialiniuose tinkluose.

Bandant atsisiųsti programėlę Truth Social iš Lietuvos IP adreso – gaunama žinutė iš App Store, „Jūsų regionui programos šiuo metu nėra”.  Šiuo metu, panašu, pats Truth Social tinklas užlūžęs, bandant įeiti išmetamas klaidos puslapis. Reuters praneša, kad šiuo metu tai paklausiausia programėlė App Store programų parduotuvėje, yenka laukti eilėje, kol bus leista ją atsisiųsti.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 302

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nesvarbu, kas balsuoja ir kaip iruz ka, svarbu, kas balsus skaiciuoja......

A5

Jau senai visiemas aisku, kad ne su situo narkomanu klaunu....

Tai su kuo dabar Putinas derėsis....

Cha

tai šitą scenarijų jau seniai rusai žino, bus liepta liandzbergui blokuoti jūra ir Kaliningradą neva...

Na,

perejo i vergovine santvarka. Tik,ar tai laimejimas!?...

imi pinigus "uz paslauga" - tu negali nepriklausyti nuo jos pirkejo!...

bus,kai baigsis ukrainieciai? Uz ko tada slepsis Londonas?...