infa.lt

Putinas buvo tiesiai paklaustas, ar Rusijos Federacija ketina pulti Ukrainą. Jis atsakė

10 gruodžio
13:30 2021

Vladimiras Putinas skaito pranešimą

Gruodžio 8 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas spaudos konferencijoje atsakinėjo į žurnalistų klausimus. Laikraščio „Kommersant“ reporteris Andrejus Kolesnikovas paklausė Putino, ar Rusija neketina pulti Ukrainos. Rusijos Federacijos prezidentas šį klausimą pavadino „provokuojančiu“ ir atsakė apylankomis.

„Tai provokuojantis klausimas. Rusija vykdo taikią užsienio politiką, bet ji turi teisę užtikrinti savo saugumą, kaip sakiau, vidutinės trukmės ir ilgesniu laikotarpiu. Mes apie tai diskutuojame su savo partneriais, su visais mūsų partneriais. įskaitant ir mano vakarykštį pašnekovą, Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentą poną Joe Bideną“, – pareiškė Rusijos prezidentas.

Putino teigimu, Kremlius negali nesirūpinti dėl galimo Ukrainos priėmimo į NATO, nes po to, anot Rusijos prezidento, Ukrainoje bus dislokuotas Šiaurės aljanso karinis kontingentas. „Na, kaip mes galime apie tai negalvoti? Tai būtų tiesiog nusikalstamas mūsų neveiklumas – bejėgiškai stebėti, kas ten vyksta”, – sakė Putinas.

Kremliaus vadovas pažymėjo, kad šis klausimas yra derybų su Joe Bidenu objektas, o Rusija savo pasiūlymus saugumo srityje pateiks JAV per savaitę.

Tuo tarpu JAV Valstybės departamentas Ukrainos valdžiai pareiškė, kad per artimiausius 10 metų šalis negalės tapti NATO nare, praneša naujienų agentūra Associated Press.

„Aukšti JAV Valstybės departamento pareigūnai sakė Ukrainai, kad jos narystė NATO greičiausiai nebus patvirtinta per ateinantį dešimtmetį“, – sakoma pareiškime.

Kartu pažymima, kad JAV ir NATO atmeta Rusijos prezidento Vladimiro Putino reikalavimą visam laikui atsisakyti Ukrainos narystės Aljanse.

Primename, kad gruodžio 7 dieną vyko JAV prezidento Joe Bideno ir jo Rusijos kolegos Vladimiro Putino derybos. Pokalbis vyko per vaizdo transliaciją ir truko daugiau nei dvi valandas.

Bidenas leido suprasti, kad Jungtinės Valstijos ir jų sąjungininkai atsakys ekonominėmis ir kitomis priemonėmis, jei Ukrainoje kiltų karinė eskalacija. Amerikos prezidentas pabrėžė paramą Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui bei paragino grįžti prie diplomatinių derybų. Prezidentai nurodė savo komandoms toliau aptarti šį klausimą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 413

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Visiems    -  2021-12-10, 17:42

    Na va, karas baigtas…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O pasirodo žmogelis yra pažengęs leftistas. KArbaukiui, matyt, tai nekelia problemų....

infa.lt/106293/linas-karpavicius-iliuzine-ekonomika/...

Jei įstatymo paskirtis yra viešinti užsienio subjektų veiklas siekiant daryti įtaką kultūrinei ir politinei aplinkai...

Bet

Mūsų sprendėjai labai panašūs į debilus…...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...