infa.lt

Rusija pradėjo dujų tiekimą Vengrijai, apeinant Ukrainą

03 spalio
06:30 2021
Baku

Dujų skirstymo mazgas. Asociatyvi nuotr.

Nuo spalio 1 d. Vengrija pradėjo gauti Rusijos dujas dujotiekiais, aplenkiančiais Ukrainą. Kaip pranešė „TV kanalas novin 24“, Ukrainos dujų transportavimo sistemos operatoriaus svetainėje patvirtinta, kad nuo naujos dujų transportavimo dienos pradžios tranzitas Vengrijos kryptimi buvo sustabdytas.

Dujos iš Rusijos bus tiekiamos „Balkanų srauto“ dujotiekiu, kuris yra Turkijos srauto tęsinys, ir dujotiekiais Pietryčių Europoje.

Ukrainos dujų transportavimo sistemos operatoriaus svetainėje patvirtinta, kad nuo naujos dujų transportavimo dienos pradžios 07:00 val., dujų tranzitas Vengrijos kryptimi buvo sustabdytas.

Jie priminė, kad Ukrainos pajėgumai buvo sudaryti visiems dujų tiekimo metams – nuo 2021 m. spalio 1 d. Iki 2022 m. rugsėjo 30 d.

GTS operatoriaus generalinis direktorius Sergejus Makogonas šiuo klausimu priminė, kad Vengrija dešimtmečius gavo dujas per Ukrainos teritoriją ir per tą laiką Ukrainos pusė niekada nepažeidė savo įsipareigojimų.

Tuo tarpu, prieš keletą dienų žiniasklaida skelbė, kad Ukrainos pusė reiškė Vengrijai pretenzijas dėl pastarosios susitarimo su Rusija gauti  dujas tiesiogiai, apeinant Ukrainą.

Analitikai prognozuoja, kad artimiausiu metu Ukraina gali prarasti didžiąją dalį pajamų, gaunamų iš dujų eksporto tranzito per savo teritoriją.

Europos Sąjunga, pati susirūpinusi kylančiomis dujų ir elektros kainomis ES valstybėse, į Ukrainos problemas su Rusija – nereaguoja.

Artėjanti žiema Europai žada energetinį badą, iš dalies susijusį su „žaliosios” energetikos diegimu, atsisakant tradicinių energijos šaltinių, tokių kaip atominės ir anglimi kūrenamos elektrinės.

Kaip visada už viską mokės vartotojai, tame tarpe ir už augančią infliaciją, kurią aktyviai stimuliuoja ECB, išleisdamas vis naujas niekuo nepadengtų eurų partijas.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 123

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

turėjo būti "para", o ne kompo padarytas "parta".......

si vis pacem parta bellum...

Tikrai taip. Ko galima tiketis kai eini kartu su velniu obuoliauti....

A5

Tai, kad zydmasonai vadinama vakaru pasauli jau senai uzvalde. O musulmonu ir ypac kinieciu tikrai...

Tik vienas niuansas. Tie "vargšeliai Ukrainos žmonės" (beje, mokantys vienintelę kalbą - rusų) labai norėjo...

Man šiaip yra labai panašu į masonų suorganizuotus masinius jaunimo renginius, tokius kaip Black mater....

Ukrainos žmonės žūsta, o davosomasonai su blackroku priešakyje tuo naudojasi. Pelnytis iš į karą patekusių...