infa.lt

Panika Europoje trūkstant vakcinų – išgelbės vaistas „Aplidin”?

27 sausio
13:32 2021

Aplidin

Kai pasaulyje patvirtintų koronavirusinės infekcijos atvejų skaičius padidėjo iki 100 milijonų, o „Pfizer“ ir „AstraZeneca“ vėluoja tiekti vakcinas, staigiai išaugo baimė dėl vakcinacijos kampanijos perspektyvų ES. Prancūzijos vaistų gamintojas „Sanofi“ šiek tiek padėjo sumažinti paniką, rašo euronews.

Bendrovė, kuri dar pati dar nebaigė savo vakcinos kūrimo, pažadėjo iki metų pabaigos savo gamykloje Vokietijoje supakuoti daugiau nei 100 milijonų „Pfizer-BioNTech“ vakcinos dozių. Tačiau lėtas skiepijimo tempas ir toliau sulaukia kritikos.

„Tiesa ta, kad vakcinacija tampa vis realesne problema, nes vakcinos paprasčiausiai nepakanka”, – sako Bavarijos ministras pirmininkas Markusas Sederis. „Procesas vyksta daug lėčiau nei galėtų, o tai kelia psichologinę įtampą.”

Po to, kai farmacijos kompanijos paskelbė apie vakcinų tiekimo ES šalims lėtėjimą, Briuselis pareikalavo iš jų daugiau skaidrumo ir pagrasino sugriežtinti Europoje gaminamų vaistų eksporto kontrolę.

Ericas Mameris, Europos Komisijos atstovas: „Leiskite čia pabrėžti svarbų žodį „skaidrumas”. Tai nėra blokavimas. Taip yra todėl, kad mes turime žinoti, kokius kiekius įmonės eksportuoja ar eksportuos į rinkas už Europos Sąjungos ribų“.

JK sveikatos apsaugos ministras, kur, pasak jų statistikos, nuo COVID-19 jau mirė daugiau nei šimtas tūkstančių žmonių, taip pat kalbėjo apie skaidrumo poreikį tiekiant vakcinas.

Mattas Hancockas, JK sveikatos ministras: „Aš raginu visus tarptautinius partnerius bendradarbiauti ir glaudžiai bendradarbiauti. Manau, kad protekcionizmas yra neteisingas požiūris į pandemijos vidurį”.

Tuo tarpu Ispanijoje mokslininkai atrado vaistą, kuris perpektyvoje gali tapti vaistu nuo COVID-19. Preliminarūs tyrimai parodė, kad priešvėžinis vaistas plytidepsinas, geriau žinomas prekės ženklu „Aplidin“, naikina koronaviruso daleles 30 kartų efektyviau, nei kai kuriose šalyse ligai gydyti naudojamas Remdesivir.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 386

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pandoros skynia pamažu atsiveria... Pasekmės bus skaudžios visoms ekonomikoms... Tik gaila, kad priėmę tokius sprendimus...

Tai pindosai jau vakar pripažino......

tai su kuo kariaus gal su marsiečiais,nes kariniam pramoniniam kompleksui reikia užsakymų...

malonu kad ant pasaulio dar yra blaiviai mąstančių...

tai rusai panaudos 100%...

O

tas tai bus teisėtas.......