infa.lt

Lukašenka vėl pažadėjo pasitraukti, kai tik šalyje bus priimta nauja Konstitucija

27 lapkričio
19:50 2020

Aleksandras Lukašenka dar kartą pažadėjo palikti prezidento postą, tačiau tik tada, kai Baltarusija priims naują Konstituciją.

„Aš nedirbsiu su jumis kaip prezidentas priėmus naująją Konstituciją. Taigi nusiraminkite, ramiai susitaikykite. Niekada neleisiu kam nors klastoti naujos Konstitucijos priėmimo ar, kad kažkas sufabrikuos rinkimus pagal naująją Konstituciją.

Net jei aš žinosiu, kad tai nebus tai, ko aš noriu. Kodėl? Nes Baltarusijos žmonės turi išgyventi tai, ką jie turi išgyventi. Geriau dabar, be karo, – blogiau, jei karas mums būtų primestas“, – sakė jis susitikime su Minsko 6-osios miesto klinikinės ligoninės kolektyvu. .

Jis pabrėžė darbo prie naujos Konstitucijos svarbą, kad nebūtų leista kitam lyderiui sugriauti šalies.

„Ne todėl, kad mums reikalinga kažkokia demokratija. Tai ne apie demokratiją. Man šioje situacijoje kelia nerimą tai, kad tokios Konstitucijos negalima duoti nepažįstamam prezidentui. Bus problemų”, – pareiškė jis.

Tuo pačiu Lukašenka supažindino gydytojus, gydančius koronovirusu sergančius pacientus, su specialiųjų tarnybų duomenimis, apibūdinančiais Vakarų politikų ir Baltarusijos opozicijos požiūrį į įvykius šalyje.

„Jiems nereikia jokios Konstitucijos, jiems nereikia jokių konstitucinių pakeitimų. Jei priimsime naują Konstituciją, bus išskaidyta valdžia. Ir jiems reikia prezidento su dabartine vyriausybe”, – sakė jis ir pareiškė, kad Koordinacijos taryba, palaikydama ryšius su Vakarais, pasisakė už karinį sprendimą, sprendžiant situaciją Baltarusijoje.

Apie darbą prie naujos Konstitucijos Lukašenka kalba jau nuo vasaros vidurio. Lapkričio pradžioje jis garantavo, kad šalyje bus surengti nauji rinkimai, „kai piliečiai priims tokį sprendimą“, anksčiau pažadėjo naujus rinkimus priėmus naują Konstituciją.

Opozicija reikalauja Lukašenkos atsistatydinimo iš prezidento posto. Po rugpjūčio 9-osios rinkimų šalyje nesibaigia protesto akcijos, kurias griežtai slopina saugumo pajėgos.

Vakar Minske Lukašenka susitiko su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu. Politikos analitikų nuomone, Maskva pasiūlė Lukašenkai „pasitraukti geruoju“, jis atsisakė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 99

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O pasirodo žmogelis yra pažengęs leftistas. KArbaukiui, matyt, tai nekelia problemų....

infa.lt/106293/linas-karpavicius-iliuzine-ekonomika/...

Jei įstatymo paskirtis yra viešinti užsienio subjektų veiklas siekiant daryti įtaką kultūrinei ir politinei aplinkai...

Bet

Mūsų sprendėjai labai panašūs į debilus…...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...