infa.lt

Aukščiausias Pensilvanijos teismas atmetė Donaldo Trampo skundą

19 lapkričio
07:00 2020

Aukščiausiasis Pensilvanijos teismas atmetė Donaldo Trampo (Donald Trump) kampanijos skundą dėl to, kad stebėtojams nebuvo suteikta tinkama prieiga stebėti skaičiavimo procesą. Teismas nurodė, kad įstatymas nenumato, jog stebėtojai turi būti pakankamai arti, kad pamatytų visas detales, ir kad pakanka to, jog jie tiesiog būtų patalpoje, kurioje vyksta skaičiavimas.

Stebėtojai Filadelfijoje skundėsi, jog jie buvo laikomi taip toli, kad nematė žymių ant nedalyvaujančių vokų. D.Trampo kampanija pralaimėjo pirmojoje instancijoje, laimėjo apeliacinės instancijos teisme, tačiau vėl pralaimėjo valstijos Aukščiausiajame Teisme.

Pensilvanijos Aukščiausiojo Teismo nutartis buvo priimta 5 prieš 2, atspindint teisėjų nesutarimus. Rugsėjį dauguma teisėjų nusprendė leisti priimti biuletenius paštu praėjus trims dienoms nuo rinkimų dienos net be antspaudo. 5 prieš 2 balsų dauguma taip pat patenkino Demokratų partijos reikalavimą pašalinti Žaliųjų partiją iš balsavimo.

Teismas nusprendė, kad jis turi remtis valstijos įstatymo tekstu stebėtojų atžvilgiu, kuriame nenurodytas konkretus atstumas, kuriuo stebėtojai turėtų būti nuo skaičiuojančių:

3146.8(g)(1.1 straipsnyje reikalaujama tik, kad įgaliotajam atstovui „būtų leista likti patalpoje, kurioje atliekamas išankstinis nedalyvaujančių asmenų biuletenių ir pašto dokumentų patikrinimas“.

Nors šia formuluote numatoma galimybė stebėti skaičiavimo proceso mechanizmą, šiose nuostatose nėra nustatytas minimalus atstumas tarp įgaliotų atstovų ir skaičiavimo proceso.

Būtų neteisinga, jei Teisingumo Teismas perrašytų šį statutą, nustatydamas tam tikro atstumo reikalavimus, jei anksčiau įstatymų leidėjas, įgyvendindamas savo politinį sprendimą, nutarė to nedaryti.

D.Trampo štabo būstinė tvirtina, kad beveik 700 000 balsavimo biuletenių, kurie buvo suskaičiuoti, o stebėtojams nebuvo suteikta prieiga būti šalia skaičiavimo proceso, turi būti pripažinti negaliojančiais, o tai greičiausiai reikštų Donaldo Trampo pergalę.

Parengta pagal „Breitbart“ medžiagą

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 150

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

turėjo būti "para", o ne kompo padarytas "parta".......

si vis pacem parta bellum...

Tikrai taip. Ko galima tiketis kai eini kartu su velniu obuoliauti....

A5

Tai, kad zydmasonai vadinama vakaru pasauli jau senai uzvalde. O musulmonu ir ypac kinieciu tikrai...

Tik vienas niuansas. Tie "vargšeliai Ukrainos žmonės" (beje, mokantys vienintelę kalbą - rusų) labai norėjo...

Man šiaip yra labai panašu į masonų suorganizuotus masinius jaunimo renginius, tokius kaip Black mater....

Ukrainos žmonės žūsta, o davosomasonai su blackroku priešakyje tuo naudojasi. Pelnytis iš į karą patekusių...