infa.lt

PSO sustabdė dviejų vaistų nuo COVID-19 tyrimus

26 gegužės
12:57 2020

AP nuotr.

Pasaulio sveikatos organizacija laikinai sustabdė hidroksichlorokvino ir chlorokvino tyrimus, kaip vaistus nuo koronaviruso sukeltos COVID-19 ligos. Apie tai pirmadienį buvo pranešta PSO generalinio direktoriaus Tedros Adhanom Ghebreyesus, pranešime spaudai.

Pasak jo, prieš keletą dienų buvo paskelbtas tyrimas dėl hidroksichlorokvino ir chlorokvino poveikio pacientams, hospitalizuotiems dėl COVID-19. Šio tyrimo autoriai tvirtina, kad pacientų, vartojusių šiuos vaistus atskirai arba kartu su makrolidu (vienu iš antibiotikų), mirtingumas buvo didesnis.

Atsižvelgdama į tai, solidarumo testo vykdomoji grupė nusprendė ištirti visus šiuo metu turimus įrodymus. Tuo pat metu „grupė laikinai sustabdė hidroksichlorokvino naudojimą kaip solidarumo testo dalį“, – sakė Tedros Adhanom Gehbreyesus.

„Tai taikoma tik hidroksichlorokvinui ir chlorokvinui naudoti gydant COVID-19″, – pridūrė jis. Vyksta kiti bandymo etapai”. Generalinis direktorius taip pat pridūrė, kad šie vaistai „ir toliau laikomi saugiais pacientams, sergantiems autoimuninėmis ligomis ir maliarija“.

Savo ruožtu PSO ypatingų situacijų sveikatos apsaugo srityje direktorius Michaelas Ryanas pabrėžė, kad ši padėtis nekenkia tyrimo eigai. „Kalbama apie gaunamos informacijos analizę, – pažymėjo jis. – Mes dirbame atitinkamai gaunamiems duomenims apie sudėtingus atvejus“

Pasaulio sveikatos organizacijos vyriausiasis tyrėjas Sumy Swaminathan teigė, kad sprendimas „bus peržiūrėtas per artimiausias dvi savaites“. „Turime būti atsargūs ir laikinai sustabdyti hidroksichlorokvino tyrimus”, – sakė ji. „Mes planuojame susipažinti su tyrimų duomenimis ir toliau rinkti informaciją apie hidroksichlorokvino efektyvumą”.

Kovo mėnesį PSO pradėti solidarumo testai šiuo metu apima daugiau nei 400 ligoninių 35 šalyse. Testai tiria keturis pagrindinius terapinius vaistus ir vaistų mišinius, kurie gali būti veiksmingi prieš COVID-19.

Sąmokslo teorijų šalininkai skelbia, jog siekiant prastumti vakciną, įvairiais pretekstais bus diskredituojami visi vaistai, galintys pasirodyti veiksmingai gydant Covid-19. Kodėl? – Todėl, kad atsiradus vaistams vakcina taptų visiškai nereikalinga.

Anksčiau tapo žinoma, kad JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) prevenciniais tikslais vartoja hidroksichlorokviną. Taip pat žinomas D. Trampo požiūris į PSO patikimumą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pliurpi nesąmones - tikriausiai dėl to kaltas Putinas....

Užsienio agentai remia protestuotojus prieš užsienio agentus viešinantį įstatymą. Logiška....

Puikūs klausymai!...

Jeigu tie "karingi" būtų vyrai - važiuotų į Ukrainą ir ten įrodinėtų savo tiesas. Bet...

Idomu kaip argumentuoja, ar kad tokiu atveju neistos i europos sajunga? Ar kad nebus lgbt?...

Jumoristai. Pabandė blokuoti, tai Telegram pati užblokavo Ukrainos saugumo diversijų darymo kanalus. Tada atšoko. Dabar...

Keista, bet kai Lietuvis sako kas blogai, tai jam būtinai kaišiojami visokie skaičiai. Taip buvo...