infa.lt

KAM ministras R. Karoblis dėkoja Kroatijai už solidarumą bendrų grėsmių akivaizdoje

13 rugsėjo
16:11 2018

Kroatijos gynybos ministerijos nuotrauka

„Lietuva dėkoja Kroatijai už sprendimą vėl atsiųsti savo karius į Lietuvoje dislokuojamą NATO priešakinių pajėgų batalioną – tai tikroji mūsų šalių solidarumo bendrų grėsmių akivaizdoje išraiška“, – sakė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis oficialaus vizito Kroatijoje metu, po susitikimo su Kroatijos vicepremjeru ir gynybos ministru Damir Krstičević bei kariuomenės vadu generolu Mirko Šundov.

Kroatija nuo 2017 m. gruodžio iki 2018 m. liepos į Lietuvoje atgrasymo ir gynybos tikslais dislokuojamą NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinę grupę buvo atsiuntusi savo karinių pajėgų kontingentą, ir, pasak Kroatijos gynybos ministro, priėmė sprendimą 2020 m. pirmoje pusėje prisijungti prie bataliono pajėgų Rukloje. „Mums tai buvo be galo vertinga patirtis, kurią pritaikysime ir ateityje, – sakė Kroatijos gynybos ministras. – Iki šiol jaučiamės bataliono dalimi, tad džiaugiamės galėdami prisidėti prie atgrasymo stiprinimo regione“.

Ministrai taip pat aptarė tolesnes dvišalio karinio bendradarbiavimo galimybes. Kroatija yra pagrindinė Lietuvos partnerė šioje srityje Pietryčių Europoje: Lietuvos ir Kroatijos kariai kartu treniruojasi tarptautinėse pratybose, šalys keičiasi patirtimi diegiant artilerijos sistemas PzH 2000. Kroatija taip pat dalyvauja Lietuvos inicijuotame Europos Sqjungos kibernetinių greitojo reagavimo pajėgų projekte ir yra pasirašiusi ketinimų protokolą dėl tokių pajėgų sukūrimo. Lietuva iš Kroatijos yra įsigijusi karinės ekipuotės.

Ministrai taip pat apsilankė gynybos pramonės bendrovių „HS Product“ ir „Šestan-Busch“ gamyklose (pastaroji tiekia Lietuvos kariuomenei šalmus), kur susipažino su gaminama ginkluote bei ekipuote. R. Karoblis pristatė Lietuvos įmonių patirtį gynybos pramonėje. Pasak jo, tai dar viena perspektyvi bendradarbiavimo sritis, ir su Kroatijos gynybos ministru sutarė ieškoti galimybių didinti sinergiją tarp Lietuvos ir Kroatijos gynybos pramonės įmonių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 38

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Hm

Tegu šitas išgama Tibetui suteikia bent jau autonomiją, o jau po to kitiems nurodinėja......

Tai kad jis ir gimė, ir užaugo Rusijoje...

turėjo būti "para", o ne kompo padarytas "parta".......

si vis pacem parta bellum...

Tikrai taip. Ko galima tiketis kai eini kartu su velniu obuoliauti....

A5

Tai, kad zydmasonai vadinama vakaru pasauli jau senai uzvalde. O musulmonu ir ypac kinieciu tikrai...

Tik vienas niuansas. Tie "vargšeliai Ukrainos žmonės" (beje, mokantys vienintelę kalbą - rusų) labai norėjo...