infa.lt

Rolandas Paksas: Tikros demokratijos nereikia diegti nei šautuvais nei guminėmis lazdomis

06 spalio
17:34 2017

Rolandas Paksas

Po sekmadienio smurto Katalonijoje, kalbėti apie klausimus, kurie numatyti eiliniame Vadovų Tarybos posėdyje, būtų ne tik kvaila, bet ir šventvagiška. Tarsi vaidintume, kad nieko neatsitiko.

Manau, kad ir mes Europos Parlamente, ir Vadovų taryba pirmiausiai turėtų pasisakyti demokratijos klausimu. Pradedant nuo to, kaip mes ją suprantame.

Nuotraukos iš Katalonijos visam pasauliui parodė kitokį, negu iki šiol buvo įprasta, demokratijos vaizdą. Sukruvinti veidai, guminėmis kulkomis sužeisti žmonės, už plaukų tempiamos moterys. Už tai, kad norėjo pasinaudoti vienu iš esminių laisvės ir demokratijos instrumentu – referendumu.

Tai protu nesuvokiamas brutalus išpuolis, įvykdytas prieš laisva ir demokratine iki šiol laikytos Europos piliečius. Bet kokie pasiteisinimai dėl jėgos panaudojimo ir bandymai pateisinti Ispanijos valdžios organizuotą smurtą prieš taikius katalonus yra ciniški bei reiškia tik viena: pritarimą visuomenės laisvių ir teisių suvaržymams pačiomis brutaliausiomis formomis.

Tikros demokratijos nereikia ginti nei šautuvais, nei guminėmis lazdomis. Tokie veiksmai vienoje iš Europos valstybių akivaizdžiai prieštarauja pamatiniams Europos Sąjungos principams, žodžio ir susirinkimų laisvei.
Rolandas Paksas

Veiksmais Katalonijoje akivaizdžiai pažeista Europos Sąjungos pagrindinių teisių chartiją, Visuotinė žmogaus teisių deklaracija, Europos žmogaus teisių konvencija, daugelis kitų tarptautinės teisės normų.
Išdrįsiu paklausti: kuo tai skiriasi nuo 1956 metų Vengrijoje, nuo 1968 metų Čekoslovakijoje, nuo 1988 metų Lietuvoje ir 1989 metų Gruzijoje, kai policija ir kariuomenė bananais, kastuvėliais ir tankais „auklėjo“ demokratijos, laisvės ir nepriklausomybės siekiančias tautas?

Atsižvelgiant į susiklosčiusią situaciją dėl Ispanijos vyriausybės veiksmų 2017 m. spalio 1 dieną Katalonijos regione, manau, kad kuo greičiau šiuo klausimu turėtų būti sušaukta neeilinė Europos Vadovų Taryba. Tokį pasiūlymą dar pirmadienį aš pateikiau ponui Tuskui ir būčiau labai nustebęs, jeigu jis apie tai dar nežino.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 112

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. pastebėjimas    -  2017-10-06, 17:42

    Laisvę Katalonams. Įvykiai parodo jog jie niekada nesijautė Ispanijos dalimi ir yra kaip atskira tauta, turinti savo kalbą, kultūrą ir netgi teritoriją.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tikrai taip. Konservatnykų troliai į bet kurį protingą komentarą bet kuria tema tesugeba atsakyti šikininkais,...

Argumentai is pono sikinikas lauke.. Stiprus argumentas, i tai kad sakoma nesius ukrainieciu i mirtį....

Išjungs televizorių įjungė smegenis(jei tokius turi)!...

Suprastum, kad į Ukrainą nevažiuojama, nes reikia gi kažkam ir Lietuvą ginti nuo visokių išgamų...

Su nacistine rusija? Šikinyką lauke?...

Vengrai saunuoliai visais adzzvilgiais.LGBT ne,narkotikams ne,karams ne,kirminu valgymui ne,nesamoningai zaliajai energetikai ne.T.y.ne shwabo.kl.modelis.(jus nieko neturesite...

Visų pirma, tai paskutinis sakinys ne apie Putiną. Kai kas dėl mažo kaukolės tūrio nesuvokia...