infa.lt

Libano suteneriai lobsta iš Sirijos karo

30 lapkričio
01:01 2016
Libano viešnamis

© STRINGER AFP

„Sirijos karas, kaip ir visi karai, paverčia moteris ir nepilnamečius pačia silpniausia visuomenės grandimi – mėgstamu grobiu tų tinklų, kurie užsiima seksualine eksploatacija“, – rašo El Pais korespondentė Natalia Sancha.

„2003 metais jaunosios pabėgėlės iš Irako tapo geidžamomis sirų mafijos grupuočių, užsiimančių suteneriavimu, aukomis“, – primena autorė. Irako moteris pardavinėjo tėvai, apgaudinėjo jaunikiai arba paaukodavo motinos-našlės, kad kažkaip išmaitintų likusius vaikus. Iš jų lobo bordeliai, klestėję Damasko apylinkėse. Karas Sirijoje šio verslo nepakeitė, pasikeitė aukos.

Dabar gi, tarpe tų, iš ko lobsta suteneriai Beirute, vis daugiau sirių moterų. Libane randasi pusantro milijono sirų pabėgėlių.

Neseniai Libano vidaus saugumo tarnyba demaskavo eilinį seksualinės eksploatacijos tinklą pasakoja autorė. „Tai vėl įvyko Džunijoje (Jounieh), krikščionių rajone, pusvalandis kelio nuo šiaurinio Beiruto pakraščio“, – rašoma straipsnyje.

Gaujai vadovavo įžymioji Libano sąvadautoja „Madam Žiži“ (Madame Gigi). Po jos „sparnu“ buvo prispaustos dešimtys merginų, tame tarpe daug sirių nuo 18 iki 27 metų amžiaus. „Ji turėjo du bendrininkus, kurie verbavo merginas: libanietį ir sirą. Šioje zonoje ji veikė jau dešimtį metų“, – atskleidė Libano policininkas, prisidengęs Reduano pseudonimu. Keletas areštuotų merginų sėdi už grotų ir laukia, kol teisėjas paskelbs joms nuosprendį. Autorė pažymi: „Nors didžioji naktinių klubų dalis yra nuolat stebima policijos, patikrinimai juose vyksta retai“. Readuanas trūkčioja pečiais: „Tai įsišaknijusi sistema, per kurią plaukia daugybė pinigų ir perkama daug žmonių“.

Kovo mėnesį Libano policija demaskavo stambiausią Libano istorijoje tinklą prekyba moterimis. Bordelis Chez Maurice dirbo daugiau nei 10 metų, apyvarta siekė beveik milijoną eurų į mėnesį. „75 moterys, daugelis iš kurių buvo sirės, buvo prievarta seksualiai eksploatuojamos. Jos buvo mušamos ir laikomos ten per jėgą“, – rašo autorė.

„Tai pirmoji byla, kai moterys, žvelgiant iš juridinio požiūrio taško buvo pripažintos nukentėjusiomis. Libane prostitutės laikomos kriminalinėmis nusikaltėlėmis, taip pat, kaip ir suteneriai. Iš esmės, joms taikomi beveik tokie patys nuosprendžiai – sako koordinatorius Maeva Breau iš NVO Kafa. – Didžioji dalis sirių aukų, kurias mes priėmėme savo prieglaudoje, bevelijo grįžti su savo šeimomis į Siriją. Tik dvi paprašė apiforminti dokumentus, kad JTO galėtų apgyvendinti jas Europoje“.

Policijos duomenimis, šiandien 60% Libano prostitučių sudaro sirės pabėgėlės. „Anksčiau šis nusikalstamas verslas eksploatavo marokietes ir atvykėles iš Rytų Europos“, – paaiškina autorė. Bordelių klientų sudėtis irgi pasikeitė dėl karo. Dešimtis metų pagrindinė klientūra buvo turistai iš Persijos įlankos šalių, tačiau pradedant 2015-aisiais jiems buvo uždrausta atvykti į Libaną, kur nesaugu dėl kaimynystės su Sirija.

Autorė papildo, kad Libano slėnyje Bekaa pabėgėlės iš Sirijos „eksploatuojamos legaliai“: tėvai ar broliai jas ištekina antrųjų ar trečiųjų žmonų vaidmenyje.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 195

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kur ir konrečiai kas? Citatas, adresus, prašome, ponička! Prisiskaitei rusų propagandos ir falsifikatų ir loji...

Rusija yra tiek prisiš..., kad juokinga matyti, kaip rusai su užsidegimu „kovoja“ už demokratiją Amerikoje,...

Visa šito debiliško cirko esmė vienamr straipsnyje: telegra.ph/dergmokratija-10-28...

Konstitucija nrgina nenormalių žmonių propagandos, o KT - kartais gina. Išvada: KT yra antikonstitucinis ir...

Šis konstitucinis teismas, kuriame yra sustatyti manau politinės korupcijos ryčiais su konservatoriais susiję priklausomi teisėjai,...

Šis žudikas akivaizdžiai parodė, kad masonų ir jų statytinių sekėjams yra taip praplautos smegenys, jie...

Kiseniniai pradejo tyrima cha cha cha...