infa.lt

Kodėl COVID metu buvo stumiamos kaukės ir kitos apsaugos priemonės? – Politikų aplinka iš to uždirbo milijonus

18 gruodžio
09:49 2023

kaukė

Britanijoje išryškėjo atskiri (kol kas atskiri) faktai, kai su politikais artimai susiję asmenys ir/ar net šeimos nariai uždirbo milijonus, tiekdami privalomas COVID metu apsaugos priemones pagal atskirą vyriausybės nustatytą „VIP liniją”. Ir tokiais kiekiais, kurie niekada nebuvo panaudoti. Apie tai praneša „Politico” leidinys.

LONDONAS – Buvusios konservatorių bendradarbės vyras sekmadienį prisipažino, kad COVID-19 pandemijos metu uždirbo milijonus svarų sterlingų iš vyriausybinių sutarčių dėl asmeninių apsaugos nuo COVID-19 priemonių.

Sekmadienį interviu BBC verslininkė Michelle Mone prisipažino, kad melavo žiniasklaidai apie savo dalyvavimą vyro Dougo Barrowmano įmonėje „PPE Medpro”, nes norėjo apsaugoti savo šeimą nuo spaudos kišimosi. Šiuo metu Mone yra išėjusi atostogų, o tai reiškia, kad ji nedalyvauja posėdžiuose ir debatuose.

Jos vyras Barrowmanas prisipažino, kad vadovavo konsorciumui „PPE Medpro”, nors Bendrovių rūmuose nėra jokių įrašų apie šį jo ryšį.

Jungtinės Karalystės vyriausybė 2021 m. atskleidė, kad Mone buvo „PPE Medpro” „nukreipimo šaltinis” į vadinamąją „VIP liniją”, sukurtą tam, kad parlamento nariai, kolegos, ministrai ir aukšto rango pareigūnai, veikdami kaukių ir chalatų įsigijimo COVID-19 linkme, pandemijos pradžioje, turėtų kur „nukreipti” potencialius tiekėjus.

Michelle Mone atstovaujantys advokatai laikraščiui „Guardian” ne kartą tvirtino, kad Mone nėra susijusi su „PPE Medpro” jokiais ryšiais.

Sekmadienį Mone prisipažino, kad ji tikrai turėjo naudos iš maždaug 60 mln. svarų sterlingų pelno, kurį jos vyras gavo iš „PPE Medpro” sutarčių dėl medicinos įrangos tiekimo pandemijos metu.

„Jei mano vyras mirs anksčiau už mane, naudos gavėja būsiu aš, taip pat jo vaikai ir mano vaikai”, – sakė ji BBC apie finansinius fondus, kuriuose laikomas iš sutarties gautas pelnas.

„Aš padariau klaidą sakydama spaudai, kad nesu su tuo susijusi”, – pridūrė Mone.

Jungtinės Karalystės vyriausybė šiuo metu yra iškėlusi bylą įmonei „PPE Medpro” dėl „sutarties pažeidimo ir nepagrįsto praturtėjimo” po to, kai milijonai bendrovės patiektų chalatų taip ir nebuvo panaudoti. Porą taip pat tiria Nacionalinė nusikaltimų agentūra.

Mone tvirtina: „Tiesą sakant, nemanau, kad tai yra byla, kurioje reikia atsakyti. Nematau, ką mes būtume padarę kažką blogo”.

Jos vyras D.Barrowmanas pareiškė BBC, kad iš dviejų sutarčių, kurių vertė 202 mln. svarų sterlingų, gavo 30% pelno – apie 60 mln. svarų sterlingų, tačiau tvirtino, kad „rizika buvo visiškai neeilinė”.

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 175

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

smulki info apie tikruosius pasaulio šeimininkus: web.archive.org/web/20211227085927/http://chuckmaultsby.com/index.html...

Baimė valdo šita pasaulį. Nori tapti laisvų, nustok bijoti....

Kokios dar kortelės. Paieškomi blt. Rusai tikrai nupušę. :D Pirma čia ir durnių durniuj aišku...

dvigubai smagu girdėti sveikinimus iš vienos didžiausių korupcionierių Europoje....

Europa, atiduok 1000000Žmonių!...

Vel vyro ieskai,Jolantele.Jau čia atlindai su savo vatinem naujienom,nors neskaitau ju...