infa.lt

Baltijos šalių ambasadoriai išreiškė demaršą Lenkijai dėl Ukrainos vilkikų blokados

05 gruodžio
18:55 2023
Lenkų vilkikai blokuoja kelią

Lenkų vilkikai blokuoja kelią Foto: Yan Dobronosov, Reuters

Estijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Brita Kikas sakė, kad Baltijos šalių ambasadoriai per susitikimą Varšuvoje išreiškė demaršą Lenkijos valdžios institucijoms.

Priežastis – Lenkijos sunkvežimių vairuotojų protestai, dėl kurių buvo užblokuoti pasienio su Ukraina kontrolės punktai.

„Gerbiame sunkvežimių vairuotojų teisę mitinguoti. Tačiau, deja, dėl to susidarė sudėtinga situacija, kuri kelia problemų kitiems vežėjams ir papildomų sunkumų Ukrainos ekonomikai”, – sakė B. Kikas interviu televizijos kanalui ERR.

Pasak jos, Estijos užsienio reikalų ministerija bando išspręsti susidariusią situaciją dialogu su naująja Lenkijos vyriausybe, kuri buvo prisaikdinta lapkričio 27 d.

Ji pridūrė, kad Estijos užsienio reikalų ministras Margus Tsahkna taip pat aptarė Lenkijos vežėjų protestą su Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministru Davidu Cameronu.

Dabartinis Lenkijos Ministras Pirmininkas Mateuszas Morawieckis anksčiau paragino ES atkurti tranzito apribojimus Ukrainos sunkvežimių vežėjams. Europos Komisija grįžimą prie šios sistemos pavadino nepriimtinu.

Šiandien, gruodžio 5 d., Aukščiausioji Rada pareiškė, kad dėl sienos blokavimo Ukrainos biudžetas negavo 9,3 mlrd. grivinų (208 mln. eurų). Anksčiau Ukrainos ekonomikos ministerija pranešė, kad dėl protestų eksportas sumažėjo 40 proc.

Dabar sunkvežimių vairuotojai blokuoja tris Lenkijos ir Ukrainos pasienio kontrolės punktus: sunkiasvoriai sunkvežimiai pro juos negali pravažiuoti, o viešosioms ir keleivinėms transporto priemonėms apribojimų nėra.

Lenkijos vežėjai reikalauja, kad ES grąžintų Ukrainos sunkvežimių vairuotojų darbo apribojimus, galiojusius iki karo veiksmų pradžios. Lenkijos sunkvežimių vežėjai tvirtina, kad dėl pastariesiems nustatytų palengvinimų jų paslaugos tapo nepelningos, lyginant su Ukrainos pasiūlymais.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 175

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Blokuoja    -  2023-12-05, 21:11

    ne tik vezejai,bet ir ukininkai. Lenkai saugo ne tik savo,bet ir musu rinka! Kuria musu valdzia atiduoda kam tik nori – kaip paleistuve.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-12-06, 06:17

    Dvi teisybės. Perteklius KOKYBIŠKŲ grūdų, bet jų nereikia, – pirkite brangesnius, net mūsų… O kažkur pasaulyje žmonės badauja…
    Čia tik Russkij mir apgailėtiniems patriotams visi kiti – durniai ir debilai…

    Atsakyti į šį komentarą
    • Skaitytojas    -  2023-12-06, 10:42

      Gerbiamas tautieti,Jūs esate neteisus : Ukrainoje likę pagrindinai palyginti smulkūs ūkininkai,kurių užaugintas derlius praktiškai nieko nereiškia,nes pagal kiekius yra mažas ir lieka šalies viduje.Tie visi grūdai,kurie išvežami yra nuimami nuo laukų,kurių milžiniški plotai priklauso užsienio korporacijoms,pagrinde jų yra trys ir dvi iš jų priklauso JAV.Tai rodo,kad JAV pelnosi,tuo tarpu ukrainiečių ūkininkai yra vergai savo šalyje,nes negali konkuruoti su korporacijomis,o Lenkija stengiasi apsaugoti rinką nuo pigesnės produkcijos,kad nežlugdyti savo ūkininkų ir tai yra labai protinga politika.
      Sakoma ,nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės,tačiau net ir tokiu atveju gerb komentatoriau nederėtų kitus vadinti „durniais ir debilais” ,nes tuo pačiu Jūs labai gerai pavaizduojate save patį „jų” vietoje.

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ką nužudė Putinas?...

DEBILY blt......

tfu blt......

kvailiai jus patys susimokekit asilai...

Per pasaulį žengiame mes gėjai, vyriškų šiknų mėgėjai, Paskui slenka pedofilai, nekrofilai, zoofilai ir mums...

NedaNapoleonas…...

Historia est magistra vitae. Senokai prancūzai negavo nuo rusų į kaulus. Dar nori ir mumis...