infa.lt

Po trijų savaičių V.Čmilytė pasveikino JAV Atstovų rūmų pirmininką su išrinkimu į pareigas

15 lapkričio
06:40 2023
Viktorija Čmilytė-Nielsen

Seimo kanceliarijos archyvo nuotrauka

Seimo pirmininkė, Viktorija Čmilytė-Nielsen, labai operatyviai pasveikino naująjį JAV Atstovų rūmų pirmininką su išrinkimu į šias pareigas.

Žinoma, sąvoka „operatyviai” taikoma tik Seimo pirmininkės tempų atžvilgiu.

Na, kas gi čia tokio – praėjo tik beveik trys savaitės po jo išrinkimo, – beveik kaip vakar. Galėjo juk ir visai nesveikinti. Bet juk pasveikino, nepamiršo, t.y. prisiminė po beveik trijų savaičių.

Panašu, kad infantilumo virusas siaučia visoje valdančiojoje Seimo daugumoje, kaip ir Vyriausybėje  – vieni kovoja su Kinija, kiti už Taivaną, treti už demokratiją Baltarusijoje ir jos „išrinktąją prezidentę”, na, o štai ir dar viena, – kad labiau įgelt galingiausio sąjungininko Atstovų rūmų pirmininkui, Maikui Džonsonui (Mike Johnson).

Ir visi iš visų spėkų stengiasi pakenkti Lietuvai, nors viešai pareiškia, kad veikia už vertybinius Lietuvos interesus. kai tuo tarpu žala akivaizdi.

Iš kur tokia „nemeilė”?

infa.lt gali tik spėti, tačiau vienas Maiko Džonsono politinis požiūris kertasi su Lietuvos valdančiosios daugumos vertybinėmis nuostatomis – tai parama Ukrainai. Maikas Džonsonas pasisako prieš paramą Ukrainai, ir užvakar registravo 14 mlrd dolerių pagalbos Izraeliui įstatymo projektą. Tačiau Ukrainos net nepaminėjo.

Taip pat Atstovų rūmų respublikonai, vadovaujami Maiko Džonsono,  atmetė Joe Bideno 105 mlrd  dolerių paramos ir vyriausybės finansavimo projektą, kuriuo buvo skiriama 60 mlrd dolerių parama Ukrainai ir 14 mlrd Izraeliui, nutarę, kad už visus šiuos paramos projektus turi būti balsuojama atskirai.  Taip pat ir už lėšas JAV vyriausybei.

Tad pilnai gali būti, jog parama Ukrainai bus stipriai apkarpyta.

Galimai todėl Atstovų rūmų pirmininką Lietuvos valdantieji gali dabar vertinti, vos ne kaip savo idėjinį (klasinį) priešą, sąmoningai nutolinantį Ukrainos pergalę, kurią nuolat mini ir G.Nausėda, vis pabrėždamas apie paramą „iki pergalės”.

Kaip atkeršyti už tokį nesiskaitymą su Lietuvos valdančiųjų vertybėmis? – Taip, viešai pažeminti pasveikinant su išrinkimu praėjus po jo beveik trims savaitėms, o ne iškart po įvykusio fakto. Šių valdančiųjų vertas keršto lygis, kurio amerikiečiai greičiausiai net nepastebės, ir kuris labiausiai charakterizuoja pačių valdančiųjų vaikišką infantilumą.

„Esu įsitikinusi, kad Kongresas toliau rems Baltijos šalių saugumo iniciatyvas, teiks pagalbą Ukrainai, o Seimo ir Kongreso bendradarbiavimas toliau stiprės. Glaudi ir abiem pusėms naudinga mūsų šalių partnerystė kurs geresnį, saugesnį ir teisingesnį pasaulį“, – vakar (lapkričio 14 d.) rašė V. Čmilytė-Nielsen, sveikindama Maiką Džonsoną,tapus Jungtinių Amerikos Valstijų Atstovų Rūmų Pirmininku.

JAV Atstovų rūmų pirmininkas buvo išrinktas spalio 25 dieną.

Papildymas (2023-11-15 d., 14:25):

Su Lenkijos įstatymų leidėjas V.Čmilytė pasielgė visai kitaip, nelaukė beveik 3 savaites:

Lapkričio 15 d. Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen Seimo ir savo vardu pasveikino Szymoną Hołownią, kuris tapo Lenkijos Seimo Pirmininku, ir naująją Senato Pirmininkę Małgorzatą Kidawą-Błońską.

„Diskutuoti ir ieškoti bendrų sprendimų mus skatina drauge įgyvendinami projektai, o remti ir palaikyti, mokytis vieniems iš kitų ragina ta pati istorinė patirtis. Esu tikra, kad mūsų valstybių dvišaliai ryšiai toliau bus aktyviai plėtojami, dalysimės įvairia patirtimi siekdami to paties tikslo – kurti saugią, modernią, piliečių gerovę užtikrinančią valstybę“, – rašė V. Čmilytė-Nielsen.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 113

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. VŽA    -  2023-11-15, 08:04

    Greičiau Seimo rinkimai, kad daugiau niekada Seime nebūtų atsitiktinių, lyt-psich., polit-ekonom. iškrypėlių…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Rusine nera agenturos TASS,buvo sovetmečiu,...

@@@

Rusai šaunuoliai nes ir anksčiau išrasti jų vaistai buvo veiksmingi ir nebrangūs ir dabar jie...

zydai zudo ir rekia jie mus uzpuole jie teroristai, jie driežai! Vaikai ir moterys jiems...

Vizija - tai žvilgsnis į begalybę, tolimą ateitį, kai mūsų jau nebebus, bet kažkas tęs...

Bidenas tuoj atsikvošės, bet pakeisti nedaug ką galės. Nebent amerikiečiai sukurs "TikTok" kopiją, kas tik...

Tai dabar norit sakyt, kad Izraelis turi teisę išžudyt visą Gazą nekaltų žmonių ir vaikų,...

Hm

... tai čia gal tas kuris Izraelio civilius peiliuku "truputi" pjaustė, įkaitus ėmė?...