infa.lt

Europos Parlamentas panaikino lenkų europarlamentarų imunitetą už neteisėtos imigracijos kritiką

13 lapkričio
06:40 2023

Europos Parlamentas panaikino konservatyvių pažiūrų europarlamentarų teisinį imunitetą už neteisėtos imigracijos kritiką, – jiems gresia baudžiamieji kaltinimai.

Europos Parlamentas nubalsavo panaikinti keturių Lenkijos valdančiosios partijos europarlamentarų, kurie buvo apkaltinti neapykantos nusikaltimų įstatymų pažeidimu už tai, kad pritarė rinkiminei reklamai, kurioje įspėjama apie masinės imigracijos keliamą pavojų, imunitetą.

Beata Kempa, Beata Mazurek, Patryk Jaki ir Tomasz Poreba dabar gali būti apkaltinti savo tėvynėje dėl rasistinių nusikaltimų po to, kai prieš 2018 m. vietos valdžios rinkimus socialinėje žiniasklaidoje peradresavo ir palaikė „Teisės ir teisingumo” (PiS) rinkimų vaizdo įrašą.

Vaizdo įraše buvo perspėjama apie grėsmes, kurias gali sukelti nelegalių imigrantų antplūdis į Europą, ir „musulmonų pabėgėlių anklavai” buvo siejami su seksualiniais išpuoliais ir smurtiniais išpuoliais.

Jame taip pat buvo teigiama, kad Pilietinės koalicijos (KO), didžiausios opozicinės frakcijos, suformuota vyriausybė sukels nelegalios imigracijos antplūdį, dėl kurio gyventojai „bijos išeiti į gatves sutemus”.

Kaltinimus ketvertui pateikė kairiųjų pažiūrų lenkų aktyvistas Rafalas Gawelis (Rafal Gawel), kuris 2021 m. lapkritį pateikė papildomą kaltinimą po to, kai prokuratūra du kartus atmetė jo pirminius teiginius kaip nepagrįstus.

Gawelis, kuris 2019 m. Lenkijoje buvo nuteistas už turto pasisavinimą ir yra ieškomas Lenkijos policijos, vėliau gavo prieglobstį Norvegijoje, teigdamas, kad tapo politizuotos teisingumo sistemos auka.

„Esu pirmasis lenkas, kuriam pavyko gauti prieglobstį nuo komunizmo laikų”, – telefonu iš Norvegijos naujienų agentūrai „Associated Press” sakė Gawelas.

„Esu tikras, kad išgelbėjau savo gyvybę, nes jei būčiau patekęs į kalėjimą Lenkijoje, negalėčiau tikėtis jokios geros ateities”, – sakė jis. „Valdžia manęs nekentė”.

Po to Varšuvos teismo teisėja Edyta Snastin-Jurkun pateikė Europos Parlamentui prašymą panaikinti keturių europarlamentarų imunitetą.

Europos Parlamento narys Gilles Lebreton, Europos Parlamento Teisės reikalų komiteto pranešėjas, kurio užduotis – teikti nuomones dėl tokių prašymų, pareiškė, kad prašymas yra politiškai motyvuotas, ir rekomendavo jį atmesti.

Tačiau antradienį, Teisės reikalų komitetas balsavo už pasiūlymą panaikinti jų imunitetą, o Europos Parlamentas palaikė savo poziciją dėl imuniteto panaikinimo keturiems europarlamentarams, kad jie galėtų būti teisiami Lenkijoje.

Beata Mazurek, komentuodama sprendimą, vėliau ketvirtadienį sakė:

„Mes nesame nei nustebinti, nei šokiruoti šio sprendimo – mes numatėme, kad taip atsitiks, atsižvelgdami į tai, kas vyksta šiame parlamente.

„Mes judame pirmyn, tęsiame savo darbą, tai mūsų niekaip nevaržo”, – pridūrė ji. „Mes tikrai nepasiduosime tokiam spaudimui ir netapsime įbauginti ar apriboti savo politinėje veikloje.”

Patrykas Jaki (Patryk Jaki) parašė”X” platformoje: „EP ką tik džiaugsmingai atėmė iš manęs neliečiamybę už tai, kad „Twitter” tinkle pamėgau vaizdą, kuriame buvo rodomos tikros nelegalių migrantų smurto Europoje scenos.”

„Jie tai vadina „neapykantos kalba”… Štai kaip turėtų atrodyti „demokratų stovyklos” drąsus naujasis pasaulis. Norėtume padėkoti visiems, kurie palaikė šią „demokratiją”…”

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 116

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Jokios    -  2023-11-13, 10:54

    demokratijos,jokiu zmogaus teisiu ir laisviu – nera niekur! Yra tik pinigu ir interesu teises,laisves ir derjmokratija.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kur ir konrečiai kas? Citatas, adresus, prašome, ponička! Prisiskaitei rusų propagandos ir falsifikatų ir loji...

Rusija yra tiek prisiš..., kad juokinga matyti, kaip rusai su užsidegimu „kovoja“ už demokratiją Amerikoje,...

Visa šito debiliško cirko esmė vienamr straipsnyje: telegra.ph/dergmokratija-10-28...

Konstitucija nrgina nenormalių žmonių propagandos, o KT - kartais gina. Išvada: KT yra antikonstitucinis ir...

Šis konstitucinis teismas, kuriame yra sustatyti manau politinės korupcijos ryčiais su konservatoriais susiję priklausomi teisėjai,...

Šis žudikas akivaizdžiai parodė, kad masonų ir jų statytinių sekėjams yra taip praplautos smegenys, jie...

Kiseniniai pradejo tyrima cha cha cha...