infa.lt

Prokuratūra Seimo prašo leisti P.Gražulį patraukti Baudžiamojon atsakomybėn už LGBT niekinimą

27 spalio
06:30 2023

Prokuratūros kreipimasis

Gerbiamas posėdžio pirmininke, gerbiami Seimo nariai,

Vilniaus apygardos prokuratūros pirmajame baudžiamojo persekiojimo skyriuje organizuojamas ir kontroliuojamas ikiteisminis tyrimas, pradėtas 2022 m. gegužės 27 d. pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 170 straipsnio „Kurstymas prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę“ 2 dalyje numatytos nusikalstamos veikos požymius.

Tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos Antrasis skyrius.

Šiame ikiteisminiame tyrime surinkti duomenys, pateikti kreipimosi į Lietuvos Respublikos Seimą tekste, leidžia pagrįstai manyti, kad Seimo narys Petras Gražulis 2022 m. gegužės 26 d., apie 12 val., kalbėdamas viešai Lietuvos Respublikos Seimo patalpose galimai padarė nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamojo kodekso 170 str. 2 d.: viešai tyčiojosi ir niekino žmonių grupę – LGBT+ bendruomenės narius, dėl jų seksualinės orientacijos.

Duomenų visetas, kurių pagrindu manoma, kad Lietuvos Respublikos Seimo narys P. Gražulis galimai padarė nurodytą nusikalstamą veiką yra užfiksuotas nukentėjusiųjų ir liudytojų apklausų protokoluose, vaizdo įrašų apžiūros protokoluose, Lietuvos teismo ekspertizės centro dokumentų lingvistinio tyrimo specialistų išvadose ir kituose šio ikiteisminio tyrimo dokumentuose.

Lietuvos Respublikos Konstitucijos 62 str. 2 d., Lietuvos Respublikos Seimo statuto 22 str. 3 d. bei Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekse įtvirtinta, kad asmeniui, kuris baudžiamojon atsakomybėn gali būti patrauktas tik kompetentingos institucijos leidimu, baudžiamasis procesas pradedamas, tačiau jam negali būti surašomas pranešimas apie įtarimą, jis negali būti apklausiamas kaip įtariamasis ar pripažįstamas įtariamuoju, negali būti suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė.

Kitos procesinės prievartos priemonės šiam asmeniui taikomos tiek, kiek tai nedraudžiama pagal Lietuvos Respublikos įstatymus ar tarptautinės teisės normas.

Siekiant nustatyti reikšmingas tyrimui aplinkybes, Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro nutarimu Lietuvos Respublikos Seimo narys P. Gražulis 2022 m. gruodžio 16 d. buvo apklaustas kaip liudytojas, kuris gali duoti parodymus apie savo paties galimai padarytą nusikalstamą veiką.

Šios apklausos metu duoti parodymus apie tiriamą įvykį Seimo narys P. Gražulis atsisakė, teigdamas, kad savo kaltės neįžvelgia. Taigi, šiuo metu visi galimi ir nedraudžiami atlikti proceso veiksmai su Lietuvos Respublikos Seimo nariu P. Gražuliu ikiteisminiame tyrime yra atlikti.

Įvertinus minėtas Konstitucijos, Seimo statuto, Baudžiamojo proceso kodekso nuostatas ir ikiteisminio tyrimo metu nustatytas faktines aplinkybes, tolesnis baudžiamasis procesas, ikiteisminis tyrimas, pranešimų apie įtarimą surašymas ir jo įteikimas, taip pat P. Gražulio, kaip įtariamojo, apklausa, kardomųjų priemonių taikymas nėra galimas be Seimo sutikimo patraukti šį Seimo narį baudžiamojon atsakomybėn, jį suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Todėl, siekiant tęsti nurodytą ikiteisminį tyrimą bei priimti pagrįstą procesinį spendimą dėl tyrimo baigties bei vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Konstitucijos 62 str. 2 d., Lietuvos Respublikos Seimo statuto 22 str. 3 d., prašau Lietuvos Respublikos Seimo leisti patraukti Lietuvos Respublikos Seimo narį P. Gražulį baudžiamojon atsakomybėn, jį suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę. Ačiū.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 131

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. kk    -  2023-10-27, 23:39

    įdomu;tai kas ta prokuratūra-debilų šaika ?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Anonimas    -  2023-10-29, 05:43

    reikia prieš einant į seimą, psichologo ekspertizės,šitas veikėjas ligonis.jo vietą psichologijos palatoje.o balsuoja tokie patys psichai.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. VŽA    -  2023-10-29, 11:15

    Gerb. P. Gražulis – ŠAUNUOLIS. Kaip galima toleruoti lyt-psichinius iškrypėlius?… Marijos Žemė, BIBLIJOJE PATS DIEVAS įsakė: „Jei vyras sugultų su vyriškiu tarsi su moterimi, jiedu abu nusikalto bjauriu iškrypimu ir užsitraukė kraujo kaltę”, – kas reiškia MIRTIES BAUSMĘ (Kunigų knyga, skyrius, eilutė)…

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Pamastymui    -  2023-10-31, 09:42

    ir Ministrę su šurajevu traukti atsakomybėn už seimo išniekinimą ir visiems siūlymą pačiylpti

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...

Būtent taip, todėl aš tartis neskubėčiau, nes šiandiena šiukšlė, rytoj gali būti pati brangiausia preke...

Ed

Tarp kito galėtų tartis su...Rusija, tai vienintelė šalis, kuri sukūrė technologijas ir panaudotą branduolinį kurą...

mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...