infa.lt

„DALL-E 3” dirbtinio intelekto vaizdų generatorius atsirado „Bing” platformoje

08 spalio
06:30 2023

Mergina šypsosi

„OpenAI” DALL-E 3 – naujausias teksto-vaizdo generavimo modelis – jau prieinamas „Bing” naudotojams. Jis sukuria maksimaliai tikroviškus vaizdus, kurie logiškai atitinka užklausą, ir taip pat pasiūlo naudotojui atlikti tolesnius veiksmus, kad vaizdai būtų patobulinti.

Tačiau jį įvertinti bus sunku: dėl kilusio ažiotažo „Bing Image Creator” serveriai yra perkrauti.

Spalio 3 d. paieškos sistema „Bing” paskelbė, kad jos klientams jau prieinamas DALL-E 3 – naujausias ir pažangiausias „OpenAI” modelis, skirtas teksto konvertavimui į vaizdą.

Dabar jis nemokamai prieinamas visiems „Bing Chat” ir svetainėje Bing.com/create, o tai gana neįprasta: net „ChatGPT” naudotojai vis dar laukia toks prieigos, kurią gauna tik mokamos prenumeratos savininkai.

Nuo „Bing Image Creator” paleidimo sukurta daugiau nei milijardas vaizdų. Paprastai jis naudojamas norint gauti turinio socialiniams tinklams, iliustracijų įvairiems tekstams, ekrano užsklandų kompiuteriams ir pan.

„DALL-E 3” praplės jų taikymo sritį: modelis sukuria tikroviškiausius paveikslėlius, logiškai atitinkančius užklausą. Jis netgi gali sukurti anatomiškai teisingus rankų atvaizdus, ko paprastai nepavyksta padaryti kitiems dirbtinio intelekto robotams.

Tačiau dabar jo galimybes išbandyti sunku: naujovė sukėlė šurmulį tarp naudotojų, o serveriai perkrauti užklausomis. Kūrėjai pataria į užklausą įtraukti kuo daugiau neprieštaringos informacijos, kad gautumėte geriausius rezultatus. Modelis generuoja ne tik tikroviškus, bet ir fantastiškus vaizdus.

Pavyzdžiui, viena iš modelio galimybes demonstruojančių iliustracijų „Bing” pranešime sugeneruota pagal užklausą „neoniniai gyvūnai saldainių vatos lauke”. Jis taip pat siūlo naudotojui atlikti tolesnius veiksmus: pridėti foną ar detalę, pakeisti veikėjo išvaizdą ir t. t.

Paieškos tarnyba pasirūpino dirbtiniu intelektu pagrįsto turinio etika ir saugumu. Prie visų „Bing Image Creator” sukurtų vaizdų pridedamas C2PA specifikaciją atitinkantis skaitmeninis vandens ženklas, kuriame nurodomas sukūrimo laikas ir data bei patvirtinama, kad vaizdas sukurtas naudojant dirbtinį intelektą.

Taip siekiama kovoti su klastotėmis ir bandymais pakenkti tikriems žmonėms. Be to, turinio moderavimo sistema pašalina visus vaizdus, kurie gali būti kenkėjiški.

Neuroninis tinklas laikosi „Bing” bendruomenės taisyklių ir atsisako kurti vaizdus, kuriuose yra nepadorumo, smurto, neapykantos kalbos ar neteisėtos veiklos.

Nuotraukoje: sukurtas merginos atvaizdas pagal užklausą: „Raudonplaukė mergina šypsosi palenkusi galvą”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 253

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Iliuzija    -  2023-10-08, 10:40

    ribojama cenzuros – dangaus atspindys pelkeje!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nesvarbu, kas balsuoja ir kaip iruz ka, svarbu, kas balsus skaiciuoja......

A5

Jau senai visiemas aisku, kad ne su situo narkomanu klaunu....

Tai su kuo dabar Putinas derėsis....

Cha

tai šitą scenarijų jau seniai rusai žino, bus liepta liandzbergui blokuoti jūra ir Kaliningradą neva...

Na,

perejo i vergovine santvarka. Tik,ar tai laimejimas!?...

imi pinigus "uz paslauga" - tu negali nepriklausyti nuo jos pirkejo!...

bus,kai baigsis ukrainieciai? Uz ko tada slepsis Londonas?...