infa.lt

Estija nebeturi lėšų išlaikyti diplomatinėms atstovybėms – uždaromi du konsulatai JAV

27 rugsėjo
12:13 2023

Estija taupo. Milžiniško, artėjančio prie pergalės demokratijos pakilimo fone, aiškėja, kad nėra pinigų išlaikyti diplomatines atstovybes – taupymo ir „efektyvesnio” valdymo tikslais uždaromi du konsulatai – San Franciske ir Niujorke, apie ką praneša estų „ERR” leidinys.

Kas yra diplomatinės atstovybės? Tai, tame tarpe, ir užsienio kapitalo politinio pritraukimo įstaigos. Tačiau, kai nebėra pinigų išlaikyti kapitalo pritraukimo įstaigoms, t.y. diplomatinėms atstovybėms, kurių viena iš funkcijų yra – rengti susitikimus su vietos verslu, Belieka tą pristatyti, kaip diplomatinio darbo optimizavimą. (Tą Lietuvoje ištisai vykdo A.Dulkys, optimizuodamas Sveiktos sistemą, po ko žmonėms tenka laukti mėnesius, kad galėtų patekti pas gydytojus)

Pranešime spaudai rašoma:

Estijos užsienio reikalų ministerija ketina atleisti 45 darbuotojus ir nuo 2024 m. vasaros uždaryti konsulatus Niujorke ir San Franciske.

Pranešime spaudai ministerija nurodė, kad ketina atleisti 45 darbuotojus ir nuo 2024 m. vasaros uždaryti konsulatus Niujorke ir San Franciske. Taip bus reorganizuotos jos ekonominės diplomatijos ir konsulinės tarnybos Jungtinėse Valstijose.

„Siekdami užtikrinti mūsų darbo efektyvumą ir kryptingumą, peržiūrime tiek savo užsienio atstovybių tinklą, tiek Jungtinėse Valstijose teikiamas konsulines paslaugas. Parama verslo diplomatijai ir įmonėms tarptautinėse rinkose išliks pagrindiniu Užsienio reikalų ministerijos darbo akcentu, todėl ieškome būdų, kaip tai daryti veiksmingiau. Planuojame plėsti Estijos garbės konsulų tinklą, kuris teiks konsulinę pagalbą Estijos piliečiams ir padės propaguoti Estijos verslo interesus JAV”, – sakė užsienio reikalų ministras Margus Tsahkna (Eesti 200).”

Suprantamas dalykas karo kontekste, kai uždaromos atstovybės Rusijoje, tačiau kai uždaromos didžiausio sąjungininko miestuose – tai rimtas signalas Estijos gyventojams apie šalies apverktiną ekonominę padėtį.

Beje, pats Niujorkas šiuo metu išgyvena rimtą nelegalios migracijos krizę, o jo valdžia pranešimuose tarp eilučių grasinasi miesto bankrotu. Apie tai parašė vienas iš leidinio „Trending Politics” savininkų, Collin Rugg asmeninėje „X” tinklo paskyroje (buvęs „Twitter”). Lietuviškas vertimas čia.

Panašu, kad demokratija išgyvena ne pačius geriausius laikus, primesdama savo piliečiams dešimčių tūkstančių nelegalių migrantų išlaikymą.  (Lietuvai pagal kvotas irgi tenka tas balastas, kurio atsisakyti galima tik sumokėjus ES – 20 tūkst. eurų už vieno migranto atsisakymą. Tačiau JAV juk niekas neverčia priimti tuos migrantus?)

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 126

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. O tai    -  2023-09-27, 12:36

    „didysis draugas” skolina tik ginklu is jo pirkimui? O konsulatams pas ji islaikyti – jau ne!?

    Atsakyti į šį komentarą
    • Anonimas    -  2023-09-27, 16:48

      Istorinė iliustracija: Lozoraitis ir kiti irgi buvo išlaikomi iš Smetoninio aukso, kuris neatiteko rusams.

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Zmones balsuokime uz Vaitku ,jis vienintelis nori laisves ir nepriklausomybes Lietuvai!!...

Taip kliedėti nereikia daug proto turėti. Tokie patys ir valdžioje trinasi....

Orbanas yra tikras savo tautos ir blaivaus proto vyras. Šalin leftistus!...

Kad tik mokesciu uztektu apmoketi skolintu pinigu palukanas...

Lietuva ,megdziojanti vertybes tiesiog privalo isgerti karcia genderizmo taure...

MIŠKŲ ĮSTATYMO NR. I-671 2, 4, 5, 7, 8, 13, 18 IR 19 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO...

„ewelina dobrowolska“ skaitoma kaip „ehuielina dobrohuiolska“. Ar kažkaip kitaip nežinomi simboliai lietuviškame tekste skaitomi?...