infa.lt

Karas Ukrainoje tęsis 6-7 metus, mano G7 šalys

20 rugsėjo
16:28 2023

Karas Ukrainoje gali trukti dar šešerius-septynerius metus, todėl Kijevo sąjungininkės turėtų planuoti finansinę paramą tokiam laikotarpiui, pranešė „Bloomberg” agentūra, remdamasi vienos iš Europos G7 šalių aukšto rango pareigūnu.

Agentūra teigė, kad tai daug ilgesnis laikotarpis, nei buvo numatyta šių metų pradžioje, tačiau „lėta Ukrainos kontrpuolimo pažanga pastaraisiais mėnesiais sušvelnino” užsienio ppolitikų lūkesčius.

Rugsėjo 18 d. JT Generalinės Asamblėjos kuluaruose G7 šalių atstovai per vakarienę aptarė padėtį ir sutarė, kad karas greičiausiai tęsis „vidutiniu ir ilguoju laikotarpiu”, žurnalistams sakė aukštas JAV Valstybės departamento pareigūnas.

Kaip patikslino „Bloomberg” šaltinis, Ukraina susidurs su vis didesnėmis problemomis dėl nepakankamo Vakarų ginklų tiekimo ir didėjančių žmonių nuostolių.

Pasak neįvardyto aukšto JAV pareigūno, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas mano, kad Vakarai neturės jėgų toliau remti Ukrainą.

Jos sąjungininkai primygtinai reikalauja, kad, norint, jog paliaubos galiotų, Rusijos Federacija turi bent jau išvesti savo kariuomenę iš visų nuo 2022 m. vasario okupuotų teritorijų.

Neįvykdžius šios sąlygos, Ukraina ir Vakarų šalys ir toliau priešinsis deryboms dėl taikos.

Šią savaitę vykusiame Ramšteino formato kontaktinės grupės dėl Ukrainos gynybos 15-ajame jubiliejiniame susitikime Pentagonas paskelbė apie netrukus į Ukrainos kariuomenės dislokacijos vietą atvyksiančius JAV tankus „Abrams” ir paragino kolegas padidinti oro gynybos sistemų tiekimą Ukrainai.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis taip pat aptars šią temą su partneriais JT Generalinės Asamblėjos kuluaruose.

infa.lt: čia svarbiausias žodelis yra „G7 šalys mano, kad karas tęsis 6-7 metus”, iš kur tokios prognozės ir kas pasikeis po 6-7 metų? Panašiau į išankstinį visuomenių programavimą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 167

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Anonimas    -  2023-09-20, 10:40

    22% PVM tarifas bus, jei ne daugiau.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Tadas Ivekauskas    -  2023-09-20, 13:39

    Ukraina bus padalinta į tris ar net daugiau sričių,dalį teritorijos pasiliks Rusija,dalis teritorijos liks Ukrainai,dalis atiteks Lenkijai

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiau lai susitvarko savo tvartus....

vietnamiečių turėjo atominį ginklą?? Ar tada Vietnamas užpuolė Ameriką?...

PRIEDURNIO GABALE , A ATGRASINO VIETNAMIECIUS NUO KARO SU AMERIKA , KA ......

SAUNUOLIAI AMERIKIECIAI , SENIAI LAIKAS TVARKA DARYT PASAULYJE...

Kad JAV sprogs -seniai aišku. Dabar svarbiausias rūpestis - kaip padaryti, kad sprogdama pasaulio nesusprogdintų....