infa.lt

Kaip pasirinkti tinkamą valtį žvejybai?

30 rugpjūčio
13:57 2023

Reklama

Žvejyba – tai labai populiarus atsipalaidavimo būdas, kuriuo vis dažniau naudojasi ne tik vyrai, tačiau ir moterys. Tai, puikus būdas pabėgti nuo kasdieninių rūpesčių, atsipalaiduoti, bei pabūti vienumoje su savimi ir savo mintimis. Žinoma, dažnu atveju mes žvejoti keliaujame ne vieni, tačiau būdami ir draugijoje, mes žvejojame tyloje, nes ne valia išbaidyti žuvų garsiomis kalbomis.

Na, o kai žvejybą nuo kranto tampa nebeįdomi, daugumai žvejų prireikia valties, su kuria galėtų nuplaukti į ežero vidurį, kur plaukioja didesnės ir stambesnės žuvys. Taigi, jei susimastėte apie tai, kad Jums reikia valties žvejybai šiame straipsnyje aptarsime kokios valtys pačios populiariausios tarp žvejybą mėgstančių žmonių.

1. Apsispręskite koks žvejybos būdas Jums labiausiai priimtinas? Ramiai sėdit ežero viduryje valtyje ar plaukiant upe ir tekančiu vandeniu, kur nuolat vyksta veiksmas, ir ramiai sėdėti negalima, ne tik žuvies, tačiau ir dėl vandens tėkmės.

2. Būtinai turite įsivertinti vandens telkinius, kuriuose daugiausiai planuojate žvejoti, nes tik taip konsultantas parduodantis valtis, Jums galės parinkti tinkamiausią variantą Jūsų žvejybai.

3. Apsispręskite koks valties dydis Jums labiausiai reikalingas, nes nuo valties dydžio priklauso jos manevringumas, bei žinoma greitumas ir tinkamumas žvejybai. Trumpesnės valtys yra labiau manevringos, ir tinka upės ir ežero žvejybai, na o ilgesnės valtys labiau stabilios ir jos tinka ilgesnėms kelionėms ežeru, ir su jomis patogiau ir smagiau gaudyti dideles žuvis.

4. Nusprendę koks valties tipas Jums tinkamiausias, būtinai apsispręskite iš ko valtis turi būti pagaminta, iš plastiko, aliuminiu ar net gumos. Nes nuo to priklauso, valties svoris ir žinoma kompaktiškumas. Dažniausiai šiuolaikiniai žvejai renkasi gumines valtis, nes jos lengvos ir kompaktiškos.

Na, ir pabaigai būtina paminėti, kad renkantis valtį reikia pasikonsultuoti su patyrusiais žvejais ir šio amato specialistais, kurie leis apsispręsti kuri valtis Jums labiausiai tinkama, pagal Jūsų žvejybos būdą. Ir žinoma svarbiausias aspektas renkantis valtį yra saugumas, nepamirškite pasitikrinti jos kokybės sertifikatų, kurie užtikrintų Jūsų saugumą plaukiant su šia valtimi.

 

 

 

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 99

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

6:00 - Sveiki, jeigu dar gyvi. 7:00 – Labas rytas, Lietuva. Rusai puola! 8:00 –...

as

viskas aiškiai ir teisingai parašyta - nėra ką pridurti......

Žiūrėk tu man, tai visdėlto palaiko diplomatinius santykius....

Yra liudijimų, kad šitas balvonas dalyvavo satanistinėse apeigose ir net ritualinėse vaikų žudynėse kartu su...

Tai yra kieviena valstybė turi savo atskirą ortodoksų bažnyčią. Todėl aplinkinių šalių bažnyčių pavaldumas FSB...

Ten tai viskas suaugo į vieną nacistinį rusų „išskirtinumo“ gumbą!...