infa.lt

Lietuvos, Latvijos ir Estijos premjerai prisiims saugumo įsipareigojimus Ukrainai

17 rugpjūčio
14:37 2023
Ingrida Šimonytė

lrv.lt nuotr.

Vyriausybės pranešimas:

Lietuvos, Latvijos ir Estijos Ministrai Pirmininkai, Ingrida Šimonytė, Krišjanis Karinšas ir Kaja Kallas bendru pareiškimu prisijungė prie G7 deklaracijos dėl paramos Ukrainai, reikšdami tvirtą paramą ir solidarumą su Ukrainos žmonėmis ir Vyriausybe, didvyriškai ginančiais savo šalies laisvę, nepriklausomybę, suverenitetą ir teritorinį vientisumą. Baltijos valstybių premjerų pareiškime pažymima, kad tik narystė NATO suteiks Ukrainai saugumo garantijas ir patikimą atgrasymo priemonę, būtinas siekiant užkirsti kelią ekspansyvios Rusijos agresijai ateityje.

Visas Lietuvos, Latvijos ir Estijos Ministrų Pirmininkų bendro pareiškimo tekstas:

Mes, Estijos, Latvijos ir Lietuvos Ministrai Pirmininkai, reiškiame tvirtą paramą ir solidarumą su Ukrainos žmonėmis ir Vyriausybe, didvyriškai ginančiais savo šalies laisvę, nepriklausomybę, suverenitetą ir teritorinį vientisumą. Pripažįstame, kad Ukrainos drąsi kova padeda apsaugoti euroatlantinį saugumą ir taisyklėmis grindžiamą tarptautinę tvarką.

Nuo pat pirmos neišprovokuotos ir žiaurios Rusijos agresijos dienos palaikėme Ukrainą. Mes ir toliau remsime Ukrainą iki pat pergalės ir prisidėsime prie tarptautinių pastangų apsaugoti jos nepriklausomybę, suverenitetą, saugumą, demokratiją ir gerovę. Stengsimės, kad visi atsakingi už agresijos nusikaltimą ir kitus tarptautinius nusikaltimus būtų patraukti atsakomybėn.

Esame tvirtai įsitikinę, kad tik narystė NATO suteiks Ukrainai saugumo garantijas ir patikimą atgrasymo priemonę, būtinas siekiant užkirsti kelią ekspansyvios Rusijos agresijai ateityje.

Ukrainos narystė NATO taip pat labai sustiprins euroatlantinį saugumą ir stabilumą. NATO aukščiausiojo lygio susitikime Vilniuje sąjungininkės sutarė, kad Ukrainos ateitis yra NATO.

Mes ir toliau tvirtai remsime Ukrainos siekį kuo greičiau įstoti į Aljansą. Ukraina įrodė, kad yra pasirengusi puoselėti mūsų bendrus demokratijos, asmens laisvės ir teisinės valstybės principus, taip pat prisidėti prie Šiaurės Atlanto regiono saugumo.

Mes glaudžiai bendradarbiausime su Ukraina jai siekiant ES narystės. Įvertinus rekomendacijų įvykdymą, tikimės, kad 2023 m. bus pradėtos derybos dėl stojimo. Stipri, nepriklausoma ir klestinti Ukraina, visiškai įsitvirtinusi euroatlantinėje šeimoje, yra labai svarbi Europos saugumui.

Atsižvelgdami į tai, prisijungiame prie G7 deklaracijos dėl paramos Ukrainai. Remdamiesi šiuo daugiašaliu pagrindu bendradarbiausime su Ukraina siekdami nustatyti saugumo įsipareigojimus ir sudaryti susitarimus, kurie padėtų Ukrainai kuo greičiau laimėti šį karą, paremtų jos ekonominį stabilumą ir atstatymą, atsparumą, reformų darbotvarkę ir padėtų įgyvendinti jos europinius ir euroatlantinius siekius.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 221

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. Anonimas    -  2023-08-17, 16:22

    Ot durneliai

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Sega    -  2023-08-17, 16:57

    Issiuskit ta eltona i xoxlandija

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Myndė    -  2023-08-17, 22:01

    Viena vertus,
    youtube.com/watch?v=AxANvanyoMo&ab_channel=MatveyTutin
    Bet kai pagalvoji, kad nuo tų žmonių mūsų gyvenimai nemenkai priklauso – juokas nebeima …

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Patriotas    -  2023-08-22, 13:19

    NEIŠPROVOKUOTA ?! ot dolbajobų performancas. Kas surengė Maidano perversmą 2014? Kas vykdė Ukrainos rusų „valymą” Donecke ir Luhanske. Biolaboratorijos kurios buvo tik sąmokslo teorija ir vatnikų propaganda pasirodo yra realybė. Net nekalbant apie prekybą žmonėmis, vaikais, organais. Pedofilai laisvai veža vaikus iš Ukrainos rytų. Kodėl nes banderovcams tai naudinga net patys juos gabena mainais už pinigus karo mašinai. Danijoj policija aptkapstė konteinerius su izoliuotom sienom adrenochromo išgavimui. Paklausykit ką kalba Timas Ballardas YouTube kanale. galu gale pažiūrėkit Laisvės garsą ( tai paralelė Ukrainai). Tuomet suvoksit į kokia irštva paversta korumpuočiausia šalis EU o gal net ir pasaulyje. Pedosadistų rojus.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

smulki info apie tikruosius mūsų pasaulio šeimininkus: web.archive.org/web/20211227085927/http://chuckmaultsby.com/index.html...

kartais gal ir teisingu minčiu paskleidi,bet pyst ir išlenda vatnyku ragai" respublika"teistu vatnyku laikraštis....

„Dar vienas kariuomenės grandiozinis pinigų praplovimas buvo TOYOTA džipų „MONSTRŲ“ pirkimas“. Teko kalbėti Goro provincijoje...

aha

Anonimas debilas....

0 Lietuvos ateitis?...

Skaitau ir galvoju, kad Lietuva niekuo nesiskiria nuo Rusijos armijos. Kai tarnavau Rusų armijoje taip...