infa.lt

Afrikos lyderiai paragino V. Putiną pademonstruoti įsipareigojimą siekti taikos

10 liepos
11:46 2023

foto: Kremliaus spaudos tarnyba

Senegalo Prezidentas Macky Sall informavo, kad Afrikos lyderiai paragino Vladimirą Putiną „pademonstruoti norą siekti taikos” prieš artėjantį Rusijos ir Afrikos aukščiausiojo lygio susitikimą, numatytą Sankt Peterburge.

Šis reikalavimas buvo išsakytas Rusijos prezidentui per susitikimą su šešių Afrikos šalių delegacija, pristačiusia taikos planą dėl Ukrainos, sakė M. Sall, kurį cituoja „Financial Times” leidinys.

„Prieš kitą Rusijos ir Afrikos aukščiausiojo lygio susitikimą Vladimiras Putinas turėtų imtis kokių nors veiksmų, kad parodytų savo norą judėti į priekį (taikos link) bent jau humanitariniu būdu”, – sakė Senegalo prezidentas. Pasak jo, tolesni apsikeitimai karo belaisviais ir vaikų grąžinimas į Ukrainą „gali būti labai geras signalas”.

Pasak Macky Sall, Afrikos šalys naudojasi aukščiausiojo lygio susitikimu su Rusija, „kad pamatytų, kaip galime pasistūmėti į priekį derybose” tarp Maskvos ir Kijevo. Paklaustas, ar V. Putinas išreiškė „kokį nors norą siekti taikos”, jis atsakė: „Per šį aukščiausiojo lygio susitikimą galbūt galėsime surengti dar vieną susitikimą ir padaryti tam tikrą pažangą. To ir tikimės.”

Senegalo prezidentas taip pat skundėsi, kad Afrikos šalys susiduria su karinio konflikto Ukrainoje pasekmėmis, visų pirma jos susidūrė su didelėmis problemomis apsirūpinimo maistu ir žemės ūkio srityse. „Todėl kalbamės su abiem pusėmis. Žinome, kad tai labai sunku, bet manome, kad tai buvo gerai priimta”, – pridūrė J. Salle.

Birželio 16 d. septynių Afrikos šalių delegacija Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui pristatė savo taikos planą. Planą sudarė dešimt punktų, tačiau jame nebuvo paminėtas Rusijos kariuomenės išvedimas iš okupuotų Ukrainos teritorijų, kaip to primygtinai reikalauja V. Zelenskis. Birželio 17 d. žemyno delegaciją Sankt Peterburge priėmė Vladimiras Putinas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 86

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

turėjo būti "para", o ne kompo padarytas "parta".......

si vis pacem parta bellum...

Tikrai taip. Ko galima tiketis kai eini kartu su velniu obuoliauti....

A5

Tai, kad zydmasonai vadinama vakaru pasauli jau senai uzvalde. O musulmonu ir ypac kinieciu tikrai...

Tik vienas niuansas. Tie "vargšeliai Ukrainos žmonės" (beje, mokantys vienintelę kalbą - rusų) labai norėjo...

Man šiaip yra labai panašu į masonų suorganizuotus masinius jaunimo renginius, tokius kaip Black mater....

Ukrainos žmonės žūsta, o davosomasonai su blackroku priešakyje tuo naudojasi. Pelnytis iš į karą patekusių...