infa.lt

Karas Ukrainoje paskatino JAV suskystintų dujų verslą

04 liepos
19:43 2023
SGD dujų tankeris

Dujovežis „Isabella”, gabenantis JAV kilmės SGD, įplaukia į SGD terminalo uostą Swinoujscie, Lenkijoje, 2022 m. balandžio 28 d. (EPA-EFE/Marcin Bielecki)

Europa ir Kinija padidino Suskystintų gamtinių dujų importą iš JAV ir aktyviai investuoja į dujų gavybą

Rusijos karinė invazija į Ukrainą lėmė smarkiai padidėjusią JAV dujų paklausą tarp Europos ir Kinijos bendrovių. Padidėjo ne tik JAV SGD importas, bet Europa ir Kinija taip pat investavo į JAV dujų infrastruktūrą.

Europos ir Kinijos energetikos bendrovės aktyviai konkuruoja dėl JAV gamtinių dujų tiekimo. Pasak „Financial Times” (FT), pastaraisiais metais, o ypač prasidėjus Rusijos karinei invazijai Ukrainoje, gerokai padaugėjo Europos ir Kinijos bendrovių sandorių su JAV dujų telkinių operatoriais.

FT duomenimis, 2021 m. bendra JAV suskystintų gamtinių dujų (SGD) sutarčių apimtys siekė apie 13 mln. tonų per metus. 2022 m. šis skaičius išaugo beveik keturis kartus – iki 51,2 mln. tonų.

O pirmąjį šių metų pusmetį buvo pasirašytos sutartys dėl 15,8 mln. tonų JAV dujų, t. y. jau dabar daugiau nei per visus 2021 metus.

Tuo tarpu, „S&P Global Commodity Insights” duomenimis, nuo 2021 m. iki 2023 m. birželio pabaigos Europai ir Kinijai kartu teko beveik 40% nuo 2021 m. iki 2023 m. birželio pabaigos sudarytų JAV SGD sutarčių.

Iš jų 24,4% teko Kinijai, kuri aktyviai pasirašinėjo sutartis su JAV eksportuotojais 2021 ir 2022 m. Šiais metais Europa jau pirmauja pagal sandorių su JAV skaičių.

Kaip pažymi FT, vien per pastarąsias kelias savaites JAV SGD eksportuotoja „Cheniere” pasirašė 15 metų sutartį su Norvegijos „Equinor” ir 20 metų sutartį su Kinijos ENN, o „Venture Global LNG” pasirašė 20 metų sutartį su Vokietijos „Securing Energy for Europe”.

Be to, Prancūzijos „TotalEnergies” nusipirko 219 mln. dolerių vertės Teksaso SGD terminalo, kurį plėtoja Hjustone įsikūrusi energetikos grupė „NextDecade”, akcijų paketą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 67

Žymos:
SGD

1 Atsiliepimas

  1. Ir ne tik    -  2023-07-04, 19:45

    duju! Juk tam ji ir sukele uzubalio ponai!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiau lai susitvarko savo tvartus....

vietnamiečių turėjo atominį ginklą?? Ar tada Vietnamas užpuolė Ameriką?...

PRIEDURNIO GABALE , A ATGRASINO VIETNAMIECIUS NUO KARO SU AMERIKA , KA ......

SAUNUOLIAI AMERIKIECIAI , SENIAI LAIKAS TVARKA DARYT PASAULYJE...

Kad JAV sprogs -seniai aišku. Dabar svarbiausias rūpestis - kaip padaryti, kad sprogdama pasaulio nesusprogdintų....