infa.lt

Nemirsetos paplūdimyje vyko pratybų „Audros smūgis 2023” desanto išsilaipinimas

12 birželio
14:39 2023

Kariai puola "priešą" kopose

Birželio 11 d. Nemirsetos paplūdimyje vyko  Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų vykdomų didžiausių šių metų pratybų “Audros smūgis 2023“,  jūrų desanto operacijos pratybos, praneša Krašto apsaugos ministerija.

Savaitę trukusios pratybos „Audros smūgis 2023“ buvo iš dalies susietos su didžiausiomis metų tarptautinėmis NATO pratybomis Baltijos jūroje „BALTOPS 23″.

NATO sąjungininkų jūrų pėstininkai į Lietuvos krantą išsilaipino iš Italijos desantinio laivo „San Marco“ ir Lenkijos desantinio laivo „Torun“, kurie šiuo metu dalyvauja didžiausiose Baltijos jūroje vykstančiose pratybose „Baltops 23“.

Šie jūrų pėstininkai Nemirsetos pakrantę pasiekė greitaeigėmis motorinėmis valtimis ir Italijos laivo „San Marco“ sraigtasparniu AW101.

Pratybų metu kovinius įgūdžius demonstravo ir naujausio KJP dalinio – Uosto ir priekrantės gynybos tarnybos kariai – „neutralizavę priešiškas pajėgas”, bandančias sutrukdyti sąjungininkų desantavimuisi į Lietuvos krantą.

Pratybose „Audros smūgis 2023“ dalyvavo Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų visų dalinių kariai, laivai, Karinių oro pajėgų, Karo policijos, Specialiųjų operacijų pajėgų, Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centro ir sąjungininkų, Portugalijos karinio laivyno, kariai su laivais, orlaiviais ir kita karine technika.

Taip pat, pratybose dalyvavo Lietuvos šaulių sąjungos nariai, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento bei Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovai.

Audros smūgis 2023 - kariai lipa į krantą

Birželio 5-11 d. vykusių pratybų metu buvo patikrintas visos Karinių jūrų pajėgų struktūros gebėjimas veikti augančios krizės sąlygomis, sprendimų priėmimo procesas. Jūroje kariniai laivai pratybose pagrindinį dėmesį skyrė priešmininei kovai, jūrinei užkardymo operacijai, kovai su asimetrinėmis, oro, antvandeninėmis bei povandeninėmis grėsmėmis.

Uosto ir priekrantės gynybos tarnybos kariai kartu su Portugalijos fuzilieriais plėtojo gebėjimus įgyvendinti uosto, jos prieigų apsaugos ir gynybos operacijas.

vyr. srž. A. Čemerkos / KAM nuotraukos

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 150

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Uz toki    -  2023-06-12, 17:19

    lesu taskyma Stalinas butu susaudes!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Jei įstatymo paskirtis yra viešinti užsienio subjektų veiklas siekiant daryti įtaką kultūrinei ir politinei aplinkai...

Bet

Mūsų sprendėjai labai panašūs į debilus…...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...

Būtent taip, todėl aš tartis neskubėčiau, nes šiandiena šiukšlė, rytoj gali būti pati brangiausia preke...

Ed

Tarp kito galėtų tartis su...Rusija, tai vienintelė šalis, kuri sukūrė technologijas ir panaudotą branduolinį kurą...