infa.lt

Dirbtinis intelektas Kinijoje už netikras naujienas gali nuvesti į kalėjimą

12 gegužės
18:38 2023
Robotas prie kompiuterio

infa.lt užsakymu dirbtinio intelekto sugeneruotas paveikslėlis (Microsoft Bing)

Kinijos valdžios institucijos sulaikė vyrą Gansu provincijoje Šiaurės Kinijoje už tai, kad jis naudojosi „ChatGPT” netikroms naujienoms kurti, rašo „The Verge” leidinys.

Įtariamasis norėjo pasipelnyti iš interneto srauto. Tai vienas pirmųjų suėmimų už naujų Kinijos valdžios institucijų reikalavimų, kuriais siekiama uždrausti naudoti dirbtinį intelektą melagingai informacijai kurti ir skleisti, pažeidimą.

Kinijos pilietis kaltinamas naudojęs „OpenAI” pokalbių robotą, kad sukurtų naujienų straipsnius, kuriuose aprašoma mirtina traukinio avarija ir kurie, pasak pareigūnų, buvo „melaginga informacija”.

Kelios tos pačios istorijos versijos su skirtingomis avarijos vietomis vienu metu buvo paskelbtos 20 paskyrų „Baidu” priklausančioje tinklaraščių platformoje „Baijiahao”.

Gansu valdžios institucijos atskleidė, kad straipsnių autorius buvo įtariamojo įmonė, valdanti kelis tinklaraščius. Remiantis vietos policijos pareiškimu, kaltinamasis prisipažino, jog naudojosi „ChatGPT”, kad perrašytų esamus virusinius naujienų straipsnius ir taip apeitų dubliuojančio turinio filtrus.

Tuomet jis skelbė netikrus naujienų straipsnius internete, nes jo draugai jam parodė, kaip užsidirbti pinigų iš interneto srauto. Netikri straipsniai buvo peržiūrėti daugiau nei 15 000 kartų, kol buvo ištrinti.

Kinija yra viena iš nedaugelio šalių, kuriose prieiga prie „ChatGPT” yra blokuojama, tačiau gyventojai šiuos apribojimus gali apeiti naudodami VPN ryšį.

Kinijos piliečiui pateikti kaltinimai dėl „nesantaikos kurstymo ir viešosios tvarkos pažeidimų provokavimo” – tai universalus nusikaltimas, kuris taikomas asmenims, kaltinamiems dezinformacijos kūrimu ar skleidimu internete.

Tokiais atvejais, jie taip pat gali būti kaltinami viešosios tvarkos pažeidimu arba viešosios tvarkos trikdymu viešoje vietoje. Nusikaltimo formuluotė yra neaiški ir buvo kritikuojama dėl žodžio laisvės pažeidimo. Asmenims, kaltinamiems pagal tokį straipsnį, gresia nuo penkerių iki dešimties metų laisvės atėmimo bausmė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 114

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....