infa.lt

„Karališkasis koledžas” blokuoja transseksualų sporto mokslinius tyrimus po žodžio „vyras” paminėjimo

03 gegužės
16:15 2023

Transseksualas plaukikas Lia Thomas (buvęs Williamas Thomas) iškovojęs pirmąją vietą NCAA moterų plaukimo varžybose 2022 m kovo 18 d.

Vienas Jungtinės Karalystės universitetas atmetė pasiūlytą tyrimą dėl translyčių asmenų sporte, nes jame buvo paminėtas žodis „vyras”, praneša „Bretbart News” leidinys.

Londono Karališkojo koledžo profesorius Džonas Armstrongas (John Armstrong) sakė, kad administracijos buvo paprašyta apklausti sportininkus apie jų požiūrį į transseksualus sporte, tačiau etikos komitetas atmetė pasiūlymą dėl žodžių „vyras” ir „moteris”.

„Pateikiau pasiūlymą etikos peržiūrai…, kuriame buvo nurodyta, kad tyrimo tikslas – „išsiaiškinti sportininkų ir savanorių požiūrį į klausimą, kada vyrams turėtų būti leista varžytis moterų kategorijoje”, – sakė jis, pranešė „Fox News”. „Etikos komitetas atmetė pasiūlymą, motyvuodamas tuo, kad sąvokų „vyras” ir „moteris” vartojimas šiame sakinyje yra „neteisingas lyties nustatymas”.”

Armstrongas teigia, kad tada jam teko kreiptis į „Lygybės, įvairovės ir įtraukties (EDI) grupę dėl „apklausoje naudotos formuluotės” ir „tyrimo pateikimo”.

Armstrongas sako, kad etikos taryba iš esmės nurodė, jog jis negali nė kiek pripažinti biologinės lyties.

„Neleisdama man vartoti žodžio „vyras”, etikos komitetas iš esmės neleido man apskritai vartoti lyties sąvokos”, – informavo jis. „Aktyvistų kišimasis į tai, ką galima tirti, mažina mokslo sąžiningumą…

Politinė tyrimų kontrolė įveda naują etikos priežiūros šališkumą. Jei mano universiteto etikos grupė apriboja, kokius klausimus galima užduoti apie lyties tapatybę, tai įveda šališkumą į visą universitete atliekamą darbą apie lytį.”

Moterų grupė pateikė skundą dėl transeksualo pergalės moterų varžybose

Vėliau Londono Karališkasis koledžas išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad mokymo įstaiga yra įsipareigojusi vykdyti aukščiausios kokybės „mokslinius tyrimus”.

„Nors negalime komentuoti atskirų mokslinių tyrimų paraiškų, esame tvirtai įsipareigoję užtikrinti, kad mūsų darbuotojų ir studentų atliekami moksliniai tyrimai būtų nuolat aukščiausios kokybės ir atitiktų griežčiausius standartus”, – sakoma pareiškime. „Tai svarbu, kad akademinėms bendruomenėms, finansavimo įstaigoms ir, svarbiausia, visuomenei būtų įskiepytas pasitikėjimas, jog mūsų tyrėjų pateikti duomenys, išvados ir rezultatai yra patikimi ir verti pasitikėjimo.”

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 213

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-05-04, 07:18

    Žmoga…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...