infa.lt

Floridos administracija uždraudė klasėse diskutuoti apie lytinę tapatybę ir seksualinę orientaciją

20 balandžio
08:37 2023
klasė

photo: AP

Trečiadienį Floridos švietimo taryba patvirtino naują taisyklę, pagal kurią visose mokyklose draudžiama klasėse diskutuoti apie seksualinę orientaciją ir lytinę tapatybę, išskyrus atvejus, kai to aiškiai reikalauja valstijos mokymo programos standartai, praneša „Washington Examiner” leidinys.

Naujoji taisyklė, kuri įsigalios po mėnesio, grindžiama praėjusiais metais valstijos priimtu Tėvų teisių į švietimą įstatymu, kurį priešininkai pavadino gėdingu  įstatymu „Nesakyk, kad gėjus”, nors teisės akte nebuvo minimas žodis „gėjus” ar kitos seksualinės orientacijos.

Pagal naujojo teisės akto nuostatą visose klasėse draudžiama klasėse diskutuoti apie seksualinę orientaciją ir lytinę tapatybę. Tačiau 4-12 klasėse, kaip teigiama reglamente, toks mokymas bus leidžiamas tik tuo atveju, jei mokymo programa atitiks valstybinius švietimo standartus arba, jei tai bus reprodukcinės sveikatos pamokų, į kurias tėvai gali atsisakyti leisti savo vaikus, dalis.

Naujoji taisyklė yra naujausios gubernatoriaus Rono DeSantiso (Ron DeSantis, R-FL) administracijos pastangos įgyvendinti konservatyvią švietimo darbotvarkę prieš numatomą 2024 m. gubernatoriaus prezidentinę kampaniją.

Pareiškime laikraščiui „Washington Examiner” Floridos švietimo departamento atstovas Aleksas Lanfrankonis (Alex Lanfranconi) teigė, kad ši taisyklė „dar kartą patvirtina Floridos įsipareigojimą ginti tėvų teises ir neleisti indoktrinacijai patekti į mūsų mokyklas”.

„Iš Floridos pedagogų tikimasi, kad jie mokys vaikus pagal valstijos akademinius standartus”, – sakė A. Lanfrankonis. „Lyčių tapatybės ir seksualinės orientacijos temoms nėra vietos pamokose, nebent to reikalauja įstatymai.”

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 87

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...