infa.lt

Audito komiteto pirmininkas V. Kamblevičius: „Užtenka dangstyti savus – reikia prisiimti atsakomybę!”

23 rugsėjo
17:25 2016

seimo posėdis

„Politikai privalo prisiimti materialinę atsakomybę už aplaidžius, neūkiškus, galimai savanaudiškus sprendimus. Dėl tokių sprendimų atsiradusi žala visuomenei turi būti atlyginama iš pačių politikų, o ne iš mokesčių mokėtojų kišenės! – pabrėžia Audito komiteto pirmininkas Vytautas Kamblevičius. – „Tačiau įstatymai neturi tapti politinio susidorojimo įrankiu, dėl kurių politikai bijotų priimti visuomenei naudingus, tačiau politiškai nepatogius sprendimus“. Būtent dėl šios priežasties Audito komitetas grąžino iniciatoriams tobulinti įstatymo projektą (Nr. XIIP-1155), kuriuo siekiama įtvirtinti Vyriausybės narių materialinę atsakomybę.

Audito komitetas palaiko materialinės atsakomybės griežtinimo idėją visame viešajame sektoriuje. „Kiek galima dangstyti savus? Neatleistina ir nesuvokiama situacija, kuomet už konkrečių asmenų padarytą žalą atlygina ne jie patys, o institucija, kitaip tariant mokesčių mokėtojai!“, – piktinosi Vytautas Kamblevičius. Audito komitetas dar 2015 m. lapkričio mėn. kreipėsi į Vyriausybę dėl tarpžinybinės darbo grupės sudarymo, kuriai pavesta įvertinti materialinės atsakomybės viešajame sektoriuje tobulinimo galimybes.

Komitetas taip pat analizuos naujausią Valstybės kontrolės atskaitą dėl valstybei padaromos žalos, kai institucijos atlygina kitų asmenų padarytą žalą. „Išanalizavę situaciją, teiksime pasiūlymus įstatymų tobulinimui, dėsime maksimalias pastangas, kad situacija keistųsi!“, – teigė komiteto pirmininkas.

„Viliamasi, kad vykstantys teisminiai procesai, kuomet iš politiko pirmos instancijos teismas priteisė atlyginti žalą valstybei, suformuos praktiką dėl Vyriausybės narių atsakomybės. Tačiau siekiant sistemiškai spręsti problemas, susijusias su individualios materialios atsakomybės taikymu viešajame sektoriuje, turėtų būti sprendžiamas ne tik Vyriausybės narių, bet ir Seimo narių, savivaldybių tarybų narių bei kitų subjektų individualios materialinės atsakomybės reglamentavimo klausimas. Tai ne teismo, o įstatymo leidėjo prerogatyva“, – pažymėjo Audito komiteto pirmininkas Vytautas Kamblevičius.

lrs.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 76

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...