infa.lt

Jolanta Blažytė. Pokalbis apie vertybes

12 balandžio
19:14 2023
Jolanta Blažytė

Facebook nuotr.

Šiandien sutikau savo seną gerą pažįstamą, pavadinkime jį Kęstu. Kaip seniai nesimatę draugai, iš karto prisėdome išgerti kas kavos kas arbatos. O koks šiais laikais gali būti kavos gėrimas be pokalbių apie politiką?

Beje, šį pokalbį pradėjo pats Kęstas, neslėpdamas pasipiktinimo dėl šiuo metu vis dar išlendančių praeities vaiduoklių:

„Žinai, aš nesuprantu, kaip į valdžią šiuo metu gali būti renkami žmonės, kurie kažkada tarnavo komunistų partijai“, – greitakalbe pabėrė Kęstas.

„Bet gi tada buvo tokie laikai: nori daryti karjerą – stok į partiją. Be to, susikūrus Sąjūdžiui, didžioji dalis Lietuvos KP narių stojo į kovą už Lietuvos nepriklausomybę. Tai gal neverta visiems taip jau klijuoti „blogio“ etiketę“, – bandžiau oponuoti Kęstui.

„Bet gi palauk. Jei jie vieną kartą išdavė savo vertybes ir įsitikinimus, vadinasi gali juos išduoti bet kada vėl“, – Kęstas buvo nepalaužiamas.

Na, ok. Nebenorėjau veltis į tolesnę diskusiją šia tema, bet savo gyvatiškos prigimties (juk pagal Kinų horoskopą esu gyvatė) sulaikyti negalėjau. Todėl kirtau Kęstui taip, kaip tik gali kirsti kandi gyvatė:

„Klausyk, Kęstai, o kaip ten ta tavo skiepų istorija?“

O Kęsto skiepų istorija buvo tokia:

Korona psichozės metu Kęstas labai nenorėjo skiepytis. Įdėmiai klausydavo mano „paskaitų“ apie eksperimentinio marmalo žalą ir keiksnodavo fašistinius priverstinio skiepijimo metodus. Na, o tiems veikėjams, kurie palaikė ir skatino medicininį fašizmą, linkėjo: „kad juos kur šikančius sutrauktų“.

Tačiau Kęsto mylima žmona, pavadinkime ją Loreta, labai norėjo, kad Kęstas pasiskiepytų. Mat pati Loreta labai tikėjo mokslu, be to jos draugės kaimynės teta yra gera gydytoja, kuri sakydavo, kad vakcyynų nauda gali abejoti tik visiški neišmanėliai ir kad vakcyynos išgelbėjo pasaulį nuo pražūties.

Negana to, Kęsto uošvienė grasindavo, kad jo, neskiepyto, nebeįsileis per savo namų slenkstį, nes virusų platintojai jos namuose nėra laukiami.

Bet Kęstas laikėsi taip tvirtai, tarsi aplink save būtų pastatęs Didžiąją Kinų sieną, nepraleidžiančią nei žmonos įkalbinėjimų, nei uošvienė grasinimų. Laikėsi iki tol, kol neatėjo valanda „X“.

O ši valanda „X“ atėjo tada, kai Kęsto mylima žmona Loreta nupirko slidinėjimo kelionę į Austrijos kalnus. Matyt, prisiklausiusi Premjerės I. Šimonytės siūlomų „meduolio“ ir „bizūno“ strategijų, nusprendė savo vyrą suvilioti meduoliu.

Taigi toje kelionėje į Austrijos kalnus skiepas buvo privalomas, mat be skiepų paso neįleisdavo net į keltuvus (PRG testai netiko). O Kęstas labai norėjo su savo mylima žmona Loreta pasikelti į virš debesų esančią kalnų viršūnę ir nuo jos su vėjeliu nusileisti žemyn. Ir Kęstas pasiskiepijo…

Dabar Kęstas, kuris anksčiau buvo sveikas ir drūtas vyras, turi nemažų sveikatos problemų. Nieko mirtino, bet…. Atrodo, kad iš Austrijos Kęstas grįžo vienas, palikęs ten kažkur aukštai virš debesų visą savo imunitetą.

Taigi, gurkšnodama arbatą, įgėliau Kęstui taip, kaip tik gali įgelti pasaloje tupinti gyvatė:

„Klausyk, Kęstai, o taip kaip ta tavo skiepų istorija? Juk tu taip pat pamynei savo vertybes ir nusilenkei fašistiniam medicinos režimui. Ir dėl ko? Netgi ne dėl gyvenimo karjeros, o dėl kažkokios tai kelionės… Argi vertėjo dėl to aukoti savo sveikatą?“

„Ai, Jolanta, čia gi visiškai skirtingi dalykai“, – ramiai atsakė Kęstas.

„Tai turbūt“, – palinksėjau galva ir pasukau pokalbį kita tema.

O štai dabar vėl: sėdžiu, geriu arbatą ir galvoju: kažin kaip ir kiek tie dalykai yra skirtingi? Galvoju vis, galvoju ir niekaip nesugalvoju…

Pirmą kartą šis įrašas paskelbtas jo autorės asmeninėje Facebook paskyroje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 3 554

Žymos:

Atsiliepimų 7

  1. Tomas Jotauta    -  2023-04-12, 13:12

    Yra žmonės su principais, ir yra BE.
    Principus kai kas dar vadina stuburu, kiti – kiaušiais, dar kiti – charakteriu… Esmė ta pati.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Viktoras    -  2023-04-12, 18:32

    Austrijoje išvarė tuomet mane žiemą i kiema valgyti nes buvau be skiepo,sako nebuvo prievartos skiepams

    Atsakyti į šį komentarą
  3. europietiškos šlykštybės    -  2023-04-12, 20:32

    Kas yra tos „europinės vertybės“, apie kurias niekas nieko nežino? Vokiečiai
    pabandė išfiltruoti bent 10 tų vertybių

    Bet kokio rango ES politikų mėgiamiausi žodžiai yra „europinės vertybės“. Atšventę dešimtmetį šioje žmonijos laimės citadelėje – ES, Lietuvos gyventojai taip ir neturėjo progos nei pajusti, nei paragauti, nei pasimėgauti tomis „europinėmis vertybėmis“.

    Liūdna ir neramu, kad tų europinių vertybių savo juslės organais eilinis lietuvis niekaip neužčiuopia. O kaip ten, Vakaruose? Jie jau tikrai žino, kas per žvėris tos „europinės vertybės“?

    Bet aiškėja, kad ir vakarų europietis neturi jokio supratimo, apie kokias čia

    „europines vertybes“ kalbą jų politikai.

    Pi-news pabandė išsiaiškinti, kas yra tos „europinės vertybės“? Portale rašoma:

    Kokias „europines vertybes“ jie (politikai) turi galvoje, taip ir lieka paslaptimi. Pi-news iš savo kanceliarijos pabandė išfiltruoti bent 10 „europinių vertybių“. Štai jos:

    1. Charakterio silpnumas

    Charakterio silpnumas yra viena iš pagrindinių europiečių vertybių – bet kokiu atveju vakarų europiečių. Rytų europiečiams pasisekė ir jiems į galvas nuo 1968 metų,

    laimei, nebuvo prikrėsta ideologinės hipių ideologijos ir žvelgdami į vakarietišką

    beprotystę jie tik purto galvas. Vakarų europiečiai švenčia Musulmonijos šviesos

    šventę, kaip

    didžiausią evoliucijos progresą, bent jau nori būti sumušti šioje šventėje. Jie mėgsta, kai juos įžeidinėja, eksploatuoja, kolonizuoja, vadina rasistais ir kiauliena, žoliaėdžiais, nes gali tuomet voliotis savo ašarose. Niekas nepadaro jus laimingesniais, negu būti suvažinėtai Kalėdų turguje, todėl sekančią dieną jie atveža dar daugiau musulmonų į jūsų šalį. Kuo bus daugiau islamo, tuo daugiau karo ir daugiau smūgių jūs gausite.

    2. Kantrumas

    Europiečiai – ne iš vieno molio nulipdyti. Vakarų europiečiai – jie kantresni, negu bet kuri turkų valstiečio avis. Juos galima varyti ratu, galima juos pargriauti, galima atimti jų žemę ir paskersti. Jie visada atsuka kitą skruostą.

    3. Vergo mentalitetas

    Nieko europiečiai nemėgsta labiau, kaip paklusti. Vienas iš mylimiausių jų žaidimų

    yra skaičiuoti dienas, kol, pagaliau, jie taps mažuma savo šalyje. Dauguma jau

    šiandien su nekantrumu laukia kaip maži vaikai, kol musulmonų partijos sudarys

    daugumą

    valdžioje, o likę vokiečiai taps mažuma ir ne tiktai Paryžiuje, priešais Noterdam katedrą bus rodoma, kas čia šeimininkas.

    4. Pataikavimas

    Kas tai yra galima suprasti pažvelgus į naujausias Angelos Merkel nuotraukas. Tai tokia veido išraiška, susieta su seilių tekėjimu, kai laižoma šeimininko ranka. Rankos

    sudedamos „Deimanto“ forma.

    5. Negarbė

    Net gatvės prostitutė turi savo garbę – europiečiai žinoma ne, ypač Vakarų Europoje.

    Jūs galite juos įžeisti, apspjauti, jų žmonoms kasdien spardyti į užpakalį ir kišti pirštą į makštį, jie niekada nesmogs atgal. Negarbė daugumai europiečių turi dar didesnę

    vertę, nei jų įprastinis nuolankumas islamo fašizmui ir yra didžiausia vertybė, kokią

    tik šiandien europietis gali įsivaizduoti.

    6. Teisės negaliojimas

    „Politinių represijų aukos naudojasi prieglobsčio teise. Ja negali remtis tie, kas atvyksta iš ES, – taip pasakyta pagrindiniame įstatyme, kaip žinoma, straipsnis 16А.

    Kasdienėje juridinėje praktikoje šiuolaikinėje Europoje rašytinė teisė neturi jokios juridinės reikšmės. Ši svarbi vertybė Vokietijoje yra įsigaliojusi, kaip jokioje kitoje Europos

    šalyje.

    7. Anarchija

    Merkel Vokietija tampa anarchijos karalyste. Kaip visada padėtis sostinėje prezentuoja ir padėtį visoje valstybėje. Šiandieninis Berlynas su savo Görlitzer Parku, No-Go-Zona Noikelne, jo visuotine prievarta, plėšimais, įsilaužimais ir vagystėmis

    Aleksander aikštėje atspindi šią vertybę – totalią anarchiją.

    8. Idiotizmas

    Kultūrinis idiotizmas – naujausia idiotizmo idėja ugdant vaikus yra ta, kad mokslo

    kokybė gerėja, jei beraštis negras iš Afrikos, raštingas, bet su elgesio ir su psichikos

    problemomis musulmonas mokomas normalioje klasėje. Šis pavyzdys rodo: kokia

    absurdiška, klaidinga ir idiotiška idėja bebūtų, ji gali būti padaroma didžiausia vertybe

    Vakarų Europoje.

    9. Betvarkė

    Betvarkė jaučiama visame kontinente. Kaip žmogus, kaip įmonė, taip ir valstybė

    praranda savo tvarką, patikimumą, įsipareigojimus ir tai jaučiama visoje Europoje.

    10. Atsidavimas Dievui

    Pati moderniausia iš visų Europos vertybių yra ištikimybė Dievui – juk švietimo ir išminties kontinentas priklausys viduramžių Dievui Alachui. Šį populiariausio tikėjimo

    įsigalėjimą europietis paaiškina fatališka žodžių triada: „Kadangi jūs vis tiek negalite

    nieko daryti”, „Jūs negalite keisti vis tiek”, „vist iek tai vyksta“. Alachas aukščiausia

    vertybė, jis yra lemiamas, centrinis Europos politikos credo.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. T0mas J.    -  2023-04-12, 20:45

    Europiečiai, vos tik sukūrė laivus, bastosi po pasaulį ir plėšia svetimus kraštus. Grobia viską – pradedant nuo aukso, sidabro, naudingųjų iškasenų ir baigiant sudžiūvusiais lavonais iš Afrikos. Kurio dar žemyno žmonės taip elgiasi? Gal todėl ir atsirado ironiškas posakis apie „europietiškąsias vertybes” – būdingiausi ir net išskirtiniai europiečių bruožai prieš kitus žemynus per amžius buvo agresyvumas, veidmainiškumas, plėšikavimas, gobšumas ir puikybė – tai šių savybių dėka Europa MATERIALINĖS GEROVĖS PRASME iškilo tarp pasaulio tautų.
    Nė vienas žemynas negali su europiečiais lygintis pagal apiplėštų, kolonizuotų ar užgrobtų svetimų kraštų skaičių bei plotus. Panaudodami ką tik mano minėtas savybes, europiečiai užgrobė Šiaurės Ameriką, Pietų Ameriką, Afriką bei Australiją ir genocido būdu išnaikino šimtus tautų, už ką europiečių pagrįstai nekenčia neužgrobtos šalys. Bet MATERIALINĖS GEROVĖS PRASME Europa iškilo tarp pasaulio tautų. Tai liūdna tiesa. Dėl to aš didžiuojuosi, kad esu lietuvis, bet europiečiu būti man gėda.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. VŽA    -  2023-04-13, 09:29

    Visą rašliavą įvardinčiau sakiniu: Žmones be įgimtos nuovokos visame, ir bažnyčioje muša…

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Senis    -  2023-04-27, 20:35

    Straipsnia apie nieką. Dabar labai populiaru.Jonas myli Mortą, Morta myli Petrą.o didžiausia meilė tarp vyrų. Lietuviškos operos…fuiii.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...