infa.lt

Karo Ukrainoje fone Ingrida Šimonytė prisiminė krikščionišką etiką

22 kovo
13:44 2023
Šimonytė ir Konstantinopolio patriarchas Baltramiejus

I.Šimonytė ir Konstantinopolio patriarchas Baltramiejus | lrv.lt nuotr.

„Betikslis žiaurumas ir nusikaltimai žmoniškumui, kuriuos vykdo karą prieš Ukrainą tęsianti Rusija, yra nesuderinami su krikščioniška etika ir jiems neturi būti vietos pasaulyje, sakė vyriausybės premjerė Ingrida Šimonytė, tarusi sveikinimo kalbą Seime surengtoje tarptautinėje konferencijoje „Tarpkultūrinis ir religinis dialogas“, apie ką rašoma Vyriausybės puslapyje.

Savo kalboje politikė paminėjo „Bučą, Mariupolį, raketas, kurios skriejo į pastatus su užrašu „Vaikai“, žmonių pilnus geležinkelio peronus, gimdymo namus, mokyklas, ligonines“.

Premjerė pažymėjo Lietuvos katalikų hierarchų ir kitų krikščioniškų bendrijų atstovų pastangas, kad Rytų krikščionybės tradicijoje išugdyti ukrainiečiai neliktų be sielovados.

„Penki Lietuvos dvasininkai Konstantinopolio patriarchate atrado [Lietuvoje] savo religinius namus ir dėl to, pasak premjerės, praturtėjo visa Lietuva, naujos galimybės atsivėrė Motininei Bažnyčiai sugrįžti į Lietuvą ir Rytų krikščionybei čia skleistis.

Šiame stačiatikių bažnyčios šlovinimo ir krikščioniškos etikos minėjimo  fone I.Šimonytė atrodo esanti ne savo amplua, nes ir stačiatikių ir katalikų Bažnyčia vienodai neigiamai vertina tai, ką siekia prastumti Lietuvoje valdančioji Seimo dauguma ir Šimonytės vadovaujama vyriausybė – seksualinių mažumų partnerystę ir narkotikų dekriminalizavimą.

Ar nebus taip, kad įsileidusi į Lietuvą stačiatikių dvasininkus, kuriuos prieš tai nuo stačiatikių bažnyčios atskyrė ir panaikino jų dvasininkų luomą Maskvos stačiatikių bažnyčia, kuriai jie iki tol priklausė, – po to gailėsis, kai/jei jie įgarsins tikrąsias Bažnyčios vertybes, niekaip nesutampančias su Vyriausybės politiniu kursu?

O gal šie atstumtieji dvasininkai jau yra tiek įspausti į kampą, kad Lietuvoje atstatomus dvasininkų luomus ir už prieglobą tiesiog vykdys visus politinius Vyriausybės užsakymus? – Laikas parodys.

Kalbant apie kriščioniškąją etiką – Seimo valdančiųjų nebuvo matyti Vilniaus Katedroje Sausio 13-osios aukų minėjimo dieną, ko niekada nepraleisdavo ankstesniosios politikų kadencijos. Tiesiog jie rado geresnį užsiėmimą, nei atlikti savo krikščionišką pareigą žmonėms, sudėjusiems galvas už valstybės nepriklausomybę, kuria jie dabar naudojasi.

Tad pareiškimus apie krikščionišką etiką, kai jas sako dabartiniai valdantieji, galima laikyti vos ne pasityčiojimu iš pačios krikščionybės. Nes etika apima visus 10 Dievo įsakymų, o ne vienintelį, kuriuo remiasi I.Šimonytė ir valdantieji – „Nežudyk”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 204

Žymos:

Atsiliepimų 6

  1. Mantas    -  2023-03-22, 14:31

    Žinoma nesvarbu kad po užrašu „vaikai” slėpėsi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai ir žinoma visiškai nesvarbu kad ginkluotę laikė ir tebelaiko tarp gyvenamųjų namų. Taipogi nesvarbu kad 8 metus Ukrainos fašistuojantys psichai šaudė į civilius Donbase ir kitose rytų Ukrainos teritorijose. Nesvarbu kad Ukraina rytų ukrainiečių nelaiko žmonėmis. Visa tai be vargo galima patikrinti stebint pačiu ukrainos azovų, kraken ir kitų ultra banderos pasekėjų pareiškimus soc tinkluose. Bet gi baderovcai neklati jie tik biški pažudė. Kaikuriuos aršiausius net uždarė į kalėjimą patys ukrainiečiai – nes gi vyriokai perdaug įsijautė užsiimti sadizmu ir civilių žmonių žudimu. Už kiekvieną veiksmą ateina pasekmės ir bausmė. Tą dabar moka ukrainiečių tauta už nesugebėjimą būti žmonėmis už fašizmo garbinimą ir neuždraudimą. Kaina baisi ir skausminga. Konfliktas buvo kuriamas ir finansuojamas. Viskas turi savo kainą. O ukrainiečių korupcijos mąstai buvo labai patogūs sukelti ir išprovokuoti karą su Rusija.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Birutė    -  2023-03-22, 15:08

    Labai geras ir teisingas straipsnis. Tik truputi švelnus. O kementaras superinis. Ačiū Mantui.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. VŽA    -  2023-03-22, 16:59

    Paleckiukinės atmatos toliau tęsia savo propagandą prieš Lietuvą. Šios šalies šiukšlės, Lietuvoje teismo pasmerktos, savo šaiką „Geros kaimynystės su teroristine Rusija ir terorizmą palaikančia Baltarusija”, užregistravo būtent Baltarusijoje. Galėtų dar ir Šiaurės Korėjoje…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...