infa.lt

Italijos vyriausybė nurodė Milanui nustoti registruoti homoseksualių porų vaikus

15 kovo
19:36 2023
Homoseksualai - vaikai

Negali klausinėti, kodėl dar visai kūdikiai gali būti perduodami auginti vienalyčiams partneriams. Ir kodėl du kartu gyvenantys vyrai dažniausiai paima auginti berniukus

Italijos dešinioji vyriausybė nurodė Milano miesto tarybai sustabdyti homoseksualių porų vaikų registravimą, taip vėl sukeldama diskusijas dėl premjerės Giorgia Meloni konservatyvios darbotvarkės, praneša „Euractiv” leidinys.

2016 m. Italija įteisino tos pačios lyties asmenų civilines sąjungas, įveikdama katalikų ir konservatyviųjų grupių pasipriešinimą, tačiau nesuteikė jiems įsivaikinimo teisių, baimindamasi, kad tai paskatins surogatinį nėštumą, kuris tebėra neteisėtas.

Nesant aiškių teisės aktų šiuo klausimu, kai kurie teismai priėmė sprendimus, leidžiančius homoseksualioms poroms įsivaikinti vienas kito vaikus, o kai kurių miestų, įskaitant Milaną, merai įregistravo tos pačios lyties porų surogatinius gimdymus.

Milano centro kairiųjų meras Giuseppe Sala pirmadienį sakė, kad gavo Vidaus reikalų ministerijos laišką, kuriame jam nurodoma nutraukti tos pačios lyties porų vaikų registravimą.

Sala antradienį laidoje sakė, kad jis gerbs prefektūros įsakymą, tačiau toliau tęs politinę kovą, kad būtų užtikrintas tos pačios lyties tėvų ir jų vaikų teisių pripažinimas.

Meloni į valdžią atėjo kaip tradicinių krikščioniškų vertybių gynėja, smerkdama tai, kas vadinama „gender ideologija” ir „LGBT lobizmu”.

Naujausią vyriausybės žingsnį pasmerkė LGBT+ aktyvistai.

„Draudimas yra viena iš konkrečiausių įniršio, kurį dešinioji dauguma išlieja prieš LGBTI žmones, apraiškų”, – sakė didžiausios Italijos LGBT+ teisių grupės „Arcigay” generalinis sekretorius Gabriele Piazzoni.

Jis pridūrė, kad vyriausybė bando priartinti Italiją prie tokių šalių, kaip premjero Viktoro Orbano vadovaujama Vengrija, „kur atsisakymą suteikti teises lydi itin didelis smurto lygis ir LGBTI žmones persekiojantis socialinis klimatas”.

Fabrizio Marrazzo, vienas iš pagrindinių gėjų teisių gynėjų, paragino Salą ir kitus merus toliau registruoti gimimo liudijimus. „Kai įstatymas yra neteisingas ir diskriminuojantis, tie, kurie užsiima politika, turi turėti drąsos jam nepaklusti”, – sakė jis pareiškime.

Antradienį Senato Europos politikos komitetas atmetė siūlomą ES reglamentą dėl vaikų, įskaitant tos pačios lyties porų, teisių pripažinimo ir Europos tėvystės pripažinimo (tėvystės nustatymo) pažymėjimo priėmimo.

Daugumos rezoliucija, kuria nepritariama siūlomam ES reglamentui ir kurią pateikė senatorius Giulio Terzi di Sant’Agata (FDI/Ecr), buvo priimta nepaisant vieningo ir prieštaraujančio opozicijos balsavimo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 238

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-03-16, 06:15

    Atgimimo iš iškrypimų aušra…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....