infa.lt

Deividas Rokfeleris – 101 metų amžiaus širdies persodinimo operacijų rekordininkas

11 rugsėjo
01:01 2016

Anonymous

Deividas Rokfeleris

Rokfelerių šeimos patriarchas atsisako suteikti gamtai galimybę pasiimti savo ir nusprendė daryti dar vieną širdies persodinimo operaciją būdamas 101 metų amžiaus, oficialiai tapdamas žmogumi, turėjusiu „didžiausią širdies persodinimo operacijų skaičių“. Deividui Rokfeleriui tai jau septintoji širdies persodinimo operacija.

Tarptautinės širdies ir plaučių transplantacijos bendrijos specialistai tvirtina, jog širdies transplantacija galima žmonėms iki 70 metų amžiaus, ir net tada jie yra kruopščiai atrenkami pagal sveikatos būklę įskaitant kūno masės indeksą. Eilinis širdies persodinimas Deividui Rokfeleriui bus daromas po paskutinės nepavykusios operacijos prieš porą savaičių.

Organizacijos „Donoro programa – Gyvybės dovana“ duomenimis, „pasaulyje yra virš 122 tūkstančių žmonių, laukiančių taip jiems būtinų organų“, (įskaitant žinoma ir širdį). Visiems organų neužtenka, ir todėl organų reikalingi žmonėms turi paklusti taisyklėms, numatančioms dalyvių eilės sąrašo sudarymą, kurį kontroliuoja Jungtinis keitimosi organais Tinklas (UNOS).

Ypatingos išimtys kartais daromos vaikams, tačiau atitinkamai donorų Programai, „tokie faktoriai, kaip paciento pajamos, jo visuomeninė padėtis arba rasinės ar etninės kilmės ypatybės nevaidina jokio vaidmens nustatant organų gavimo eiliškumą“.

Ar tikrai? Ar galbūt Tarptautinės širdies ir plaučių transplantacijos bendrija gudrauja, kai jie pareiškia, jog širdies transplantacijai pacientai turi būti ne vyresni nei 70 metų? Ar bet kuris gali padaryti 7 širdies persodinimo operacijas iki 101 metų amžiaus? Greičiausiai, Deividas Rokfeleris tapo rekordininku šioje srityje savo vardo ir pinigų dėka.

Tinklapis OrganDonor.gov tvirtina, kad „kasdien miršta vidutiniškai 22 žmonės, nesulaukę donorų organų“, įskaitant ir vaikus. Taip pat jie tvirtina, kad žmonių, kuriems reikalingas organų persodinimas, skaičius auga, o donorų organų kiekis mažėja, ir nežiūrint į tai, 101 metų amžiaus senis su viršsvoriu, negalintis stovėti nesiramsčiuodamas lazdele ar vaikščioti be vaikštynės (atrama ant ratukų), buvo perkeltas į aukščiausią sąrašo eilutę po šeštos nepavykusios širdies transplantacijos operacijos.

Ar portalas Anonymous geidauja mirties senam burbekliui mišrūnui, einančiam prieš gamtos dėsnius ir, dešimtmečių eigoje asmeniškai melžusiam amerikiečių naciją? Ne. Nes tas, kuris linki mirties net tokiam pasibaisėtinam žmogui kaip Deividas Rokfeleris, negali vadintis kovotoju už žmogaus teises.

Tačiau, kaip bebūtų, visuomenėje visi turi būti lygūs visose kryptyse, o čia to nėra nė kvapo. Jaunesni žmonės, sveikesni ir potencialiai turintys daugiau galimybių atlikti kažką gero visuomenei miršta, tuo metu, kai turtingiems korporacijų diktatoriams, tokiems seniems, kad oda jau karo jiems po veidu, leidžiama apeiti taisykles, reglamentuojančias gyvybės ir mirties klausimus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 384

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...